Nutusia Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 I ja kciuki trzymam oczywiście, choć nie przekonują mnie domy, gdzie są psy równe i równiejsze... 2 Quote
Gabi79 Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 I ja kciuki trzymam oczywiście, choć nie przekonują mnie domy, gdzie są psy równe i równiejsze... Też tego nie lubię. Jeden w kojcu, bo duży, a drugi w domu, bo malutki. Dla mnie to niezrozumiałe. 1 Quote
Nadziejka Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Srebrniczku zagladam do ciebiez pozdrowionkami z kciukami ogromnymi za domus niechaj bedzie dobry dobruski pise kochane pise serdunko Quote
Poker Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Najpierw trzeba się dowiedzieć co i jak. Są psy, które nie lubią przebywać w domu. Nie wiadomo z jakich warunków pies jest zabrany. Quote
Ryss Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 I ja kciuki trzymam oczywiście, choć nie przekonują mnie domy, gdzie są psy równe i równiejsze... Też tego nie lubię. Jeden w kojcu, bo duży, a drugi w domu, bo malutki. Dla mnie to niezrozumiałe. Dobrze prawicie, cioteczki, za przeproszeniem. Trzymanie jednego psa w domu, a drugiego w kojcu, jest co najmniej dziwne. Dla każdego normalnego człowieka. No, chyba że ten pies na dworze (czy na polu, bo to blisko Małopolski) przebywa tam naprawdę z własnego wyboru. Nie wykluczam tego. Mam do czynienia z typowym kanapowcem z bloku, który jak pojedzie na wieś, to go trzeba siłą ciągnąć na noc z ogrodu, bo najchętniej przebywał by tam non stop, bez względu na pogodę i brak budy. Quote
Anula Posted December 8, 2015 Author Posted December 8, 2015 Najpierw trzeba się dowiedzieć co i jak. Są psy, które nie lubią przebywać w domu. Nie wiadomo z jakich warunków pies jest zabrany. Też miałam w tym sensie napisać.Jeżeli Schronisko w Busku-Zdroju wydało psa i przeprowadziło wizytę to chyba ten psiak nadawał się do kojca.Jedynie mam zastrzeżenia,że Państwo chcieli adoptować psa do kojca i mają kojec i raczej budę.Nie za bardzo rozumiem ludzi,którzy trzymają psy w kojcu.Może bym zrozumiała chociaż nie koniecznie,gdyby mieli posiadłość ze złota ale taką posiadłość można zabezpieczyć inaczej-wykupując ubezpieczenie.To tyle. Quote
Gabi79 Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Też miałam w tym sensie napisać.Jeżeli Schronisko w Busku-Zdroju wydało psa i przeprowadziło wizytę to chyba ten psiak nadawał się do kojca.Jedynie mam zastrzeżenia,że Państwo chcieli adoptować psa do kojca i mają kojec i raczej budę.Nie za bardzo rozumiem ludzi,którzy trzymają psy w kojcu.Może bym zrozumiała chociaż nie koniecznie,gdyby mieli posiadłość ze złota ale taką posiadłość można zabezpieczyć inaczej-wykupując ubezpieczenie.To tyle. Pies zamiast alarmu, to delikatnie mówiąc rozwiązanie jak ze średniowiecza Quote
b-b Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Pies zamiast alarmu, to delikatnie mówiąc rozwiązanie jak ze średniowiecza Niestety ...ale to nadal najtańsza forma odstraszenia potencjalnego złodzieja. Na wsiach to obowiązkowo na każdym gospodarstwie są 2-3 psy. Miną chyba wieki zanim to się zmieni :( Quote
Bogusik Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Kochani,poczekajmy na wizytę p/a.Mam nadzieję,że muza_51 zda nam obszerną relację, dzięki której będzie można podjąć jakąś decyzję.Teraz wzbudza w nas sporo wątpliwości rezydent w kojcu i nasuwa się pytanie dlaczego? Poczekajmy spokojnie do jutra na odpowiedź,bo "gdybać" można bez końca... 2 Quote
szafirka Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 A ja jakoś jestem dziwnie spokojna i zaczynam pakować Silverkowi walizki. Quote
Tola Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 I ja kciuki trzymam oczywiście, choć nie przekonują mnie domy, gdzie są psy równe i równiejsze... Ja tez kciuki trzymam, ale ostrożnie, bo też nie bardzo rozumiem takie podziały... Myślę, ze muza powie nam coś więcej. Quote
Anula Posted December 9, 2015 Author Posted December 9, 2015 Powie,powie.Jest zwarta i gotowa. Dziękujemy ślicznie i czekamy z niecierpliwością na wiadomości.Ciekawe jakie one będą? Trzymam kciuki za wizytę. Quote
Tola Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Dziękujemy ślicznie i czekamy z niecierpliwością na wiadomości.Ciekawe jakie one będą? Trzymam kciuki za wizytę. Oby były najlepsze! Quote
Poker Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 to już dziś? Kciuki o dobre myśli w pogotowiu. Quote
muza_51 Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Juz jestem po wizycie i rozmowie telefonicznej z Szafirką.Przywitał mnie przy bramie szczekajacy pies i drugi,duzy czarny i gruby ale milczący.Furtkę otworzyła Pani i natychmiast miałam na sobie szczekającego i łaszącego się psa o imieniu Pinio,który mieszka w boksie.Boks wypasiony,buda w stylu góralskim z podestem i połozonym materacem -otwarta.Pytam się Pani dlaczego ten pies jest taki gruby i jaka to rasa.Chwila ciszy i odpowiedż - to nie pies to KOZIOŁ.Wykarmiłam go od małego butelką.Weszłyśmy do domu.W domu wilczyca Nika/wcześniej Niagara wzieta z schroniska w Orzechowcach/łasząca sie i poddająca się głaskom oraz Miluś w typie jamnika w/g mnie wziety z Buska Zdroju .Oba psy mieszkaja w domu.Sierśc błyszcząca,psy zsocjalizowane.Pani zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie.Empatyczna, ciepła opowiadajaca o swoich zwierzetach z troskliwością.W domu jest także 7 kotów.Ostatni zgarniety kocurek z drogi dwa dni temu -ma na imię Szczeniak Niki.Zwierzeta nigdy nie zostaja z obcymi osobami gdy rodzina chce wyjechac.Zawsze ktoś z rodziny zostaje w domu. Zamiarem Pani jest stworzenie w przyszłości ośrodka hipo-dogo-felino terapi.Zostałam zaproszona na ponowne odwiedziny. KOZIOŁ ma na imię Juliusz. 3 Quote
muza_51 Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Zapomniałam dodac.Pinio nie mieszka w domu bo nie chce.Ma tak gruba sierść że trudno było mi dotrzeć ręką do skóry.Silver będzie mieszkać w domu. Mam nadzieję,że zaspokoiłam Wasze oczekiwania związane z wizyta pa. 2 Quote
Ryss Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Pytam się Pani dlaczego ten pies jest taki gruby i jaka to rasa.Chwila ciszy i odpowiedż - to nie pies to KOZIOŁ. Cytat miesiąca, a moze i roku na Dogo. Jestem z miasta, to widać, słychać i czuć... Quote
xcat Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 haha dobre z tym kozłem :D Niezły zwierzyniec. Quote
Gabi79 Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Czyli mieszkają tam 3 psy, 7 kotów i kozioł? Jestem ciekawa, co skłoniło Państwa do adopcji kolejnego pieska? Quote
Ryss Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Czyli mieszkają tam 3 psy, 7 kotów i kozioł? Jestem ciekawa, co skłoniło Państwa do adopcji kolejnego pieska? Gabi, Ty tego nie pojmiesz. To miłość... Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący. Gdybym też miał dar prorokowania i znał wszystkie tajemnice, i posiadał wszelką wiedzę, i wszelką wiarę, tak iżbym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym. (1 Kor 13, 1-13) Quote
muza_51 Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Ryss-ale ja widziałam wszystko w kolorze czarnym.Nie widziałam rożków.Były ledwo widoczne.Myślałam że to pies. 1 Quote
szafirka Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Rozmawiałam z Muzą i po tak pozytywnej opinii pozwoliłam sobie umówić się z Panią na spotkanie z Silverkiem. Z wcześniejszych rozmów wiedziałam, że Pani Eli pasuje jutrzejszy dzień, a że i mi pasuje, to musiałam dzisiaj dograć szczegóły. Jutro ok. 13 będę z Silverem we Wrocku, tam się z nim pożegnam i psiak pojedzie już do siebie. Ehh... znowu rozstanie :( Quote
Recommended Posts