Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='niceravik'] (...) A trybun ludu, cóż? Korzysta z tego, rżnie uszy dogom i to w hodowli, której nie jest właścicielem :p , utrwalając tę zapyziałą, durnowatą urzędniczą mentalność. I mamy to co mamy! Klops! Wszyscy płacimy za to.
Ja się na to nie zgadzam i dopne swego :angryy::mad:. Już niedługo!
Czyzby Roch Kowalski nie moglby zawolac "wuj nie lze":cool3:
Gdyby nasz ulubiony byl jego wujem oczywiscie;) http://halicki.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=27

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zigi']1) Jakich ... poslow wybralismy to i takie g-ne prawa mamy. Oni stanowia prawo i gdy juz uchwala zeby uszu nie ciac to zrobia to tak zeby "technologia produkcji" na ciecie pozwalala.
2) Jednak czasem na g-nym prawie tez poslizgnac sie mozna czego doswiadczyl nasz ulubiony posel stajac sie pospolitym przestepca ... bo i technologie produkcji nalezy czytac ze zrozumieniem.

To tyle:cool3:

Zdzichu ty jako dawny dzialacz PZPR-u powinnienes najlepiej wiedziec co przekazaliscie w spadku nastepnym pokolenia,czyz nie?!
Niestety g--ne prawa rowniez..

Posted

[quote name='maxxel']Zdzichu ty jako dawny dzialacz PZPR-u powinnienes najlepiej wiedziec co przekazaliscie w spadku nastepnym pokolenia,czyz nie?!
Maksiu, ty jako mlody ZOMO-L .......:cool3: powarcz jeszcze maksiu, ladnie warczysz:cool3::lol:

Posted

[quote name='maxxel']Zdzichu ty jako dawny dzialacz PZPR-u powinnienes najlepiej wiedziec co przekazaliscie w spadku nastepnym pokolenia,czyz nie?!
maxxel, co innego jest zastanawiające. Formacja zmieniła się, wspomnianych działaczy nie ma już od dziewiętnastu lat, a nadal istnieje duży popyt na te „g--ne prawa”, wśród (omc)nowoczesnych, (niby)wolnych ludzi, spadkobierców, jak sam ich nazywasz, a już trybunów ludu zwłaszcza. Czyżby znowu okazało się trafne i ponadczasowe twierdzenie, takie oto, że swój swego zawsze rozpozna, a g—no do g--na zawsze ciągnie? Jeżeli to miałeś na myśli, to ja się zgadzam.
Buziaczki :lol: .

Posted

Mraulina napisał(a):
Zgłaszaj.

TY POTRAFISZ........

A ty jak zwykle rzeczowa.
Pytałam, bo nie wiem.
Wydaje się, że skoro nei można kopiować - jest zabronione prawem, to na wsytawach nei powinno sie oceniac kopiowanych psów.
To wydawałoby sie oczywiste.
A nei wiem jak jest w praktyce.

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
To napisz do ministerstwa pismo z pytaniem czy jest zabronione...

Alez juz sie wypowiadał przedstawiciel na foni.
Powiedział, ze MR nie jest od tego aby sie wypowiadało czy jest dozwolone czy nie, bo od tego jest Sąd Grodzki, a pozatym powiedział że w MR nie ma jednolitego stanowiska.

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']To napisz do ministerstwa pismo z pytaniem czy jest zabronione...
[quote name='LALUNA']Alez juz sie wypowiadał przedstawiciel na foni.
Powiedział, ze MR nie jest od tego aby sie wypowiadało czy jest dozwolone czy nie, bo od tego jest Sąd Grodzki, a pozatym powiedział że w MR nie ma jednolitego stanowiska.
Gdyby Czarne Gwiazdy nie posługiwał się stereotypem, a sam pomyślał, tu nieskromnie polecam mój podpis i cytowaną wypowiedź faceta z Ministerstwa, to nie wychodziłby co rusz na nieprzygotowanego do lekcji :razz:.

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']To napisz do ministerstwa pismo z pytaniem czy jest zabronione...
Zadano takie pytanie Panu z MR :p
Nie sluchales ?????? ja sluchalam jak Pan z MR miotal sie z odpowiedziami ,
bal sie powiedziec czy kopiowanie jest zabronione czy nie.
MALO TEGO to co utkwilo mi najbardziej w pamieci co powiedzial to to
ze to sad powinien decydowac czy ktos prawnie skopiowal czy nie prawnie.:shake:
brak slow :crazyeye: co za nonsens no ale trzeba cos gadac przeciez :evil_lol:
Czarne Gwiazdy to dlaczego Ty nie napiszesz ? ;) jak myslisz ze dostaniesz jednoznaczna odpowiedz ????

Posted

iwona&CAR napisał(a):

A drugi (hodoffca)jak ma zamowienie na psa bez ogona
to tnie chociaz to juz dorosly pies :angryy: ZGRANY DUECIK :shake:

A to sadystyczna wśnia ten Van Jasiu:lol::lol:.Już myślałem że zajarzyłaś a tu okazało się że jednak nie.Zdzisiu też nie jarzy:evil_lol:

Posted

MALO TEGO to co utkwilo mi najbardziej w pamieci co powiedzial to to
ze to sad powinien decydowac czy ktos prawnie skopiowal czy nie prawnie.:shake:

A mi to że w MR nie ma jednolitego stanowiska i on się podpisuje pod dokumentem ze mozna ale sam podpisał dokument że nie mozna i jedno i drugie jest jego stanowiskiem :evil_lol:

Posted

mar.gajko napisał(a):
Jestem nei w temacie.
Czy na wystawach są wogóle ocenianei KOPIOWANE psy?
Bo chyba nei powinny? Czyż nie.
A każde kopiowane zwierzę z hodowli zglaszane jako pzrestępstwo.
Jak to jest???

rzeczywiscie nie w temacie jestes :lol:,chociaz sadzac po plomykach jakis czas na forum tkwisz..
Kopiowane psy maja sie dobrze,zarowno na wystawach jak i w naszym panstwie prawa:lol:

Posted

mar.gajko napisał(a):
Ja głownie w kundlach robię.
I dalej nic nie wiem.
Czyli reasumując, kopiowac nie wolno, ale kopiowane są wystawiane?

kto powiedzial,ze nie wolno ?!:lol:
Zobacz ile cietych psow wygrywa,czy zdobywaly by te wszystkie laury gdyby funkcjonowal jakis zakaz:shake:

Posted

OKALECZANIE ZWIERZĄT Z PRZYCZYN ESTETYCZNYCH JEST W POLSCE NIELEGALNE I PODLEGA KARZE
W piśmie rozesłanym 27 stycznia 2005 r. do wszystkich Wojewódzkich Lekarzy Weterynarii, Główny Lekarz Weterynarii przypomina podległym pracownikom, że tzw. kopiowanie ogonów i uszu u psów nie należy do zabiegów lekarsko-weterynaryjnych służących ratowaniu życia lub zdrowia zwierząt, w związku z tym nie jest wedle Ustawy o ochronie zwierząt zabiegiem legalnym. Każdy nieuzasadniony medycznie zabieg przycinania uszu i ogonów u psów powinien być karany m. in. aresztem lub grzywną.
Pismo, które można traktować jako oficjalne stanowisko Inspekcji w sprawie problemu tzw. kopiowania, jest reakcją na list Stowarzyszenia EMPATIA, skierowany do Głównego Lekarza Weterynarii dn. 24. 01. 2005 r. Treści obu pism można znaleźć na stronach internetowych EMPATII:
http://empatia.pl/str.php?dz=61&id=306&str=1

A co z tym?
Juz nie działa???

Posted

[quote name='mar.gajko']OKALECZANIE ZWIERZĄT Z PRZYCZYN ESTETYCZNYCH JEST W POLSCE NIELEGALNE I PODLEGA KARZE
W piśmie rozesłanym 27 stycznia 2005 r. do wszystkich Wojewódzkich Lekarzy Weterynarii, Główny Lekarz Weterynarii przypomina podległym pracownikom, że tzw. kopiowanie ogonów i uszu u psów nie należy do zabiegów lekarsko-weterynaryjnych służących ratowaniu życia lub zdrowia zwierząt, w związku z tym nie jest wedle Ustawy o ochronie zwierząt zabiegiem legalnym. Każdy nieuzasadniony medycznie zabieg przycinania uszu i ogonów u psów powinien być karany m. in. aresztem lub grzywną.
Pismo, które można traktować jako oficjalne stanowisko Inspekcji w sprawie problemu tzw. kopiowania, jest reakcją na list Stowarzyszenia EMPATIA, skierowany do Głównego Lekarza Weterynarii dn. 24. 01. 2005 r. Treści obu pism można znaleźć na stronach internetowych EMPATII: http://empatia.pl/str.php?dz=61&id=306&str=1

A co z tym?
Juz nie działa???

..nigdy nie dzialalo!

Posted

[quote name='maxxel']..nigdy nie dzialalo!
Skoro nadal są rozbieżne opinie w sprawie kopiowania, zróbmy eksperyment. Poproszę o pisemne oświadczenie tej osoby/hodowców, którzy ostatnio w Polsce obcięli psu ogon lub uszy bez uzasadnienia zdrowotnego. Kopiowanie jest niby dozwolone, a zatem nie ma problemu, prawda?
Może być tylko:
-nazwisko,
-imię weta,
-adres lecznicy,
-rasa,
-data cięcia.
Wet może być ze wsi, nawet ze starej wsi, może być z miasta, może być nawet ze stolicy, albo z Zamoyskiego.
Poproszę.

Ja zrobie doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
Prokurator to zbada, Sąd rozstrzygnie i raz na zawsze będziemy wiedziały.
Kto pierwszy? Prosze się nie pchać :p .

Posted

[quote name='niceravik']
Spoko, Maksio pchac sie nie bedzie:cool3:chyba ze utracil proletariacka czujnosc;):lol:

Posted

[quote name='niceravik']Skoro nadal są rozbieżne opinie w sprawie kopiowania, zróbmy eksperyment. Poproszę o pisemne oświadczenie tej osoby/hodowców, którzy ostatnio w Polsce obcięli psu ogon lub uszy bez uzasadnienia zdrowotnego. Kopiowanie jest niby dozwolone, a zatem nie ma problemu, prawda?
Może być tylko:
-nazwisko,
-imię weta,
-adres lecznicy,
-rasa,
-data cięcia.
Wet może być ze wsi, nawet ze starej wsi, może być z miasta, może być nawet ze stolicy, albo z Zamoyskiego.
Poproszę.

Ja zrobie doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
Prokurator to zbada, Sąd rozstrzygnie i raz na zawsze będziemy wiedziały.

Niceravik:loveu::loveu::loveu:

dostałaś pewnie już masę privów od dumnych kopiujących, co?:cool3: