Jump to content
Dogomania

Silver,kudłatek w Hoteliku u szafirki.10.12.15 pojechał do swojego domku.

Recommended Posts

Posted

.

Kochani,czy pieniążki pozostałe po Silverku mogą przejść na następną bidę Pankracego (wątek wyżej umieszczony przez Bogusik).Bardzo prosimy.

Jak najbardziej.

Posted

Silverek juz w swoim domku :) a my chcemy pomóc kolejnemu bidusiowi w potrzebie... Zapraszamy na wątek Pankracego:

Pójdzie do Szafirki? Och, przepraszam, już doczytałem tam, tłustym drukiem zresztą napisane: "Chcemy pomóc Pankracemu, wydostać z przytuliska i umieścić go w Hotelu dla Zwierząt "Szafirka" w Nowej Soli (wol. lubuskie). Jest to hotelik domowy, a więc Pankracy po obcięciu nie będzie marzł. Koszt Hoteliku to 250,00zł+karma+wet."  Jasne. Tym razem o pozytywistycznej pracy, ogólnie biorąc, hotelików Pod Różami już nie będę pisał, bo Adwent...

Posted

Ryss, znalazłeś kolejny wątek do popisywania się swoim jakże oryginalnym poczuciem humoru i elokwencją ? My już za stare, nie zaimponujesz nam. Znajdź wątki swoich koleżanek "po fachu", pewnie się ucieszą.

A najlepiej to pomagaj psom na ile Ci czas i chęci pozwolą, bo to forum służące do tego ,a nie do rozrabiania.I nie przeszkadzaj innym.To taka moja prośba niezależnie od adwentu.

Posted

My już za stare, nie zaimponujesz nam. Znajdź wątki swoich koleżanek "po fachu", pewnie się ucieszą.

Co ja Ci tu będę... Imponował. Jak żeś za stara. My młodzi (choćby duchem), my młodzi, nam - koleżankom po fachu - myślenie nie zaszkodzi. By i Tobie nie zaszkodziło szczerze życzę, w ten czas oczekiwania na narodziny Pana.

Posted

Pójdzie do Szafirki? Och, przepraszam, już doczytałem tam, tłustym drukiem zresztą napisane: "Chcemy pomóc Pankracemu, wydostać z przytuliska i umieścić go w Hotelu dla Zwierząt "Szafirka" w Nowej Soli (wol. lubuskie). Jest to hotelik domowy, a więc Pankracy po obcięciu nie będzie marzł. Koszt Hoteliku to 250,00zł+karma+wet."  Jasne. Tym razem o pozytywistycznej pracy, ogólnie biorąc, hotelików Pod Różami już nie będę pisał, bo Adwent...

Rys,po Twoim poście wywnioskowałam,że nie jesteś zwolennikiem przejrzystości jeżeli chodzi o treść główną wątku.Wolisz aby było napisane np. "Pies jedzie do DT albo pies jedzie do Hotelu" ale gdzie i do jakich warunków to już dla Ciebie nie jest istotne.Dla mnie natomiast jest bardzo istotną informacją gdzie pies ma przebywać i w jakich warunkach i od tego uzależniam swoją pomoc.Jest to także (tak myślę) istotne dla osób,które chcą pomóc psiakowi w formie deklaracji czy innej pomocy pisząc o kosztach.

Rys,to nie jest reklama Hotelu jeżeli tak możesz też sądzić.To jest świadome zawiadomienie ludzi gdzie ma przebywać pies.Na wszystkich moich założonych wątkach widnieje nazwa Hotelu i koszty jakie trzeba pokryć i to jest ta właśnie przejrzystość.I jeszcze coś,Hotel był sprawdzony(wizyta) jak miał trafić pierwszy psiak z Dogo i następna wizyta jak się psiaki mają,czy nie zostały zmienione warunki np.kojec,buda i ogólny stan psiaków.

Posted

Co ja Ci tu będę... Imponował. Jak żeś za stara. My młodzi (choćby duchem), my młodzi, nam - koleżankom po fachu - myślenie nie zaszkodzi. By i Tobie nie zaszkodziło szczerze życzę, w ten czas oczekiwania na narodziny Pana.

Ryss, zupełnie jak socjalizm - absolutnie niereformowalny. Włazi na wątki, popisuje się zgryźliwością, a kiedy jest proszony, żeby dał spokój i gdzie indziej roztaczał swój "wdzięk i urok" to zaczyna "dogryzać".
Biedny człowieczek :), najlepiej nie reagować na takie wpisy, bo replika tylko zachęci złośliwca do kolejnych popisów.
Posted

Niczego nie oczekuję oprócz mądrości i ludzkiej życzliwości. Więc szczerze Ci życzę ,abyś ten czas spożytkował na pracę nad sobą , a potem stosował w życiu co dobrego  wypracujesz.

Posted

Co słychać i SILVERKA, są jakieś nowe wieści?

Będą zdjęcia z nowego domu?

Jesteśmy ciekawi co tam u chłopaka słychać :)

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z Panią Silvera. Prosiła, abym jeszcze raz podziękowała Wam za niego :) Silver upatrzył sobie przyjaciela i wszędzie za nim chodzi i śpi z nim, a jest to ... córka P. Eli !!! Jest to dziewczynka w wieku gimnazjalnym, za którą Silver wręcz przepada. P. Ela mówi, że ma wrażenie, że jak Ola jest w szkole, to Silver tylko na nią czeka, a jak wróci, to idzie za nią do pokoju i w ogóle z niego nie wychodzi, jeśli Ola tam jest. Po za tym Silver, który bardzo ładnie chodzi na smyczy, nauczył drugiego psiaka (tego staruszka) też chodzić na smyczy. Razem spacerują po parku ze swoją Panią :) Rodzina jest bardzo szczęśliwa, że w ich domku zamieszkał Silver. P. Ela obiecała, że podeśle zdjęcia.

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z Panią Silvera. Prosiła, abym jeszcze raz podziękowała Wam za niego :) Silver upatrzył sobie przyjaciela i wszędzie za nim chodzi i śpi z nim, a jest to ... córka P. Eli !!! Jest to dziewczynka w wieku gimnazjalnym, za którą Silver wręcz przepada. P. Ela mówi, że ma wrażenie, że jak Ola jest w szkole, to Silver tylko na nią czeka, a jak wróci, to idzie za nią do pokoju i w ogóle z niego nie wychodzi, jeśli Ola tam jest. Po za tym Silver, który bardzo ładnie chodzi na smyczy, nauczył drugiego psiaka (tego staruszka) też chodzić na smyczy. Razem spacerują po parku ze swoją Panią :) Rodzina jest bardzo szczęśliwa, że w ich domku zamieszkał Silver. P. Ela obiecała, że podeśle zdjęcia.

Cudne wieści!!!

Nie mogę doczekać się na fotki!!!

Posted

O rany,jak ja się ogromnie cieszę,że Silver i Rodzina Silvera zaakceptowali się i są szczęśliwi.Po nieudanej adopcji do domku z dzieckiem miałam mieszane uczucia,bałam się aby historia nie powtórzyła się.No ale na szczęście Silver zachowuje się super w stosunku do Oli i zapewne Ola do niego skoro jej nie odstępuje.Jednym słowem cudowne wiadomości.

Haniu dziękuję za nie.

Dziś przeniosłam pozostałe pieniążki po Silverze dla Pankracka z tego wątku:

http://www.dogomania.com/forum/topic/334122-pankracy-kud%C5%82aczek-chodz%C4%85cy-k%C5%82%C4%99bek-nieszcz%C4%99%C5%9Bcia-ju%C5%BC-w-hoteliku/

Pankracy jest już w Hoteliku u Hani,został obcięty,czeka na kastrację i będziemy ślicznotce szukać domku.Mam nadzieję,że będzie to domek podobny do domku Silvera,który pokocha Pankracka tak jak to się stało w przypadku Silvera.

• Upvote 2