Ada-jeje Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Shirka jest naprawde wspaniala spokojna sunia, wcale nie ma ochoty przebywac na zewnatrz zwlaszcza sama. Podczas mojej nieobecnosci nic nie zniszczyla, chodzi za mna krok w krok, nadstawia ten swoj lebek do glaskania. Wypuscilam ja na dwor za swoja potrzeba ale Shirka zobaczyla pierwszy snieg w swoim zyciu. Byla bardzo ciekawa co to jest, nie odrywala prawie pyszczka od sniegu, oczywiscie sprobowac tez musiala jak smakuje, siku zrobila na tarasie ale w koncu odwazyla sie zejsc do ogrodu. Jednak i tym razem bardzo szybciuktko wrocila do domu. Jest spragniona bliskosci czlowieka, A z Megi jakos nie potrafia nawiazac blizszego kontaktu, ale Megi za to kontroluje kazdy krok Shirki. Quote
bea_m Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Jedna ciotka drugiej zaprzecza. No chyba że macie całkiem inne psy w domu ;) Quote
Ada-jeje Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Zbyt szybko pochwalilam Shirke ze nie niszczy, straty co prawda do przezycia, nie tak duze jak u Ulki ale malej posmakowal w nocy kabel od ladowarki ktora jest do wyrzucenia a na dodatek siki i wymiociny tez sie znalazly. :lol: Quote
Ulaa Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 Ech, tą małą paskudę naprawdę trzeba kochać taką jaka jest :loveu: Zaraz po nią przyjdę i postaram się dzisiaj wrezscie zrobić jakieś fotki na spacerku. Dzisiaj Gina z Shirką pójdą same, bez Soni... Bo w nocy Sonię znowu sparaliżowało, tym razem bardzo poważnie :placz: Zesikała się 2 razy na fotelu, a rano była cała zimna i trzęsła się :placz: Teraz jest już trochę lepiej, ale nadal nie wstaje i nie ma apetytu, nawet jej ukochane mięso surowe zjadła tak słabiutko.... A czy Shirka ma jeszcze karmę? Quote
Ada-jeje Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Ulka twoja karme lubi ta gotowana zas sucha woli moja, ta drobniutka jej nie podchodzi. Quote
Ulaa Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 Ada-jeje napisał(a):Ulka twoja karme lubi ta gotowana zas sucha woli moja, ta drobniutka jej nie podchodzi. To na jutro wieczór postaram się coś ugotować i zabrać Shirkę na spacerek choćby na chwilę po pracy, ale to dość późno może być :razz: Quote
Ada-jeje Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Ulka nie przejmuj sie przeciez Shirka nie jest glodna, juz ja wiem co jej smakuje, postaraj sie tylko o te witaminy dowiedziec gdzie sa bo chyba to jest wazniejsze. Quote
Ulaa Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 Jutro potaram się zobaczyć z Beatą, albo chociażby zostawić jej wiadomość. Quote
dorixx Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Ada-jeje]Shirka zobaczyla pierwszy snieg w swoim zyciu. Byla bardzo ciekawa co to jest, nie odrywala prawie pyszczka od sniegu, oczywiscie sprobowac tez musiala jak smakuje, siku zrobila na tarasie ale w koncu odwazyla sie zejsc do ogrodu. To tak samo jak Zuzia, zjawisko śniegu tak ją pochłonęło,że chodziła lizała go , jadła i z tego wszystkiego zapomniała po co na pole poszła i siku nie zrobiła :lol: Quote
bea_m Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Ciotki a skad wy tam śnieg macie? U nas w tym roku jeszcze nie było. Quote
Ada-jeje Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 bea to ja wam zazdroszcze bo ja tak nienawidze zimy a ta macocha zbliza sie szybkimi krokami. Ale jeszcze slowo o Shirce ona przezzemnie od dzis Strzyga jest nazwana, tak sie juz rozzuchwalila ze nie tylko musi byc w tym pomieszczeniu gdzie ja jestem to na dodatek mojej Megi na wersalke nie wpuscila, biedna moja Megi na podlodze lezec musiala ale za to kolo panci. Quote
Ulaa Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 No pięknie :evil_lol: A taka dobrze wychowana była :roll: Bea śniegu mamy aż nadmiar. Nie wiem jak dzisiaj do pracy dotrę :razz: a berneńczyki nie chciały wracać do domu po porannnym spacerze. W zimie mam je z głowy :) Quote
Ada-jeje Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Potrzebna klataka dla Shiry vel Strzygi, dzis zalatwila mi buty kozaczki prawie nowe. Ta rozzuchwalona bestyjka pojdzie chyba dzis spowrotem do garazu jak jej za dobrze w domu. O koopie juz nie wspomne mimo ze jeszcze o polnocy na dworze byla. Quote
bea_m Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 .... o a u nas zaczyna coś kapać. Do śniegu to jeszcze daleko no ale zawsze coś. Ada naucz się porządku i nie zostawij kozaczków byle gdzie. Ludzie bałagan zostawiają a później się dziwią że pies posprzątał :evil_lol: Quote
Ada-jeje Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 bea ty nie badz taka dowcipna, takie nieposluchane psiury tylko w klatkach powinny byc zamkniete jak malpy. Quote
bea_m Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 eee.... ja to tylko z doświadczenia własnego mówię. Mędruś porządki robi do tej pory czyli jakieś 3,5 roku. To co? Mędrka do klatki? nie miała bym serca..... Quote
Ulaa Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Ada-jeje napisał(a):Potrzebna klataka dla Shiry vel Strzygi, dzis zalatwila mi buty kozaczki prawie nowe. Ta rozzuchwalona bestyjka pojdzie chyba dzis spowrotem do garazu jak jej za dobrze w domu. O koopie juz nie wspomne mimo ze jeszcze o polnocy na dworze byla. Niemożliwe :-o U mnie nigdy nic nie zniszczyła, nawet w szczenięctwie... P. Edyta też nie narzekała na jakieś wielkie szkody spowodowane przez Szirkę... Jej się nudzi, ona potrzebuje dużo ruchu, zabawy i ćwiczeń (nauki). To bardzo inteligentny pies i klatka w jej wypadku nie jest potrzebna, bo to moim zdaniem nuda powoduje jej destrukcyjne zapędy. Zaraz po nią przyjdę, wybiega się z Giną i od razu podrzucę gar jedzonka, które lubi. Dobrze jej dać coś do zajęcia - dużą kość lub konga, jeśli jest znudzona. Sziruniu moja kochana, bądź grzeczna, bo stracisz DT i co zrobimy :placz: Quote
Ada-jeje Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Ulka ty nie zapominaj ze te szkody powstaly w nocy, albo nad ranem po poludniu odkrylam ze kabel od widea tez jest przegryziony, a koopy i siku to tylko w domu robi i nie mow mi ze sie kreci i pokazuje tylko ja nie zauwazam, bo chyba drzwi wyjsciowe sa na dole a nie na pietrze lub na polpietrze, dla mnie ona jest o wiele trudniejsza od Megi, Megi w porownaniu z nia to skarb. Quote
dorixx Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Ada-jeje napisał(a):bea ty nie badz taka dowcipna, takie nieposluchane psiury tylko w klatkach powinny byc zamkniete jak malpy. Ada, moze zrobimy zawody, która małpa wiecej zgryzła? he? nie wiem czy Szirka powinna stawac z Zuzią do rywalizacji, bo z góry zakładam Sziry przegraną :razz: kurde narzekam a miałam kupić spray na allegro przeciw gryzieniu i zapomniałam. Zastanów sie czy nie chcesz zapłacimy za jedną przesyłkę :cool3: Quote
bea_m Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 To jak zawody to ja też się dołączę. Puchar jak nic zbierzemy :) Quote
Ada-jeje Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Podobno dorixx miala kupic ten spray, poczekamy na relacje dorixx. A tak naprawde ja sie juz odzwyczailam sie od tego ze pies cos niszczy i trzeba przed nim, chowac wszystki co jest mozliwe. Moj psiur naprawde jak skonczyl rok to juz nic nie niszczyl to samo z Megi ktora jest u mnie na DT juz od kwietnia, wogole nieduze szkody narobila a teraz juz jest tez spokojna. Zobaczymy bo tego buta jej zostawilam a ten kabel tez moze sobie juz gryzsc reszte do woli, oby tylko nie znalazla czegos nowego. Quote
bea_m Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Znajdzie jak nic. A najlepsze są łopatki kuchenne :) Quote
Ulaa Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Jasne, przecież w tym cała zabawa, żeby zabrać coś, czego nie wolno. To co wolno, przestaje być fajne :roll: Quote
Ada-jeje Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Po przegryzieniu kabla do laczy internetu wpadlam juz na pomysl ze na pietro sunia nie ma dostepu, schody zastawione krzeslami w nocy i w dzien jak wychodze. No i jak na razie mamy spokoj. Quote
Ulaa Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 Dzisiaj Shirka ukazała się w przełomie. Jak na razie dzwonił 1 pan, ale coś przerwało i 2 raz już nie zadzwonił. Ale taki sobie ten pan z rozmowy był :razz: Quote
Recommended Posts