Jump to content
Dogomania

ok 5 mies. sunia mix HUSKY + LABRADOR. ......... !!! MA DOMEK !!

Recommended Posts

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Ulka nie ma sprawy tylko tak jak zesmy mowily Shirka musi isc do ciebie o 10.00 rano bo przyjezdza syn z Jeje daj znac jak dlugo moze byc Shirka u ciebie.

To zależy od pogody, bo będę musiała z nią cały czas chodzić. Do domu nie wezmę, bo zamęczy obolałą Ginę, a po ogródku nie może biegać, bo Jacek...

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Widze ze Ulka zapomniala napisac ze jutro odwozimy Shirke do domku docelowego. Trzymajcie wszyscy kciuki za nasza Shirke.

Nie zapomniałam tylko nie było kiedy... A cieszę się z tego cały cas :loveu:

Na temat państwa mogę powiedzieć tak: anioły. Zadzwonili przedwczoraj z przełomu. Akurat trafili na mój gorszy nastrój więc zostali "przemaglowani" na wstępie i poinformowani o wszystkich skłonnościach Shirki (tych mniej słodkich ;)).
Pani oczywiście zamurowało i powiedziała, że oddzwoni następnego dnia, jak przemyślą. Myślałam, że się zrażą.
A oni zadzwonili i stwierdzili, że chcą właśnie takiego "prawdziwego" psa!!

Państwo kochają zwierzaki - mają koty, 2 pieski i wielki ogród, więc Shirka będzie miała gdzie i z kim szaleć. Mieszkają pod lasem i mają zalecone długie spacery, ponieważ są emerytami!! A więc cały czas w domu!! Pani uznaje gotowanie dla psów (co Shirka po prostu kocha!).
Są za sterylką. Przy okazji załapią się także ich koty :cool3:

Trafili wczoraj z wizytą na spotkanie u Ada-jeje, więc była jeszcze p. Beata i ludzie pomyślnie przeszli przez nasze "pole minowe" pytań i pułapek :lol:
Shika, choć zmęczona całym dniem gonienia z Irysem u p. Beaty, wyszła państwa przywitać - wyskoczyła na nich i wycałowała dokładnie :loveu: A państw tak naturalnie się z nią przywitali, widać że całowanie w twarz nie jest im dziwne :p

Dzisiaj po 13:00 zaczniemy się cieszyć

Posted

Ewa, prosimy abyś oddała posłanie i worek karmy 15 kg Royal Canin dla szczeniąt, ktore p. Edyta zostawiła dla Szirki.
Chcemy przekazać je nowemu domkowi.

Posted

Oczywiście Szirka będzie odwiedzona jeszcze nieraz.

No i oczywiscie zjadło mi długiego posta, w którym pisałam, jak to sunia super sobie domek pozwiedzała, potem nawarczała na rezydentkę jamniorkę i kota, popieściła się z panią i panem i poszła biegać z kundlem z kojca (kundel zwany dumnie posokowcem ;)). A nas olała zupełnie :evil_lol:

Czeka nas stały kontakt z domkiem nie tylko z powodu Shirki, ale i kotów do kastracji i sterylek. Państwo są kochani po prostu :loveu:

Posted

Bardzo mi brak tego kochanego niszczyciela ale na koniec i tak musiala jeszcze raz przegryzc nowy juz kabel do dekodera, skubana przeciez tam plynie prad 220 w dobrze ze nic jej sie nie stalo.

Posted

No przeciez zyje a gdyby poczula pieszczoty pradu za pierwszym razem to chyba nie gryzla by po raz drugi, chociaz mam wrazenie ze jednak cos poczula bo kabel za kazdym razem byl tylko lekko przegryziony.

Posted

Ale ten mały kłak jest niezniszczalny :evil_lol: co to dla niej 220v....... :razz: Nie mogę doczekać się info z nowego domku, państwo pewnie odmłodnieją dzięki niej z 15 lat :lol:

Posted

SZIRKA JEST W NOWYM DOMKU!!!!!!!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

[SIZE=2]Pozwiedzała, poprzytulała się do pani i pana, owarczała jamniczkę, nasikała na dywanik i poleciała na pole bawić się z drugim psem w ogrodzie :lol:

Posted

:) no Ciotki. Tym razem chyba już na prawde będzie dobrze. Dziecina od latania po dworzu pewnie zmęczona będzie i nic nie nadgryzie. Trzymam za nią i za Was.

Ps. Widzę Ado-jeje że cierpliwości nabierasz ;)

Posted

Wcale tak nie jest ze nabiream cierpliwosci ale co to pomoze gdybym psinie np. przylozyla, przeciez to i tak kabel nie bylyby caly a sunka i tak nie wiedzila by ze to kara za kabel czy tez buty. Zniszczenia przez Shirke nie byly tak kostowne tylko pracochlonne, przegryziony kabel do netu byl ulozony pod listwami.

Posted

Ulka bardzo cie prosze daj znac panstwu od Shirki ze jest ustalony termin sterylki na kastracje i sterylke kotow na piatek godzina 8.00 rano ja nie mam do nich nr. tel. a jest u ciebie na umowie, lub mozesz przeslac mi na PW. nr. tel. to ja zadzwonie i to zalatwie.

Posted

A ja dzisiaj widzialam Szirkę, :loveu:
normalnie SZOK, wyobraźcie sobie że Szirka ze swoim państwemm wybrała się dzisiaj do nas do sklepu na zakupy. I siedziała z panem w autku na parkingu i jak mi syn powiedział ze przed sklepem jest SZirka myślałam że się pomylił no ale oczywiście wylecialam na zewnątrz i prawie sie zdziwionemu dziadziusiowi do samochodu wpakowalam bo nie mogłam nie pogłaskać. Normalnie Szirka z krwi i kości, dopiero jak ją zobaczyłam to dotarło do mnie jaki to bydlaczek urósł z tego podlotka :loveu: Pan mówił , że wszędzie z nim jeździ samochodem, no to zmotoryzowana będzie :cool3: a biegac też ponoć ma gdzie bo aż dwa ogródki :multi: jak już zobaczyłam kto się nia opiekuje to naprawdę teraz już mi kamień z serca spadł, widać że jest jej tam dobrze, była wesoła i rozłożona cała na tylnym siedzeniu samochodu, królewna :loveu:

Posted

Tak dorixx Shirka dla ciebie tez byla kims waznym, przeciez twoja Zuzia jakis czas spedzila z Shirka a i ty niejednokrotnie mialas okazje ja zobaczyc, dzis jednak moglas porownac jak Shirka wyrosla na dorodna panienke a napewno bedzie jeszcze wieksza.

Posted

dorixx napisał(a):
A ja dzisiaj widzialam Szirkę, :loveu:
normalnie SZOK, wyobraźcie sobie że Szirka ze swoim państwemm wybrała się dzisiaj do nas do sklepu na zakupy. I siedziała z panem w autku na parkingu i jak mi syn powiedział ze przed sklepem jest SZirka myślałam że się pomylił no ale oczywiście wylecialam na zewnątrz i prawie sie zdziwionemu dziadziusiowi do samochodu wpakowalam bo nie mogłam nie pogłaskać. Normalnie Szirka z krwi i kości, dopiero jak ją zobaczyłam to dotarło do mnie jaki to bydlaczek urósł z tego podlotka :loveu: Pan mówił , że wszędzie z nim jeździ samochodem, no to zmotoryzowana będzie :cool3: a biegac też ponoć ma gdzie bo aż dwa ogródki :multi: jak już zobaczyłam kto się nia opiekuje to naprawdę teraz już mi kamień z serca spadł, widać że jest jej tam dobrze, była wesoła i rozłożona cała na tylnym siedzeniu samochodu, królewna :loveu:

Dorixx Ty szpiegu :loveu::sweetCyb: Super, że spotkałaś Szirkę! A nie uwierzyłaś jak mowiłam, że jest teraz olbrzymia!

Państwo pewnie w szoku, że ich nowa psinka jest taka sławna jak jakaś gwiazda :evil_lol: Aż kobity ze sklepów wylatują na jej widok :evil_lol:
Prawda, że państwo są super :loveu: Może umówicie się na spotkanie "siostrzyczek" np u nich w ogródku?

Posted

Rozmawialam tez juz z panstwm aby ich powiadomic o terminie w lecznicy i oczywiscie powiedzialam im o tym jak to wiesci roznosza sie w blyskawicznym tempie ze my juz wiemy iz Shirka jak ta ksiezniczka z panstwem samochodem jezdzi.