Agnieszka(Visenna) Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Kontakt do mnie : 660 767 394. Charlie ( bo tak nazwalam smroda za przyklaskiem Ulv :loveu: :loveu: :loveu: ), jest jak narazie jeszcze bardzo zdezorientowany i przestraszony.Nie mniej jednak z minuty na minutę stąpa po pokoju coraz pewniej.Pałek burczy jak to Pałek, ale mam nadzieję, że go zaakceptuje.. w razie czego będą izolowani.. :roll: tylko nie wiem, jak to wyjdzie w praktyce :roll: Nie da się jednak podważyć istotnego faktu: kolejne życie jest uratowane.Cocer nie skonczy na weterynaryjnym stole.Ale teraz tylko od nas zalezy jakie bedzie to zycie.. dzieki za jakiekolwiek proby pomocy Quote
Kajduk Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Sliczny jest, dobrze ze w tymczasie jest!! trzymam kciuki, zeby znalzl sobie nowy domek. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Patrzę.. widzę wykrzywione w grymasie krzykliwej rozpaczy mordki współtowarzyszy niedoli... myślę i pytam.. dlaczego ?? Czy ja jestem... w piekle ?? Charlie jest cocker spanielem.Starszym panem (ma ok. 8-10 lat), którego los pokarał za lata miłości, przyjaźni i oddania, najgorszym psim piekłem.Schroniskiem dla Bezdomnych Zwierząt.Bo tutaj - chociaż jest co jeść,a pracownicy czasem czule pogłaszczą po głowie, widać przepaść utkaną z rozczarowania.. tymi, którzy zawiedli.. tymi, którzy nie potrafili zrozumieć, że "na zawsze bierzemy odpowiedzialność za to, co oswoiliśmy"... tymi, którym ufał bezgranicznie..i widać jeszcze coś.. a czuć jeszcze więcej..za dużo.. za duży ciężar.. serce Charliego rozpadło się na milion kwałków... ale pojawilo sie swiatlo..został zabrany ze Schroniska do domu tymczasowego, jednak nie może zostać tutaj długo, więc szukamy dla niego dobrego domy oraz troskliwego Pana, który nigdy nie zawiedzie. Podaruj Charliemu.. życie... Kontakt: 660 767 394 Quote
Fifek_Miśki Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Ooo widzę że zostałam uprzedzona z allegro ;) ale super że Charlie jest na tymczasie już bezpieczny!! piesku szybciutko szukaj cudownego domku!! Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Miałam telefon od osoby zainteresowanej Charlie'm. Sprawia wrażenie ogromnie pozytywne, ma dwie suczki spanielki i chciała dać dom jakiejś biedzie, która szczególnie potrzebuje pomocy, a nie kupować szczeniaka.Byłam tak zszokowana tym telefonem, że z wrażenia zapomniałam spytać np. o to, czy sunie są sterylizowane :oops: Na razie czeka na konsultacje z rodziną i zadzwoni, dając odpowiedź.Wtedy wszystkiego się dowiem.Z Ulv jednak tak czy siak postanowiłyśmy, że wydamy go wykastrowanego, nawet gdyby byl to najbardziej zaufany dogomaniak(wiec to chyba i tak nie istotne)Spokoju sumienia nic nie zastapi :cool1: poza tym troche zra sie z Pałkiem, a bez jajek Charlie nie będzie już aż tak dramatycznie zagrazal jego pozycji i konflikt zapewne sie ostudzi:pusiluje tez znaczyc teren.. tzn podsikal raz suszarke w kuchni, po utemperowaniu nie powtorzylo sie to juz.Wiec to chyba nie jest az tak istotna informacja.Samczysko jak samczysko :) ...trzymajcie kciuki... ps. Nie powiedzialam nawet o wizycie przedadopcyjnej, bo jestem roztrzepana że aż za przeproszeniem żal dupe ściska :eviltong: wszystko przed nami ;) Oby to byl TEN dom.. na mnie naprawde zrobil dobre pierwsze wrazenie. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Uśmiechnijcie się ładnie do Ulv to wstawi fotki ;) Quote
Negri Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 To się szczerze : :grins::grins::grins: A ja jeszcze zrobiłam ogłoszenia w razie gdyby nie wypaliło z domkiem: http://www.neeon.pl/ogloszenie.php?id=13861 http://www.ofertownia.pl/podsumowanie.html http://www.eoferty.com.pl/id47302.html Quote
Kam Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Ooo widzę że zostałam uprzedzona z allegro ;-) ale super że Charlie jest na tymczasie już bezpieczny!! piesku szybciutko szukaj cudownego domku!! oj, Fifka jak zwykle gapa ze mnie, nie zauwazyłam, że chciałas go wystawić to może wystawiłabyś psiaki z tego wątku, co?:roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78290 mnie znów allegro ciśnie o kasę, a muszą jeszcze poczekać:evil_lol: Quote
Kam Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 a na allegro ma już gapia, Agnieszka to ta pani może dzwoniła? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Nie, dzwoniła do mnie nowa użytkowniczka dogo. Quote
cockermanka Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Bardzo ładny tekst o psiaku - mam tylko jedną maluteńką prośbę:modla: .... nie cocer a cocker . Hmmm....ciekawe,kto to zainteresował się psiakiem:cool3: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Tak.. na pierwszy rzut oka widac, jaka ze mnie znawczyni rasy :evil_lol: Quote
izulkabu Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Negri napisał(a):piękny pokazuj się !!!! ULV aniele :) Quote
cockermanka Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Agnieszka(Visenna) napisał(a):Tak.. na pierwszy rzut oka widac, jaka ze mnie znawczyni rasy :evil_lol: E tam,to tylko drobna literówka ;) - i tak najważniejsze jest wspaniałe serce :loveu: Quote
yewcia1 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Ulv i Aga :loveu: Kobity u mnie brak czasu na bazarki więc w poniedziałek podeślę pare fatałaszków do wystawienia , chwilowo dalej bez kasy :shake: Ale wystawię co nieco na weekend a reszte Ulv bedzie działać Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Dzięki Yewcia :loveu: Charlie jest ogromnym pieszczochem.Kiedy widzi, że głaszczę innego psa natychmiast podchodzi i podtyka swój łepek pod dłoń.W końcu on w tym interesie nie może zostać pominienty :loveu: !!! Jest spokojny, zrównoważony.Jak dla mnie - pies idealny. Quote
Negri Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 To czekamy na wieści z domku... a bazarki zrobię jutro bo dziś nie mam siły :oops::oops::oops: Quote
cockermanka Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Taki charakter dobrze mu wróży na przyszłość :-) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 ...żeby jeszcze tylko nie chodził i nie próbował Aksy gwałcić.. no tak, wszelkie brudy wychodzą w praniu :lol: ale spokojnie, z przyborami na jajka i po problemie :mad: Quote
pucka69 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 no i gdzie te zdjęcia? Ulv jest moim wyrzutem sumienia :) Quote
Recommended Posts