Jump to content
Dogomania

ok 5 mies. sunia mix HUSKY + LABRADOR. ......... !!! MA DOMEK !!

Recommended Posts

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Noc spokojnie, rano zjadły sniadanko a potem Szirka postanowiła uciec, ale Beacia stanęła na wysokosci zadania i własnym ciałem zatarasowała drogę. Jak wroci zabierze ja do domku, teraz niestety musi byc zamknieta w garazu, ale jest z reksem wiec nie bedzie jej smutno

Posted

Byłam z Szirką na długim spacerku. Wzięłam Ginę i wyszalały się jak wariatki :lol: Dwie szalone tymczaski kochane, dogadały się rewelacyjnie, wspólnie urywały mi ręce.
Niestety jej sposób zabawy może dla niektórych wyglądać jak agresja... I Szirka nie jest już z Reksem. Siedzi w drugim garażu, blaszaku.

Jest bardzo mądrą sunią, widać po niej, że była wychowywana i uczona w doskonały sposób. Wymagało to napewno wiele pracy, bo Szirka ma bardzo wymagający charakter i jest absorbująca. W takim przypadku łatwo popełnić błędy i zepsuć jej psychikę.
Niechże ten super domek już się znajdzie. Dla niej teraz każdy dzień, nawet każda godzina, ma ogromne znaczenie.

Posted

dziewczyno czy ty musisz isc jutro do pracy nie moglabys go zamienic na inny to bysmy jutro pojezdzily z Szirka i cos by sie znalazlo, mysle ze nawet w Luszowicach bylo by dla niej lepiej anizeli tu gdzie jest.

Posted

Muszę iść, nie mogę wiecznie odwoływać. Zresztą i tak za późno na odwołanie. Jutro powinny być już jakieś telefony o nią, mam nadzieję.

Posted

I znow udalo sie nam fuksem dzisiejsza noc Shirce zafundowac w luksusowych warunkach a to dzieki naszej nowej wspoltowrzyszce pani Beacie ktora z checia zgodzila sie przygarnac na kilka dni Shirke. Zabawom Shirki z Colie panie Beaty nie bylo konca.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
I znow udalo sie nam fuksem dzisiejsza noc Shirce zafundowac w luksusowych warunkach a to dzieki naszej nowej wspoltowrzyszce pani Beacie ktora z checia zgodzila sie przygarnac na kilka dni Shirke. Zabawom Shirki z Colie panie Beaty nie bylo konca.

Tak! :multi: Szirka będzie spała w domku, wybawiona z Irysem i pojedzona :p Jestem taka szczęśliwa :loveu: P. Beata i jej rodzina jest super. Żadnemu pieskowi nie odmówią pomocy, choć nie śmiałyśmy z Ada-jeje nawet pytać o tymczas, p. Beatka sama zaproponowała :multi: A najszczęśliwszy i tak chyba jest Irys, ktorego mordka przybrała wyraz ekstazy po chwili zabawy i szaleństw z dziewuszką :cool3:
Zaraz fotki.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Ulka zauwazylas ten post wyzej :loveu: ale mamy wsparcie :multi:

TO JEST NIESAMOWITE!!! Właśnie miałam walnąć pw z okrzykami radości :multi: Dominka jesteś aniołem, dziękujemy że się przyłączyłaś :loveu:

Posted

No więc obiecane fotki. Za sprawą Giny, ostatnie już :razz:...

Szirka i zakochany w niej po uszy Irys

Łaaa wampiry ze sztuczną szczęką atakują :evil_lol:

No co, masz dość?!
(a tutaj widać "huskowatość" Szirki, którą na fotkach ciężko uchwycić, ale na żywo nie ma złudzeń)

Żarłok

Wcale nie mamy dość!

Nie mam słów wdzięczności do p. Beaty i rodziny. Taki dt to marzenie. Napewno zatrze przykre wspomnienia z poprzedniego.

Posted

Pomimo wspanialomyslnosci DT musimy dzis zabrac Shire bo pani Beta z synem dostali uczulenia ale jezeli nic jej nie znajdziemy to na noc moze znow tam wrocic ale niestety do piwnicy, tylko ze piwnica W DT to jest tez pomieszczenie ogrzewane i mieszkalne zadana piwnica w doslownym tego slowa znaczeniu. Teraz jest z Iryskiem na dworze. A i oczywiscie Shira napaskudzila w DT czyli zrobila i koope dwa razy i siku tez pomimo ze TZ pani Beaty wyprowadzil Shire o 4.00 nad ranem bo skuczala.

Posted

Ty mały małpiszonie, cały dzień z Giną da ci tak w kość, że noc prześpisz jak suseł :evil_lol: Uważam, że "piwinica" na te pomieszczenia to złe słowo. Jest ładniejsza i bardziej luxusowa niż np moje mieszkanie :siara:

Posted

bea_m napisał(a):
Ula a Shira to czasami nie bardziej akita?

Nie. To husky pełną gębą, tyle że w "ubranku" labradora ;) Akita ma inną głowę, proporcje, a przede wszystkim ogon.
Szirka zmęczona szaleństwami w ogródku Ada-jeje śpi sobie słodko pod fotelem i grzeje mi nogi.

Niestety chyba jej ogłoszenie w przełomie się nie ukazało, bo nikt nie dzwoni w sprawie psów :shake:

Posted

Ulaa napisał(a):

Niestety chyba jej ogłoszenie w przełomie się nie ukazało, bo nikt nie dzwoni w sprawie psów :shake:

wprawdzie dzwonić nie dzwoniłem ale kontaktowałem się w sprawie Sziry na gg i jeśli byłaby możliwość to chętnie by ją wziął mój kolega bo właśnie szuka suczki (wprawdzie najlepiej husky ale Szira to też w połowie husky)

Posted

guru :crazyeye: poważnie???
A skąd kolega jest? Jakie ma warunki? Czy zdaje sobie sprawę z charakteru husky? Szirka nie ma NIC z labradora pod względem psychiki, to 100% haszczak. Sądząc po twoim avatrku, wiesz o co chodzi ;) (z wyglądu zresztą też nie ma wątpliwości, jedynie sierść jest z labka).

Przede wszystkim proszę o kontakt tel. 0 510 846 660

Posted

[quote name='Ulaa']guru :crazyeye: poważnie???

tak poważnie ;)

[quote name='Ulaa'] A skąd kolega jest? Jakie ma warunki? Czy zdaje sobie sprawę z charakteru husky?

kolega mieszka ok 1,3 kilometra ode mnie, znamy się od dziecka i wiem że jest pewien swojej decyzji a szukał typowo husky ale mówi że ta suczka też mu się podoba, a warunki... co ja będę pisał można go skontrolować ale gwarantuję że wypadnie to pozytywnie

[quote name='Ulaa']Szirka nie ma NIC z labradora pod względem psychiki, to 100% haszczak.

kolega szuka psa, który wytrzymałby jego tryb życia (tzn mordercze treningi których nie wytrzymują psy jego kuzyna bo sam chwilowo nie ma żadnego)

[quote name='Ulaa']Sądząc po twoim avatrku, wiesz o co chodzi ;) (z wyglądu zresztą też nie ma wątpliwości, jedynie sierść jest z labka).

owszem wiem o co chodzi bo kiedyś sam miałem husky`ego a w najbliższą sobotę jak nic nieprzewidzianego nie wypadnie to sam jadę po husky`ego dla mnie

[quote name='Ulaa']Przede wszystkim proszę o kontakt tel. 0 510 846 660

proszę o wybaczenie ale chwilowo nie mogę skontaktować się telefonicznie ponieważ oddałem tel do serwisu i okazało się ze jest nie do uratowania i dopoki jakiegos nie kupie to kontakt ze mną jedynie na gg (ewentualnie jak czasem pożyczę od kogoś telefonu na chwilę ale z tym coraz trudniej )

Posted

No to zyjemy nadzieja ze naszej shirce szykuje sie wspanialy domek, bo od kilku minut bidula siedzi u mnie w garazu, :-( sama :placz: Ale jeszcze dzis Ulka zabierze ja do swojej trzody zeby jutro znow przed poludniem wyladowala u mnie w garazu. :-( Tak to jest jak w domu jest kilka zywych stworzen ktore nie zawsze za soba przepadaja.:shake:

Posted

:lying::modla: niech to dziecko znajdziw swój własny dom. Ten stały. I niech tam już zostanie. Tyle już podróżowała że chyba ona sama osobiście ma dość. Shirka trzymam za ciebie.

Posted

Shirka znow cala i szczesliwa poszla do domciu z ciocia Ulka, Ulka jutro przyjdz kilka minut przed wyjazdem moze udaloby sie mala do stada wprowadzic zeby nie musiala caly czas sama w garazu siedziec.