maciaszek Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Świetne wieści !!!! Zdrowiej malutka dalej! A ja już schron postawiłam w stan alarmu, że nosówka się panoszy :evil_lol:. Specjalnie sobie budzik nastawiłam na 8 rano (a to środek nocy przecież!), żeby weta złapać...:eviltong: Quote
ewadr Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Dobrze ze jej lepiej. Pilnuj jej Ulka bo strasznie nie lubie wypuszczać psów z rąk jesli nie sa zdrowe i jeszcze bidulka tak co chwilke gdzie indziej. Dobrze to na nia nie wpłynie napewno a juz ma zadziorny charakterek. Quote
bea_m Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 W końcu są wakacje jeszcze. Dziewczynka zwiedza i odwiedza :) . Trzymamy za małą. Quote
Ada-jeje Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Wakacje dobiegaja konca dlatego na dzisiejsza noc malutka zostala u mnie. Miala dzisiejsza noc spedzic w innym domku a u mnie miala byc tylko 2 godziny, to jednak bylo mi zal psiny dawac dalej bo bardzo sie zaprzyjaznila z Megi moja dzikuska i tak rozrabialy ze mala kilka razy kaszlala chyba z braku powietrza. Nie ryzykowalam zabranie jej do sypialni bo Ewa mowila ze mala sika co chwila dlatego zamknelam w Garazu w towarzystwie Megi, zrobilam im tam fajne poslanko i mysle ze krzywdy przez jedna noc nie beda mialy. Zrszta obie byly padniete. Quote
ewadr Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 To świetnie. Dobrze,że została przynajmniej miała dobra opiekę i mniej stresu. Quote
DuDziaczek Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 :loveu: widze ze sunieczka niesamowicie przyjkazna kazdego kocha:loveu: Quote
Ada-jeje Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Sunia jest kochana i bardzo wielka rozrabiara, wszedzie jej bylo pelno i trudno ja bylo zamknac w jednym pomieszczeniu sama. Niemniej jednak otrzymalam informacje ze jesli sunia ma jakiegos wirusa to mozemy miec problemy z naszymi psami zwlaszcza kotami. Przerzucajac sunie co chwila w inne miejsce, moze byc tak ze przenosimy wirusy wszedzie i oby moje slowa sie nie sprawdzily ale mozemy miec wszystkie po kolei problemy zdrowotne z naszymi zwierzakami. Quote
bea_m Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 :smhair2: obyś racji nie miała. Powodzenia życze. Quote
ewadr Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Ula i co u Szeiry. Jak maleńka się czuje. Co powiedział wet po dzisiejszej kroplówce.? Quote
Ulaa Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Szeri (zmieniłam jej trochę imię, bo język mi się plątał :lol:) jest u mnie od wczoraj rana. Podobno Ady-jeje amstaf chciał ją zjeść. Zawiozłam małą od razu na kroplówkę, siedziała przy niej Ola moja koleżanka, a w tym czasie szukałam kogoś, kto by ją przetrzymał. NIestety mam związane ręce bez komórki ze wszystkimi kontaktami... (zgubiłam albo ukradli w sobotę). Moja niesamowita mama zgodziła się zostawić więc Szeri. Jest więc 5 psów :razz: Nie mam możliwości żadnej izolacji, więc Szeri bawi się z moimi psami oraz z Zuzią. Wczoraj dostała tylko połowę kroplówki. Nie ma temp, wygląda i czuje się b. dobrze. Apetyt rzeczywiście iście schroniskowy :razz: Mimo to Maciek uznał, że dzisiaj powinna dostać kolejną kroplówkę. Zaraz więc idziemy. Quote
maciaszek Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Czy ja dobrze widzę? Ona śpi pod tą kroplówką??? :) Quote
Ada-jeje Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Niestety u mnie nie mogla zostac bo moj jeje jej nie zaakceptowal, dobrze ze jak ja zaatakowal to na moj ostry ton zostawil ja w spokoju ale juz dalej nie ryzykowalam i zamknelam swojego psiure w pokoju. Fantastycznie natomias dogadywala sie z Megi. Rowniez zauwazylam ze inny jest pies schroniskowy a inny zabrany od matki ona byla w stosunku do jeje prawdziwa agresorka atakowala bez pardonu. A ja ze strachu malo zawalu nie dostalam bo tak sie balam zeby jeje jej krzywdy nie zrobil. Ulka a co z domkiem masz juz cos na oku dla malej. Quote
Ulaa Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Maciaszek dobrze widzisz :lol: Śpi sobie dziecko. Na początku trochę świrowała, ale udało się ją spacyfikowac i później spała tak głębokim snem, że próbowała zwinąć się w kulkę. Zaciskała się jak jeż, musiałam ją na siłę "otwerać" i prostować łapkę. Strasznie dziwna jest :roll: Ma naprawdę dużo z husky - niespożyta energia, duża niezależność i zamiłowanie do spania na zewnątrz (woli balkon niż pokój, w ogródku biega w kółko do upadłego). Widzę, że przykłada spore znaczenie do szczegółow charakterystycznych dla układów hierarchicznych. To także cecha typowa dla husky oraz psów pierwotnych. Fajnie. Coś nowego dla mnie :lol: Jest bardzo pojętna, o ile odpowiednio się z nią postępuje. Przyszły właściciel będzie musiał mieć dość otwarty umysł i umieć ją "przechtrzyć", inaczej sunia niczego się nie nauczy. Tradycyjne metody nie skutkują zupełnie. W środę mamy kolejne zastrzyki, wetka Ania mówi, że jeśli wszystko pójdzie dobrze, w czwartek sunia może już iść do domku. Tylko jakiego :???: Jestem zupełnie bezradna bez komórki, nawet nie mogę dać jej ogłoszeń... Maciaszek, w środę dostanę od weta opis i rachunek za leczenie. Przesłać Ci je meilem zeskanowane czy normalną pocztą, byś mogła przedstawić w schronie? Bo ja za jej leczenie płacę z własnej kasy i nie mam zamiaru wysłać do schroniska ani grosza. Pies miał być zdrowy. Może ich to czegoś nauczy na przyszłość. Bo jak na razie potwierdzają tylko to, co myśli 80% społeceństwa: psy w schroniskach są wyniszczone i chore, nie opłaca się brać stamtąd bo nie wiadomo czy wogóle przeżyje. Tak nie powinno być. Rola schroniska jest zupełnie inna. Quote
maciaszek Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Ulaa napisał(a):Maciaszek, w środę dostanę od weta opis i rachunek za leczenie. Przesłać Ci je meilem zeskanowane czy normalną pocztą, byś mogła przedstawić w schronie? Bo ja za jej leczenie płacę z własnej kasy i nie mam zamiaru wysłać do schroniska ani grosza. Pies miał być zdrowy. Może ich to czegoś nauczy na przyszłość. Prześlij, zaniosę im na pewno. Choć wątpię, by to ich czegoś nauczyło... Ciekawe jak ma się reszta maleństw z boksu suni... :(. Quote
ewadr Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Dobrze,że szeiruni lepiej. Ucałuj ja ode mnie na dobranoc. Quote
Ulaa Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Oj lepiej lepiej. Aż za dobrze :evil_lol: Dobrze, że ma do męczenia Zuzię, bo nie wiem jakby tą energie rozładowała. Zaraz idziemy do weta na ostatni zastrzyk. OD JUTRA MOŻE IŚĆ DO DOMKU!! Quote
bea_m Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 A to SRALINKA jedna :evil_lol: . Najpierw nastarszyła ciotki a teraz wariuje :mad: Quote
Ulaa Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Byłyśmy dzisiaj u weta. I to 2 razy. Najpierw pocałowałyśmy klamkę, bo trwała nagła operacja. A wieczorem zastałyśmy p. Lucynkę. Była bardzo zadowolona ze stanu suni :multi: Mimo to mała dostała kolejne 2 zastrzyki - w tym antybiotyk 48-godzinny oraz tabletki na kolejne dni, by ewentualny nowy domek mógł je podawać dalej. Z tym domkiem to zaczyna się troszkę mi grunt palić, bo ona musi koniecznie zniknąć przed 14 września. Sytuacja w domu mi się od tego dnia pogorszy :angryy: i lepiej żeby nie było dodatkowych psów :-( Maciaszek, rachunku dzisiaj jeszcze nie wzięłam, bo to nie koniec leczenia. Nawet gdyby psinak była już w nowym domku, ja będę opłacać wszystko i wezmę jak już będzie całkiem zdrowa. A taki oto widok zastałam wczoraj rano przez okno. Ta czarna "kanapa" to Abra :evil_lol: Quote
Ada-jeje Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Bombowa fota. Usmiech na mojeje twarzy od ucha do ucha. Quote
Ulaa Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Taak, wygodnicka panna :p A tutaj więcej jej fotek - tym razem wojownicze oblicze :diabloti: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6668446#post6668446 .. Quote
Ada-jeje Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Tez juz tam bylam i swoje trzy grosze dolozylam. Quote
Ulaa Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Pani Jolu, dziękuję za ogłoszenie suni w gazecie :multi: Wystawiłam małej allegro Czy ktoś mógłby zrobić dla nniej ogłoszenia w internecie? Quote
Ulaa Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Aukcja http://www.allegro.pl/show_item.php?item=242107160 :cool3: Quote
Recommended Posts