Negra_sznaucer Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Witam. Szukałam na sznauceromaniakach ale jest za dużo stron i nic kompletnie nie mogę znaleźć. Moje pytanie jest takie, jakie jadłospisy maja wasze szczeniaczki? Bo chciałabym mojemu trochę urozmaicić jedzonko. Ma ona 2 m-ce, szczeniak, sznaucer miniaturowy ;) Mam nadzieje ze mi pomozecie. Quote
weszka Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 A co je w tej chwili? Coś nie służy? Bo jeśli wszystko jest ok to nie ma po co zmieniać. Quote
Negra_sznaucer Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Aktualnie dostaje 6 posiłkówkażdy co 2,5 lub 3 godziny. 1. Rozmoczony biszkopt lub sucharek w mleku. 2. Serek biały ze śmietanką 3. Wołowina mielona, 4. tarta marchew z jabłkiem bananem i biszkoptem 5 zupka ( woda marchewka pietruszka i skrzydełko ) 6. sucha karma (rozmoczona) lub kaszka na mleku. Nie bardzo smakuje jej marchewka, rozmoczony sucharek i kaszka na mleku. Słyszałam ze jak pies ma 2 m-ce to mu się zmniejsza ilosc posiłków i zmienia je trochę, czy to prawda? Quote
Elitesse Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 ja w swojej hodowli u szczeniakow stosuje tylko sucha karme i na poczatku daje 4 posilki dziennie ktore stopniowo zmienijsza sie do 2 Quote
Negra_sznaucer Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Elitesse a jaką karmę im dajesz? I ile psiak ma m-cy gdy je 2 posiłki? Quote
Elitesse Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 ja karmie eukanuba - ale nie twierdze ze jest to jedyna sluszna karma - kazdemu psiakow odpowiada cos innego 2 razy dziennie jedza juz takie 9-10 miesieczne psiaki Quote
weszka Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Jeśli nie lubi marchewki, sucharków i kaszki to może zamiast tego daj jej suchą karmę jeśli ją lubi. W karmie ma wszystko czego potrzebuje. Jeśli cięzko się gryzie to możesz namoczyć w wodzie. Quote
haniago Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Jeśli przejdziesz na suchą karmę, wybierz taką, która jest naprawdę dobra i sprawdzona - i nie daj się zwieść reklamom... Tu na forum jest wątek poświęcony żywieniu i wśród dyskusji na temat suchych karm znajdziesz wiele ciekawych informacji. Jeśli chodzi o moją sznaucerkę - uwielbia Acanę, i choć niedawno próbowałam przestawić ją na Royal Canin, to musiałam wrócić do Acany. Poza tym moja psina lubi chude mięsko (ugotowana pierś z kurczaka lub indyka, samo mięsko, bez żadnego ryżu czy kaszy), owoce (jabłka, banany, mandarynki i uwaga - MELONY) a z warzyw - surową świeżą marchewkę w całości na deser, mniami... Quote
Jośka Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Ja swoje maluszki 9 tygodniowe karmię karmą Royal Canin dla juniora, od czasu do czasu dostają ryż gotowany, płatki owsiane z gotowaną marchewką i piersią z kurczaka również gotowaną. Daje im również ugotowane żółtko z jaj. Quote
Negra_sznaucer Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 A powiedzcie mi taką sprawę szczeniaki pieprz i sól mają swoje jasne umaszczenie od urodzenia czy jakoś ona się później zmienia ( kolor) ? Jak to jest? Bo słyszałam że później ten jasny podszerstek wychodzi i one zmieniają kolor. A jak sie trymuje to siersc psa robi się jaśniejsza. Czy to prawda? Quote
Elitesse Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 sznaucery pieprz i sol rodza sie czarne i dopoki tego szczeniecego wlosa sie nie ostzyze / wytrymuje to zostaja ciemne z szarymi przeswitami Quote
Monika i Max :) Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 Max też tak miał :) urodził się czarnuchem a teraz pieprz i sól :) Quote
Recommended Posts