Jump to content
Dogomania

ok 5 mies. sunia mix HUSKY + LABRADOR. ......... !!! MA DOMEK !!

Recommended Posts

Posted

Nie wiem czy rano będę jeszcze żywa :evil_lol: To co Shirka wyrabia z Dżiną to jakieś sado-maso, podejrewam że całą noc tak będzie :roll:

Dogadały się tymczaski, nie ma co. Drugą Zuzię sobie znalazła ;)

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uff już spokój. Szirka tradycyjnie pod krzesłem, Dżina tradycyjnie na fotelu. A posłanie wolne się marnuje, zaraz zawołam jeszcze Abrę, bo znów dostanie depresji że obce psy w domu, a ona nie :razz:

Posted

Ulaa napisał(a):
Oj wesoło, 5 futer i to same dziewczyny - z czego 2 ras "groźnych" :evil_lol:

Ula które to rasy groźne bo chyba nie masz na myśli berneńczyków! ;)

Posted

Shirka chyba ze wszystkich psow ma najwieksze powodzenie, nocka spedzona u Ulki, ranek tez pozniej troche u mnie w garazu teraz pojechala do ogrodu pobrykac z Iryskiem od pani Beaty i wieczorem znow wroci, nie ustalilysmy jeszcze z Ulka gdzie spedzi dzisiejsza noc po to zeby juz mogla doopke od jutra u mnie grzac, i spokojnie na domek docelowy czekac.

Posted

bea_m napisał(a):
Ula które to rasy groźne bo chyba nie masz na myśli berneńczyków! ;)

Nie :p amstafa i dobermana :diabloti:

Ada-jeje napisał(a):
Shirka chyba ze wszystkich psow ma najwieksze powodzenie, nocka spedzona u Ulki, ranek tez pozniej troche u mnie w garazu teraz pojechala do ogrodu pobrykac z Iryskiem od pani Beaty i wieczorem znow wroci, nie ustalilysmy jeszcze z Ulka gdzie spedzi dzisiejsza noc po to zeby juz mogla doopke od jutra u mnie grzac, i spokojnie na domek docelowy czekac.

Pojechała już :-( a ja ją chciałam na spacerek z Giną zabrać i gotuję jej mięcho z makaronem i warzywkami, żeby na kolacje miała coś extra.

Nie wiem czy dam radę ją zabrać do siebie na noc. Od dzisiaj klimaty u mnie zrobiły się "dziwne" i muszę wyczuć czym by to mogło grozić :razz:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Jak pani Beata ja przywiezie to dam ci znac telefonicznie, a reszte tez uzgodnimy na miejscu jak przyjdziesz po Shirke zeby zjadla u ciebie ta dobra kolacje.

Oj wątpie, że będę mogła wprowadzić do domu jakiegoś jescze psa przez następne 2-3 tyg :shake: Gina i tak jest "przemycona" :razz:
Znów mamy kłopot - co z Shirką w nocy.

Posted

Ulka zdecyduj sama o ktorej chcesz zabrac Shirke na kolacje do siebie oraz na spacerek z Gina. Jak nie bedzie Shirka mogla zostac u ciebie na noc to musi zostac sama w garazu u mnie.:placz:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Ulka zdecyduj sama o ktorej chcesz zabrac Shirke na kolacje do siebie oraz na spacerek z Gina. Jak nie bedzie Shirka mogla zostac u ciebie na noc to musi zostac sama w garazu u mnie.:placz:

Na spacerek pójdziemy już, a kolację zje w miejscu, gdzie będzie spać.

Posted

Shirka nocke spedzila spokojnie, w nocy okolo 1.00 zagladlam jeszcze do niej i koopa byla zrobiona ale nic dziwnego dostala przeciez jeszcze troche do zjedzenia przed bardzo pozno. Jak wiadomo jej wloczega z domu do domu nie bardzo pozwala na regularne zarelko. Rano po kolei wszystko szlo na odrod na koncu Shirka ktora jest tam do tej chwili, ale niestety sama:-(
ale juz nie bedzie dluzej sama bo pojechala do pani Beaty do Irysa.:lol:

Posted

To ja proponuje zmiane nazwiska na Podrzutka bądź nie wiem już jak... dom stały potrzebny.... piękne suczydło z niej... tylko stagnacji potrzebuje...

Posted

bea_m napisał(a):
To ja proponuje zmiane nazwiska na Podrzutka bądź nie wiem już jak... dom stały potrzebny.... piękne suczydło z niej... tylko stagnacji potrzebuje...

Eee jej nie jest źle. Wręcz przeciwnie - sprawia wrażenie dość zadowolonej, że "coś się dzieje". To niesamowicie inteligetna, kontaktowa i znająca swoją wartośc sunia. Do tego charakter po Husky powoduje u niej sporą niezależność ;) A jak wiadomo Husky były psami pracującymi i - jak konie - przekazywano je często z rąk do rąk. Stąd u nich małe przywiązanie do opiekuna i brak stresu przy "przeprowadzkach".
Szirka po prostu ma szczęście, że jest Szirką :p

Posted

Ulka czy ja moge dac Shirce ta sama karme jaka daje Jeje i Megi bo innej u mnie nie ma a ja jak wiesz psom nie gotuje. I trzeba dzis pojechac do nowego DT dograsc sprawe bo Shirka nie moze byc u mnie dluzej jak do srody.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Ulka czy ja moge dac Shirce ta sama karme jaka daje Jeje i Megi bo innej u mnie nie ma a ja jak wiesz psom nie gotuje. I trzeba dzis pojechac do nowego DT dograsc sprawe bo Shirka nie moze byc u mnie dluzej jak do srody.

Tak, ona ciągle i tak dostaje co innego. Później jej przyniosę karmę dla szczeniąt i zabiorę na spacerek bez innych psów, poćwiczymy troszkę. Ona ma super podstawy, p. Edyta uczyła ją wg Pat Miller i dobrze by było, aby nowy domek także zapoznał się choćby z jedną książką tej autorki.

Posted

Shirka dzisiaj zdenerwowała mnie bardzo :angryy: Byłyśmy na spacerku długim w lesie z siostrą i 3 psami: Giną, Shirką i Sonią.
Ślicznie się bawiły i goniły, nawet nietowarzyska dla psów Sonia się przyłączyła. Niestety w głębi lasu wytropiły sarny i pogoniły je :angryy: Nie dość, że przestraszyły biedne zwierzaki, to jeszcze poleciały na oślep w nieznanym miejscu (tylko moja kochana dobcia Sonia jak zwykle grzeczna nie pogoniła sarenek :cool3: ). O mało zawału serca nie dostałam. Siostra poleciała za nimi i w końcu przyszły.
Ale od tego momentu zaczęły działać jak stado :razz: Niesamowicie się zżyły ze sobą, calusieński spacer 2,5 godzinny goniły, szalały i przewracały się :loveu: Ona musi mieć jakiegoś wesołego psa do towarzystwa, ludzie nie sprawiają jej tyle radości :lol:

Posted

Zaraz po naszej wycieczce Shirka dostala zarelko w pokoju a Megi w kuchni. Obie wszysko zjadly z apetytem po czym wybieg na podworko i zaraz powrot do domu bo na dworze im sie nie podoba. Chyba zimno. :evil_lol: