szafirka Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Rozmawiałam z Muzą i po tak pozytywnej opinii pozwoliłam sobie umówić się z Panią na spotkanie z Silverkiem. Z wcześniejszych rozmów wiedziałam, że Pani Eli pasuje jutrzejszy dzień, a że i mi pasuje, to musiałam dzisiaj dograć szczegóły. Jutro ok. 13 będę z Silverem we Wrocku, tam się z nim pożegnam i psiak pojedzie już do siebie. Ehh... znowu rozstanie :( Quote
barb Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Państwo będą wyjeżdżać po niego do Wrocławia ? Quote
szafirka Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Gdybym nie zawiozła go do Wrocławia to przyjechaliby do Nowej Soli 1 Quote
Anula Posted December 9, 2015 Author Posted December 9, 2015 To może ja zadam pytanie Hani.Czy do tego zwierzyńca przystosuje się Silver.Silver jest w zwierzyńcu ja wiem ale czy przystosuje się także do 7 kotów,Juliusza.Wiem,że zadałam pytanie trudne ale może będzie możliwa odpowiedź. Quote
Bogusik Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Rozmawiałam z Muzą i po tak pozytywnej opinii pozwoliłam sobie umówić się z Panią na spotkanie z Silverkiem. Z wcześniejszych rozmów wiedziałam, że Pani Eli pasuje jutrzejszy dzień, a że i mi pasuje, to musiałam dzisiaj dograć szczegóły. Jutro ok. 13 będę z Silverem we Wrocku, tam się z nim pożegnam i psiak pojedzie już do siebie. Ehh... znowu rozstanie :( Haniu,czy decyzja została uzgodniona z opiekunem prawnym Silverka? Ja osobiście mam wielki niedosyt info.po przeczytaniu relacji z wizyty. Quote
szafirka Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Co do Juliusza, to nikt z nas nie zna odpowiedzi, a nawet chyba sam Silver. Natomiast w stosunku do kotów i psów nienarzucających się jest jak najbardziej tolerancyjny. Pytałam się jakie są tamte psy i powiedziałam jaki jest Silver. Pani powiedziała, że psiaki nie są zaczepne. Muza tego nie napisała, ale mówiła mi to co Pani mówiła mi wcześniej - w domu drzwi są pootwierane i każdy zwierzak może wylegiwać się tam, gdzie ma ochotę, a to Silver bardzo lubi. Do godz. 22 jeszcze jest chwila, więc jeśli Wasza decyzja nie bedzie pozytywna to nie zadzwonie, ale napiszę smsa do Pani o tej decyzji. Quote
Ryss Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Szafirka - chyba swój rozum masz? Więc zdaj się na opinię Muzy_51 z realnego świata, a nie wirtualnych cioteczek-dobra-rada. Quote
Anula Posted December 9, 2015 Author Posted December 9, 2015 Napisałam do Toli aby weszła na wątek.Ciężko jest tak szybko podjąć decyzję. Quote
Bogusik Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Zapomniałam dodac.Pinio nie mieszka w domu bo nie chce.Ma tak gruba sierść że trudno było mi dotrzeć ręką do skóry.Silver będzie mieszkać w domu. Mam nadzieję,że zaspokoiłam Wasze oczekiwania związane z wizyta pa. Dziękujemy za przeprowadzenie wizyty p/a :) Czy pytałaś może czym Państwo karmią psy i gdzie w razie choroby są leczone?Czy mają w domu swoje legowiska?Posesja rozumiem,że jest ogrodzona i brama zamykana? Quote
Anula Posted December 9, 2015 Author Posted December 9, 2015 Kilka razy przeczytałam posty muza_51 i szafirki i myślę,że to będzie dobry domek dla Silvera oby tylko zwierzaki nawzajem polubiły się.Haniu,pakuj Silvera. Na Tolę nie doczekamy się raczej dzisiaj. Quote
muza_51 Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Tak -pytałam.Posesja jest ogrodzona.Brama zamykana.Nika leczona jest w Przemyślu,pozostałe zwierzęta w Jarosławiu.Mają swoje legowiska.Karma sucha i gotowana. Quote
Poker Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Zdawało mi się ,że są 2 psy i kozioł oraz koty. Quote
Anula Posted December 9, 2015 Author Posted December 9, 2015 Zdawało mi się ,że są 2 psy i kozioł oraz koty. Jeden psiak jest na dworze razem z koziołkiem a dwa psy są w domu.Silver będzie trzecim psiakiem. Quote
Tola Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Dziękujemy za przeprowadzenie wizyty p/a :) Czy pytałaś może czym Państwo karmią psy i gdzie w razie choroby są leczone?Czy mają w domu swoje legowiska?Posesja rozumiem,że jest ogrodzona i brama zamykana? Ja też dopytuję o ogrodzenie, bo na posesji to bardzo ważna kwestia. No i czy pani jest przygotowana na kłótnie Silvera z kotami, bo takie mogą się zdarzyć ( tak było z Tośkiem). W relacji muzy rodzina wypadła bardzo dobrze, trzeba tylko jeszcze dopytać o resztę i ja bym pakowała Silverka. Decydujące zdanie ma tutaj Anula i Bogusik no i szafirka,bo najlepiej z nas zna psa. Quote
szafirka Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Sluchajcie, mi akurat pasowało jutro. Następny termin pasujący Pani to niedziela, która mi nie odpowiada, a później to trudno powiedzieć, dlatego umówiłam się z Panią. Jeśli macie wątpliwości, to mogę odmówić. Quote
Bogusik Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Tak -pytałam.Posesja jest ogrodzona.Brama zamykana.Nika leczona jest w Przemyślu,pozostałe zwierzęta w Jarosławiu.Mają swoje legowiska.Karma sucha i gotowana. Dziękuję.Takich informacji rzeczowych,właśnie zabrakło mi w Twoim opisie.Proszę się nie dziwić,bo chodzi nam o dobro Silvera. Ja też dopytuję o ogrodzenie, bo na posesji to bardzo ważna kwestia. No i czy pani jest przygotowana na kłótnie Silvera z kotami, bo takie mogą się zdarzyć ( tak było z Tośkiem). W relacji muzy rodzina wypadła bardzo dobrze, trzeba tylko jeszcze dopytać o resztę i ja bym pakowała Silverka. Decydujące zdanie ma tutaj Anula i Bogusik ( Silverek przeszedł pod ich opiekę) no i szafirka,bo najlepiej z nas zna psa. Tolu, Twoje zdanie jest bardzo ważne i zawsze będziemy na nie czekać.To są trudne i odpowiedzialne decyzje,a tam gdzie są najmniejsze wątpliwości,łatwiej je podejmować wspólnie :) Quote
Anula Posted December 9, 2015 Author Posted December 9, 2015 Bęzie 4.psiakiem ,ale 3. w domu? No tak,nie dopisałam,że w domu. Quote
Bogusik Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Sluchajcie, mi akurat pasowało jutro. Następny termin pasujący Pani to niedziela, która mi nie odpowiada, a później to trudno powiedzieć, dlatego umówiłam się z Panią. Jeśli macie wątpliwości, to mogę odmówić. Pakuj Silvera i umawiaj na jutro.Decyzja jak widzisz jest pozytywna. 1 Quote
szafirka Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 OK, w takim razie Silver jutro rusza w drogę. Quote
Bogusik Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 OK, w takim razie Silver jutro rusza w drogę. Chyba poschodzimy na zawał,przez pierwsze kilka dni... Kciuki i dobre myśli,jadą z Wami :) Quote
Gabi79 Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Chyba poschodzimy na zawał,przez pierwsze kilka dni... Kciuki i dobre myśli,jadą z Wami :) Trzymam kciuki i posyłam pozytywne myśli!!! Quote
Anula Posted December 9, 2015 Author Posted December 9, 2015 Ano poschodzimy na zawał.Tak sobie myślę,że Silver trafi w podobne warunki jakie są u Hani i nie będzie wielkiego stresu przeżywał.Najważniejsze,że jest to dom ciepły,który kocha zwierzaki to wywnioskowałam po opisie.Jest otoczony zwierzakami i żyje wśród zwierząt a więc musi je kochać.Psy są zadbane,nawet jak już ta buda jest to porządna,nie rozwalająca się. Quote
mar.gajko Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 A ten Koziołek Juliusz, to gdzie mieszka? Bo jeden pies w budzie, 2 w domu, no i koty, pewnie wychodzące, śpiące w domu, a Koziołek gdzie? Bo przecież musi gdzieś spać, nie może na podwórku, bez niczego. 1 Quote
Recommended Posts