Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karmi napisał(a):
Joanna Bosakowska- ,,Jak rozmawiać trzeba z psem"

,,Ogon to jedno z ważniejszych "narzędzi" do psiej komunikacji.

"Pies jest w stanie wyrazić więcej swoim ogonem w minutę,
niż jego właściciel słowami w godzinę"

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niceravik napisał(a):
Nadchodzi jesień. Przyroda szykuje się do zimy. Opozycja też mocno już wytrzebiona :evil_lol: i "wyleniała" jakaś :p . Czyżby nadeszła pora na ostateczny atak :mad: ?

Badz humanitarna, pociagnij niech sie nie mecza;)

Posted

ale tak właściwie , jakby się tak przejść miastem i przypatrzeć się dobrze psom to jest od groma psów kopiowanych . niedaleko mnie mieszka dog niemiecki z ' pięknie przystrzyżonymi ' uszami .

Posted

Mój 9 letni syn głośno mówi co myśli jak widzi obcięty ogon i/lub uszy psa. Mam nadzieję, że właściciele okaleczonych psów słyszą wtedy te jego biadolenia :roll:

Posted

ja kiedy coś widzę , co mi się nie podoba też zazwyczaj głośno to komentuję , tak aby ludzie to usłyszeli . niedawno np . kiedy facet zamiast jechać chodnikiem dla rowerów jechał chodnikiem dla pieszych , przez co ja z moim psem i koleżanką musiałyśmy zejść na bok oczywiście zaczęłam to głośno komentować i facet zjechał na chodnik dla rowerów . ;) kiedy zauważyłam onka z kopiowanymi uszami też głośno to komentowałam , ale nie jestem pewna , czy właścicielka usłyszała , bo była dość daleko .

Posted

[quote name='magmar']zauważyłam onka z kopiowanymi uszami też głośno to komentowałam , .

:crazyeye:

na pewno byl to niesamowity widok

od kiedy to sie niby kopiuje onki??

Posted

onek napisał(a):
Mój 9 letni syn głośno mówi co myśli jak widzi obcięty ogon i/lub uszy psa. Mam nadzieję, że właściciele okaleczonych psów słyszą wtedy te jego biadolenia :roll:

Nie tylko slysza, ale uwazam ze wyciagaja wnioski , nie wszyscy zdaja sobie sprawe z tego problemu,
niektorym trzeba otworzyc oczy.

Ja mam odwrotna sytuacje , nad moim biadola .
Zlapia za ogonek i mowia jaka szkoda ze Ci obciachali :oops:
Lub poprostu pytaja sie - ile ma moj pies lat ,
chodzi im o to ,czy byl legalnie ciety :oops:

Posted

[quote name='Sylvia_76']Co jakiś czas po prostu bedę wklejać to pismo by mogli je przeczytać Ci z Państwa, którzy zadają sobie pytanie czy w RP mozna kopiować uszy i ogony u psów.
(...)"
Sylvia_76, pewnie już wiesz coś na temat losu uszu dogowych szczeniaków, które urodziły się ok. 10 tygodni temu w hodowli modryefekt, która to hodowla wcale nie jest własnością posła :p ?

BTW – moim zdaniem to obrzydliwość żeby wypierać się własnych psów, z jakiegokolwiek powodu.

Posted

[quote name='Alex78']Zaraz, zaraz, bo nie rozumiem.
Czy w w/w hodowli kopiują uszy?

Jak bylo to poczytaj chociaz ta strone :

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114284&page=7

A jaki los spotkal ten miot o ktory wypytuje Niceravik - nie wiemy ,
a chcemy sie dowiedziec i czekamy :)

Moze Posel zrozumial, by wprowadzic nowe przepisy o dreczeniu zwierzat
samemu trzeba swiecic przykladem - taka mamy nadzieje .

Posted

[quote name='Alex78']Zaraz, zaraz, bo nie rozumiem.
Czy w w/w hodowli kopiują uszy?

Może psy się budzą i rano mają urżniete uszyska :shake:?
http://www.dogmodryefekt.pl/

Poza tym taki poseł ma immunitet i wszystko w du.....

Ale tym razem bedziemy badać czy szczeniaki mają uszy czy też nie.
Uszyska będą obcięte, poseł poleci na pierwsze strony gazet :angryy::mad:.

Innej rady nie ma.

Posted

niceravik napisał(a):
Może psy się budzą i rano mają urżniete uszyska :shake:?

Ja słyszałam, ze takie uszyska to strasznie przeszkadzają. Piesy wszędzie je wpychają to i wypadek zdarzyć się może. Pewien vet kupił we Francji psa. Tam nie kopiują. Pies oczywiście ma cięte uszy. Weterynarz wyjaśnił to ,,przycięły się w drodze, drzwiami samochodu" . Traktując te słowa jak świetny dowcip...:angryy:

Posted

Najgorsze w tym jest to , ze ta hodowla ma tyt najlepszej w roku 2006 i 2007.
Na stronie , przy suce napisane, ze nie miala badan na dysplazje ale ma 6 lat i nic jej nie jest - rzeczywiscie argument przekonywujacy.
W temacie zywienia dla odmiany napisane, ze hodowca wie to lepiej niz lekarz wet.

Nie mam wiecej uwag. Oby wreszcie tacy hodowcy sie skonczyli choc to marzenie ściętej glowy.

Posted

niceravik napisał(a):

Uszyska będą obcięte, poseł poleci na pierwsze strony gazet :angryy::mad:.

Innej rady nie ma.

Wczoraj widzialem posla gdy sie produkowal w telewizorni, uszy byly na swoim miejscu;)

Posted

[quote name='"Beata_Dorobczyńska"']Na stronie , przy suce napisane, ze nie miala badan na dysplazje ale ma 6 lat i nic jej nie jest - rzeczywiscie argument przekonywujacy.
W temacie zywienia dla odmiany napisane, ze hodowca wie to lepiej niz lekarz wet.
POsel jak widac ,manipulowac ludzmi potrafi .

[quote name='zigi']Wczoraj widzialem posla gdy sie produkowal w telewizorni, uszy byly na swoim miejscu;)
Widziales ? a wiesz dlaczego ? bo wie kiedy moze byc gwiazda,
kiedy w Sejmie bedzie jedynym z 209 poslow do udzielenia wywiadu ;)
http://www.pardon.pl/artykul/6233/oto_jedyny_posel_po_w_sejmie_zobacz/1

Wlasnie tylko dlaczego te uszy mial na miejscu ?,
moze sobie powinien image zmienic zamiast psu ,
przeciez tak jak pies moglby wygladac bardziej dostojniej i grozniej ,
o tym jeszcze nie pomyslal :evil_lol:

Posted

Uszyska będą obcięte, poseł poleci na pierwsze strony gazet .

Innej rady nie ma.

taaaa. Tak samo jak zapowiadałas i odliczalas inne rewolucje?

Potrafisz tylko pisac w ciepłym fotelu przed komuterem i siac popłoch.
Nie stac cie na nic wiecej. chocby nawet na przedstawienie sie... widocznie sie wstydzisz swoich wypowiedzi... i nie dziwie sie...

Chyba, ze informacje do gazety o barbarzyńcy wyslesz... mailem... :evil_lol:

Posted

Tiaaak Ravik potrafi tylko walić paluchami po klawiaturze ale ja w popłoch nie wpadam .Jej posty bawią mnie i rozśmieszaja do łez, zreszta nie tylko jej.Jest jeszcze tu duecik polsko- australijski.:lol:Prawdziwi przodownicy pracy:lol::lol:

Posted

Jasiek napisał(a):
Tiaaak Ravik potrafi tylko walić paluchami po klawiaturze ale ja w popłoch nie wpadam .Jej posty bawią mnie i rozśmieszaja do łez, zreszta nie tylko jej.Jest jeszcze tu duecik polsko- australijski.:lol:Prawdziwi przodownicy pracy:lol::lol:

Prawdziwych przodownikow pracy to mamy w dueciku Van Jasiu z Wet Lutomskak :evil_lol:
Im to trudno dorownac w ich pomyslach w pracy :-o

Jeden (wet)twierdzi ze ogona obciecie to nic innego jak obciecie paznokcia :angryy:
A drugi (hodoffca)jak ma zamowienie na psa bez ogona
to tnie chociaz to juz dorosly pies :angryy: ZGRANY DUECIK :shake:

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
taaaa. Tak samo jak zapowiadałas i odliczalas inne rewolucje?
Potrafisz tylko pisac w ciepłym fotelu przed komuterem i siac popłoch.
Nie stac cie na nic wiecej. chocby nawet na przedstawienie sie... widocznie sie wstydzisz swoich wypowiedzi... i nie dziwie sie...

Nie myślisz chyba, że na takie badziewne zaczepki będę marnowała czas. W przeszłości robiłam to wielokrotnie i efekt, jak widać, jest zerowy. Baw się sam.
......
BTW, czy wiecie, że rzeczony trybun ludu, który zajmuję się hodowlą dogów, nie będąc jej właścicielem :evil_lol: /buziaczki dla Sylvia_76 :buzi:/, wraz z drugim takim samym jak on „mądralą” z PO, biegają teraz i konsultują zapis o literalnym
/faktyczny istnieje od dawna/ zakazie obcinania psom ogonów i uszu, w „projekcie nowej ustawy”. Jak zwykle, przysłowiowe diabły w ornaty się przebrały i ogonami na msze dzwonią. No i mamy duecik :p .
:mad:

Posted

Jasiek napisał(a):
Jest jeszcze tu duecik polsko- australijski.:lol:Prawdziwi przodownicy pracy:lol::lol:

Jasiu po urlopie;):cool3:koniec sezonu urlopow i admin Jasiowy urlopik zakonczyl:cool3:;)

Posted

Jesli chodzi o doradztwo żywieniowe, to niestety prawda jest taka, że to hodowca częściej wie co dobre dla jego psów, niż lekarz weterynarii, który spędza na etacie cały swój czas w lecznicy i tylko z książek wie, czym karmić psy.