Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ss ja szczerze przyznam nie rozumiem Twojego postu. Na pierwszej stronie na czerwono jest podziękowanie z informacją o sponsorze Cezara. Zabierałam Cezara na wyraźną prośbę Lucynki i Agi.
Do tej pory zawsze miałam po takich zobowiązaniach zwrot pieniędzy i szczerze przyznam, że nadal ( może jestem super naiwna) nie wierzę, że zastawione za Cezara pieniądze mogłabym stracić.
Co do forum collie. Niestety, po moim poście i szczerej wypowiedzi zgłosiła się słownie : Jedna Osoba z chęcią pomocy. Natomiast niestety z przykrością muszę stwierdzić, że później to co zaprezentowali swoimi wpisami ludzie na forum przeszło moje wyobrażenie. Oczywiście posty te zostały usunięte, nie ma po tych wypowiedziach śladu. A ja zdążyłam na swoje nieszczęście to przeczytać. Przepłakałam całe wtorkowe popołudnie. Miałam zamiar się tam wpisać, ale doszłam do wniosku, że to nic nie da albo moderatorzy usuną.
Co mnie oburzyło?
Po pierwsze na wątku Cezara „siadło” trzech moderatorów. Aga dosadnie ( Aga! Wybacz, może zbyt dosadnie!) napisała co sądzi o hodowcach i reszcie. Ja nie zgadzam się tylko z Agą w tym, że nie można robić ogólników, bo nie wszyscy faktycznie tacy są. Sama jestem dowodem na to, że kiedy na forum poruszyłam sprawę Neski odezwała się do mnie Pani która jest hodowcą i chciała pokryć w całości hotel dla tego psa. Jest naprawdę wyjątkowo ciepłym, serdecznym człowiekiem.
Ale czy Oni naprawdę nie widzą, że jeżeli nie pomagają psiakom, nie walczą z pseudohodwcami to tracą? Przecież nawet patrząc z punktu widzenia tylko biznesowego powinni zjednoczyć siły!
Nie jestem też naiwna i wiem, że nie wszyscy ludzie będą chcieli zwykłego kundla. Część ludzi zawsze będzie preferowało psy rasowe. Ale na wątku Cezara wpisała się również dziewczyna która miała bardzo nieprzyjemne zdarzenie na wystawie psów z hodowcą. Ten hodowca zwrócił jej uwagę aby nie zbliżała się do jego psa ( psów) ze swoim kundlem ( collie tylko bez papierów). I wiecie jaka była reakcja moderatora forum? Poparł HODOWCĘ? Usunęli cały jej wpis a później swoje. Buty mi spadły!! Już teraz wiem, dlaczego moja znajoma która ma rasowca omija mnie szerokim łukiem odkąd jej powiedziałam ( co zresztą okazało się nieprawdą), że mój Marcepanek ma padaczkę. Może myśli, że jej psiak się zarazi?
Oczy mi się otworzyły, bo chyba naprawdę te wystawowe psiaki nie chodzą po tych samych trawnikach co kundle? A szczepionki pochodzą ze specjalnych kultur?
Teraz nie ma oczywiście po tych wpisach śladu, ale co przeczytałam to moje.
Gdyby czasem ktoś tu zawitał z forum i znowu( tym razem mnie) zarzucił że oceniam wszystkich jedną miarką podkreślam, że nie wszystkich tylko niektórych.

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja tutaj nikogo nie oceniam... Broń Boże... ale chodzi mi o to, że takie sytuacje kiedy ktoś nagaduje na drugą strone, w tym przypadku na forum collie, powoduje ze ludzie sie od siebie odwracaja. Kazdy ma swoje zdanie, ktore trzeba szanowac. No ale np ja, jesli bym nie byla zwiazana z forum collie i z dogomania, po przeczytaniu tego typu postow, przybralabym zle zdanie na temat forum owczarkow i zniecheciloby mnie do jakiejkolwiek pomocy. Tak samo mysla teraz forumowicze ktorzy nasluchali sobie na ten temat w ostatnim czasie dosc duzo... teraz na pewno bedzie trudniej kogos zachecic do wspolpracy... a tym samym dogomaniacy beda krytycznie nastawieni co do calej tej sytuacji jesli ktos wprost mowi ze tam nie ma po co szukac pomocy... Raz i nie dwa forum pomagalo, ale nie wymuszajmy na komus tej pomocy... nie kazdego stac, kazdy ma inne zycie, problemy oraz pasje.... Mysle ze teraz troche rozjasnilam sytuacje... Mysle ze warto bylo by pomyslec o jakiejs wspolpracy....

Posted

[SIZE=3]Po pierwsze na wątku Cezara „siadło” trzech moderatorów. Aga dosadnie ( Aga! Wybacz, może zbyt dosadnie!) napisała co sądzi o hodowcach i reszcie. Ja nie zgadzam się tylko z Agą w tym, że nie można robić ogólników, bo nie wszyscy faktycznie tacy są. Sama jestem dowodem na to, że kiedy na forum poruszyłam sprawę Neski odezwała się do mnie Pani która jest hodowcą i chciała pokryć w całości hotel dla tego psa. Jest naprawdę wyjątkowo ciepłym, serdecznym człowiekiem.

Irenko, moze rzeczywiscie zbyt uogolnilam. Bo sa wyjatki wsrod hodowcow np. Pani Lucyna Zboralska, ktora przekazala bezcenne porady nt. naszej mieleckiej kolaczki Fanty. Jestem bardzo wdzieczna Pani Lucynie :Rose:
Na watki pomocowe zaglada tez hodowczyni Kasia Zielinska, Mono i Irjaw, Pieski2 (nie wiem czy hoduje) sorry, jesli kogos ominelam :oops: Ale przeciez hodowcow jest wiecej i mogliby chociaz dobrym slowem wesprzec ratowanie bezdomnych collie. Collie z papierami tez sie zdarzaja w schroniskach, najczesciej stare lub/i chore.

Jesli im zalezy na wyhodowaniu najlepszych szczeniat, to powinni aktywnie walczyc z pseudohodowlami, dokladac sie do sterylek i wykupu psow.
Pod Lodzia przeciez nadal jest w tej strasznej pseudohowli pies z rodowodem, ktory wybaczcie sformulowanie, klepie ladne, niepapierowe szczeniaki. I ktos sprzedal psa z papierami do takiego miejsca, gdzie jest teraz ten hodowca tak dbajacy o swoje psy?

Moje rozgoryczenie pochodzi od tego jak mnie potraktowal hodowca, od ktorego kupilam Kostaryke. Zamiast podziekowac za zdjecia z okazji 3 urodzin suni, skoczyl na mnie, ze jej nie wystawiam. Czy Kostaryka ma zle u mnie, czy dobrze, to go to w ogole nie obchodzi :angryy: tylko, ze ja jej nie wystawiam. I nie bede, bo Kostaryka nie lubi tlumow, bo dla mnie 50,-zl wpisowego na wystawe to sterylizacja kotki w mieleckim schronisku, 1/2 sterylki duzej suni.

[SIZE=3][SIZE=3]Teraz nie ma oczywiście po tych wpisach śladu, ale co przeczytałam to moje.

[SIZE=3] Ja nie wszystko przeczytalam, ale za to mam chyba bana :mad:
No i dobrze, mam co robic i bez tamtego miejsca, mam 500 psow i 150 kotow czekajacych na domy w mieleckim schronie.

Posted

Ss ja zgadzam się, każdy ma prawo do swojego zdania i ma prawo je głośno wypowiedzieć, ma prawo bo samodzielnie myśli i potrafi wyciągać wnioski.
Ale nikt nie ma prawa wykreślać moich opinii lub Agi!! Nikt, nawet jeżeli ma inne zdanie. Można to przedyskutować ale nie czyścić wątku do zera. Tylko krowa nie zmienia zdania. Czy jak teraz przeczytałaś wpis Agi ( powyżej) to nie sądzisz, że można z Nią dojść do porozuminia? Że przyznaje, że nie można wszystkich stawiać pod jedną ścianą? Ja uważam, że właśnie Aga dała taki dowód na jaki czekałam od forum. Dyskusja ( czasami twarda, ale rzeczowa co nam się nie podoba) może doprowadzić do wsółpracy. A tak wszystko na forum zostało grzecznie zamiecione pod dywan, sprawy nie ma, Aga ma bana. I jest SUPER?
A co do Cezara.
Ja niestety jestem starą babą, moje słowo i zobowiązanie, że utrzymuję jakiegoś psa jest droższe niż złoto. Żebym się miała zaorać to żaden wolontariusz który takie zobowiązanie usłyszy nie zostanie sam z problemem.
Przeczytaj również na forum mój wpis gdzie szczerze piszę o sytuacji Cezara i czego oczekuję od ludzi których nie stać na płacenie za hotel.
Czy widzisz tam na tym wątku jakąś reakcję?
Bo ja żadnej!!

Posted

Nie bylo reakcji poza zdziwieniem Mono o wysokich kosztach.
Oraz deklaracja wplaty od kochanej, z wielkim serduchem Gosi5, dla uratowanych kolaczkow.

Poza tym glowna reakcja byla walka z moimi wypowiedziami, moze i ostrymi w tonie. I nastapila obraza, ze zrażam ludzi do zagladania do dzialu. Podkreslam zagladania, bo pomocy jak nie bylo tak nie ma :shake:
Czy zagladanie do dzialu przyniesie kolakom domy :???: Chyba nie.

Wiem, ze adopcje mozna rozkrecic i mozna to zrobic w kilka osob.
Zajrzyjcie kochani na mielecki watek na pwp. Jest nas kilka osób, stan przeze mnie zastany schroniska w 2004 roku byl tragiczny. Ale jak sie chce to mozna. A nikt z nas bogaty nie jest, mamy za to serca i checi. Schronisko nadal ma taki sam budzet jak 3-4 lata temu, ale mamy wirtualnych opiekunow, dzieki ktorym mozna poprawic stan schroniska.

A temat Cezara na forum collie stoi w miejscu. Liczmy jednak, ze ktos sie zglosi, zrobi plakaciki, rozwiesi, da ogloszenie do prasy, itd.

Posted

Sprawa Cezara dalej stoi w miejscu ,dalej nie ma kto zwrocic poniesinych kosztów na Cezara i dalej nie ma kto za niego pacić.
Ulka ty jestes swiadkeim ,ze Irenka wyciagala Cezara na prośbę pani lucyny i ze to fundacja pani Lucyny miala za niego placić .
Jak na razie wyglada to tak ,że pani Lucyna chce umyć ręce , czy to tak ma wygladac , nie wyobrazam sobie żeby Irenka zostala z problemem Cezara sama ,a na to wyglada.

Posted

Beatko,
ja probowalam napisac na forum collie nt. dlugu hotelowego Cezara,
ale nie moge sie zalogowac, poza tym watek Cezara zostal calkowicie zamkniety przez moderatora :angryy:
Widocznie problem Cezara ich juz nie interesuje i trzeba go rozwiazac na dogomanii. Mysle nt. aukcji cegielkowej :???:

Posted

[quote name='Ulka18']Beatko,
ja probowalam napisac na forum collie nt. dlugu hotelowego Cezara,
ale nie moge sie zalogowac, poza tym watek Cezara zostal calkowicie zamkniety przez moderatora :angryy:
Widocznie problem Cezara ich juz nie interesuje i trzeba go rozwiazac na dogomanii. Mysle nt. aukcji cegielkowej :???:[/quote]
Mysle ze to dobry pomysł z tymi cegiełkami tylko Aga ja nie wiem jak sie to robi czy zrobisz te cegiełki?
Nie tylko cezar nie interesuje forum coli ich interesuja ich piekne rasowce tylko czemu ciagle w calej polsce pojawiaja sie w schroniskach przeważnie stare i chore czyżby juz nie nadawaly sie do rozrodu i zysku. I czemu nie wyciaga sie ich i nie leczy ,czemu nikt z forum nie płaci na ich utrzymanie w hotelach i leczenie ,śmieszy mnie jak ktos mówi ze na 10 zł go niestac przelać na innego psa w miesiące ,rozumiem że nie może płacic 30 czy 25 zł na dzien utrzymania w hotelu bo mnie tez nie stać ale żeby 100 lub 200 zł nie przelewac na pomc owczarka w potrzebie raz w miesiącu?
Wolontariusze ,ktorzy sa na dogomani i nie tylko wydaja na leczenie róznych bid spore sumy ze swoich ciężko zarobionych pieniędzy ale każdego cieszy że mógl pomoc ocalic zycie i nie wazne że nie rasowemu chociać takie tez sie ratuje ale że pomogli.

Posted

Beatko!
Ja myślę,że należy zmienić tytuł wątku,aby było widać,że na niewidomego Cezara trzeba zbierać kasę na hotelik!!
Bo nie każdy wchodzi na wątek i dziewczyny nawet nie wiedzą,że biedak bez kasy i bez domu:-(

Posted

[quote name='epe']Beatko!
Ja myślę,że należy zmienić tytuł wątku,aby było widać,że na niewidomego Cezara trzeba zbierać kasę na hotelik!!
Bo nie każdy wchodzi na wątek i dziewczyny nawet nie wiedzą,że biedak bez kasy i bez domu:-([/quote]
Ja tez tak myslę ,zadzwonie do Irenki żeby zmienila tytuł watku ale pani Elu bedzie ciężko bo Irenka jest honorowa ,dlatego bardzo prosze wszystkich ,ktorym los Cezara nie jest obojetny o poparcie tego pomysłu.
Zaproponowałm tez przeniesienie Cezara do pani Ani ,ktora zrobiła 4 kojce i zgodzila sie na 15 zł za dobe ,a to jest na dzień dzisiejszy 10 zł mniej .Musimy tylko podjechac i zobaczyc jak one wygladaja ale podobno każdy kojec ma osobny wybieg wiec Cezar będzie mógł wychodzic z niego cały czas .jest tylko kwestia jego transportu.

Posted

Beatko,
rzeczywiscie ten tanszy hotelik bylby lepszy, jesli warunki sa odpowiednie i ocenicie go dobrze.
Co do zmiany tytulu watku, to mozna poprosic moda o modyfikacje, bo wiemy, ze Irenka na pewno sama tego nie zrobi, a my nie mozemy patrzec z boku i byc bezczynnymi. Mysle, ze zmiana tytulu to bedzie krok pierwszy do pokazania dogomanii, ze jest niewidomy collie, ktory potrzebuje wsparcia i pomocy w utrzymaniu.
Drugi : dowiem sie od Reno2001 jak sie robi aukcje cegielkowe i taka aukcje wystawie (tylko na jakie konto zbierac pieniadze???).

Posted

Oczywiście ja dołączam się do grupy wsparcia i działania dla Cezara.
Jeśli chodzi o wpłaty na Cezara to może na konto Irenki ? Nie wiem czy się zgodzi i czy inni będą mieć zaufanie żeby na prywatne konto wpłacać.
Nie wiem też czy nie można by otworzyć skarpety na AFN i potem przedstawić rachunki za hotelik.

Posted

Ja uwazam,że w ramach oszczędności /prowizje AFN!/ najlepiej byłoby wpłacać na konto Irenki-bo jak na jednym watku ktos wyliczył,że z 50,- na psa idzie 35,-
Ja osobiście kilku psom wpłacam swoją część comiesięczna na hotelik- na konto osoby,która zajmuje się psem,jeździ tam i opłaca rachunek.
A ponadto,nie zawsze hoteliki wystawiaja faktury/?/ i co wtedy? Co się przedstawi do AFN?

Posted

Ja jestem za wplatami albo na konto tego nowego hoteliku (to mozna by podac na aukcji cegielkowej, zeby sie nikt nie przyczepil) albo na konto Irenki (dogomaniacy).

Na forum collie nie da sie juz nic napisac, poniewaz watek jest zamkniety :angryy: I zapewne nikt stamtad sie nie dolozy, nie liczac kilku osób zagladajacych rowniez i tutaj.

Posted

A może by założyć nowy wątek na forum collie z tematem, że potrzebna pomoc finansowa dla Cezara. Napewno znaleźli by się tam ludzie, którzy by się dołączyli finansowo.

Posted

Ja watku nie zaloze, bo mam bana :vamp:
Nawet mi z tym dobrze, bo nie musze sie rozdwajac :evilgrin:
Ale jesli ktos z Was jest aktywny na FC, to nie ma przeszkod, najwyzej admin zamknie watek :grab: A moze wczesniej uda sie zebrac troche pieniedzy.

Posted

Jeśli tylko ustalimy na jakie konto będzie można wpłacać pieniądze, to ja spróbuję założyć wątek. A co mi tam :)
A tak wogóle to kto jest adminem na collie w potrzebie ?? Bo z tego co wiem, to jest kilka osób. Kto konkretnie zamknął temat ?

Posted

[FONT=Calibri][SIZE=3]Znowu dzisiaj się pobeczałam. Tym razem ze wzruszenia, że tyle osób chce pomóc.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Bardzo Wam dziękuję. Kolejny raz Beatka stawia mnie w niezręcznej sytuacji. Ta „spryciula” zdążyła mnie już dobrze poznać i wie, że nie raz muszę dostać od niej tzw. kopa aby do mnie dotarło (zwłaszcza ostatnio kiedy przestałam racjonalnie myśleć).[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Z tego co przeczytałam, to większość z Was jest za przenosinami Cezara do innego hotelu, więc ja się do tego też przychylę i to uszanuję. Chciałabym abyście tylko zrozumieli, że mam ogromne obawy czy to jest dobre dla samego Cezara. Jest w Niepołomicach siedem miesięcy kocha to co ma, jest tam bardzo spokojny. Nie wiem jak On zniesie te przenosiny. Lucynka W. proponowała, że do końca kwietnia ( jak będzie gotowy kojec) zabierze go do siebie. Na dodatek po programie „Kundel” zgłosiła się do mnie Pani która chce adoptować Cezara, ale w tej chwili ma przenosiny do nowego domu i nie znam nawet przybliżonej daty kiedy będzie chciała to zrobić. Na dodatek miała do mnie napisać w tej sprawie i teraz mam wątpliwości czy nie zrezygnowała. Wszystko to sprawia, że mam mętlik w głowie. Bo jeżeli nie „wypali” ani kojec u Lucynki ani ten dom to Cezar może długo jeszcze posiedzieć . A jeżeli któraś z tym propozycji „wypali” to oszczędzimy pieniądze, ale Cezar może to odczuć , zapłaci za to ogromnym stresem. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Ale oczywiście ja zaakceptuję wspólną naszą decyzję, chciałam tylko abyście znali sytuację.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]I jeszcze sprawa formalna dotycząca wpłat. Myślę, że nie wszyscy mogą mieć zaufanie do mnie czy do innych wolontariuszy. Mam taką propozycję aby może na pierwszej stronie podać konto do hotelu z prośbą o mail do mnie z informacją o przelanej kwocie. W Niepołomicach nie ma problemu, bo jest możliwość zabrania później rachunku ale u Pani Ani nie dostaniemy rachunku i może taka podwójna księgowość i rozliczanie finansów zwiększy zaufanie ludzi do wpłat. Nie wiem jak rozwiązać sprawę tych cegiełek, bo rozumiem, że w takim wypadku wpłaty są na AFN i wówczas rachunek musi być.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]A tytuł wątku zmieniam, postawiliście mnie pod ścianą. Może faktycznie macie rację, że nie powinnam teraz zostać sama, za co bardzo dziękuję. Bardzo też proszę o szczerość może w czymś się nie zgadzacie ze mną, może macie inne zdanie? Co dwie głowy to nie jedna a im nas będzie więcej tym lepiej. [/SIZE][/FONT]

Posted

Ja tylko wtrącę uwagę natury formalnej.
Nie można wystawiać na Allegro aukcji cegiełkowej bez cegiełek. To znaczy, że kupujący musi dostać coś w zamian, np. zdjęcie, kartkę, cokolwiek.Oczywiści wielu wpłacających od razu zastrzega sobie, że otrzymać nic nie chcą, ale zasad Allegro trzeba się trzymać, bo inaczej zamkną aukcję.
Druga sprawa dotyczy prowizji od zebranych pieniędzy. Jeśli aukcję wystawi osoba prywatna, Allegro potrąci procent od wpłat. Jeśli natomiast aukcję wystawi Fundacja lub Stowarzyszenie, które podpisało umowę z Allegro, wtedy taka aukcja z opłat jest zwolniona.
I ostatnia sprawa; AFN. Wiadomo, że AFN również zatrzyma 10% dochodu z aukcji, więc może warto by było poprosić inną organizację posiadającą umowę z Allegro, która pomogłaby czysto charytatywnie?

Irenko i inni. Ja cały czas podczytuję wątek, choć się nie odzywam. Jest mi szalenie przykro, że spotyka Was tyle przykrości.
Nie mogę Was wspomóc finansowo, jako że sama mam na utrzymaniu wiele zwierząt. Ale myślami i sercem jestem z Wami, no i trzymam kciuki, żeby się udało.

Martwię się tylko tym projektem przenosin Cezara. Niestety myślę, że może to negatywnie wpłynąć na jego psychikę i istnieje możliwość, że Wasza żmudna praca, która przyniosła tak wspaniałe efekty, może pójść na marne.

Posted

ja myslę ,ze cegielki na Cezara mozna jednak sprzedawać przez Afn,jeżeli chodzi o pomoc bezposrednią to uważm że najlepiej bedzie jak będzie szło na konto Irenki bo napewno nikt nie pomysli nawet że może ona z tego skorzystac gdyż jak sami wiecie na samego cezara załozyła grubo ponad 7 tys. ,a na inne bidy wydaje ze swojego prywtnego portwela spory sumy i osoby ,ktore znaja Irenka dobrze o tym wiedza .(oprocz tego wspomogla nie jedna biede i nie tylko ta ktora wziela na utrzymanie) ona nie raz ma 3-4 psy same bidy na utrzymaniu w miesiacu.
Pani Ania niestety nie może wypisac rachunku poniewaz ona udostepnia dom i 4 kojce nie dla zarobku tylko dla wsparcia fiansowego swoim podopiecznym.Ona sama ponad 20 psów z naszego schroniska ,same stare i chore i jak odchodzi jeden bierze nastepna bide ktora jest w najgorszym stanie tylko poto żeby na koniec swoojego życie nie musial umierac w schronisku i że jest kochany i nie jest sam.
Dla Cezara na pocztaku napewo to bedzie stres ale niestety musi sie przyzwyczaiac do przenosin i może sie to okazac nawet zbawienne jak by sie znalazł potencjalny domek bo on bedzie wiedzial że nie wiąze sie z przenosinami nic złego.
U pani Ani bedzie mial mozliwośc cały czas wychodzenia z kojca bo jest on odgrodzony od pozostałych wiec nie bedzie musial nawet czekac na wypuszczenie 2 razy dziennie.
Koszty sa nieporównywalnie mniejsze wiec łatwiej nawet jak zaangazuje sie spora ilos osób utrzymac bedzie Cezatra bo oczywiście najprosciej jest go zabrac do schroniska ale napewno jest to wtedy wyrok dożywotni.

Posted

Kurcze, troche to skomplikowane wszystko :roll:
I kojec u Lucynki pod koniec kwietnia i potencjalny domek i przenosiny do nowegohoteliku,,,,,trzeba to dokladnie rozwazyc, co bedzie dla psa najmniejsza krzywda.

Co do cegielek, to mysmy wystartowali z pierwsza aukcja cegielkowa, udalo sie zebrac troche kasy :p zbieralismy na konto schroniska...
Co do AFN to sa duze trudnosci z wyciagnieciem kasy i jednak zabieraja prowizje....mysle, czy by Fundacji Rottka nie poprosic o pomoc, moze by nie zabrali tak duzo, a maja duze doswiadczenie w cegielkach.

[url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=332076580[/url]

Posted

Podam przykład jednego z moich "podopiecznych" w hoteliku-płaci za hotel Justyna-więc na jej konto wszyscy wpłacamy!
Potem ona na koniec miesiaca podaje wykaz wpłat/na watku/,wpłaty są z nickami i kazdy wpłacajacy wie,że wpłata doszła!
To jest o tyle istotne,że jak jest więcej kasy,to wszyscy wiedzą,że pies w razie choroby,czy szczepień-jest zabezpieczony i wszyscy widzą jaki jest stan konta!
Tylko nie wiem,czy Irenka chciałaby tak robić? Troche to żmudne,ale tylko raz na miesiąc;)
Np.Neigh tak robi ze wszystkimi psami,którym pomaga!
To jest bardzo dobra metoda-wszyscy wpłacający widzą co się dzieje z kasą!
Jak można nie mieć zaufania do Irenki!!:mad:
Metoda rozliczania na wątku jest przejrzysta i daje pełne zaufanie,co do losów wpłat!
A pieniądze wpływające do Fundacji? Nikt z nas wtedy nie wie ile osób naprawdę wpłaciło i jaki jest stan kasy dla psa!

Posted

Jeżeli Irenka zgodzi się na zbieranie na swoje konto ew. wpłat na Cezara, to nie ma chyba bardziej odpowiedzialnej osoby do tego celu ;) I mam nadzieję, że zbierze się grono osób wspierające Cezara i Irenę. To nie w porządku zostawiać ich w takiej sytuacji.
Cezar jest trudno adoptowalnym psem i może się okazać, że jeszcze wiele tygodni upłynie zanim znajdzie dom.

Czy ktoś ma doświadczenie w wystawianiu cegiełkowych aukcji na allegro?
Kogo o to poprosić?
Przy każdej zwykłej aukcji Cezar ma sporo obserwatorów, być może są to osoby, które nie mogą go przygarnąć (bo nie skutkuje to telefonami w sprawie adopcji) ale może pomogą finansowo?

co do przenosin do innego hotelu - zdaję sie na Irene. Ona najlepiej zna Cezara i będzie wiedziała, czy takie przenosiny bardzo mu zaszkodzą. Z drugiej strony będzie to jakiś sprawdzian dla Cezara jak może zareagować w przypadku adopcji i na co trzeba będzie zwrócić uwagę nowym właścicielom. Oby tylko ich znalazł!

I tak zupełnie na marginesie. Jestem strasznie zniesmaczona postępowaniem forumowiczów Collie :cool1:

Posted

Camara napisał(a):
Jeżeli Irenka zgodzi się na zbieranie na swoje konto ew. wpłat na Cezara, to nie ma chyba bardziej odpowiedzialnej osoby do tego celu ;) I mam nadzieję, że zbierze się grono osób wspierające Cezara i Irenę. To nie w porządku zostawiać ich w takiej sytuacji.
Cezar jest trudno adoptowalnym psem i może się okazać, że jeszcze wiele tygodni upłynie zanim znajdzie dom.

Na mnie oczywiście można liczyć....:lol:, Irenko zdecyduj tylko gdzie i jak.

Posted

Camara napisał(a):
I tak zupełnie na marginesie. Jestem strasznie zniesmaczona postępowaniem forumowiczów Collie :cool1:

Teraz dzial collie do adopcji jest dostepny tylko po zalogowaniu sie :crazyeye: czyli zwykli smiertelnicy, ktorzy szukaja kolaka nawet do tego dzialu nie wejda, jesli sie nie zarejestruja. Mysle, ze to glupota, zeby nie móc obejrzec psow do adopcji tak normalnie jak na dogomanii :onfire:

Aukcje cegielkowe dla mieleckiego schroniska wystawila niedawno po raz pierwszy Reno2001, musimy poczekac 3 dni do jej zakonczenia, zeby zobaczyc na ile allegro ja wyceni. Mozna by tez prosic np. Cioteczki z Fundacji Zwierzeta Niczyje z Lodzi o aukcje cegielkowa na rzecz Cezara, wtedy zbiorka bylaby na ich konto.