Bogusik Posted December 5, 2015 Posted December 5, 2015 A dlaczego nie chcecie zadzwonić do osoby, która przeprowadziła już wizytę w tym domu ? Coś nie tak? Myślę,że trzeba zadzwonić ,jak już nikogo innego się nie znajdzie.Często niestety bywa tak,że wolontariuszka ze schronu widząc dobry dom,proponuje psa z rodzimego schronu,bo ich do "wyboru i koloru". Poco gnać przez pół Polski po "nieznane" jak na miejscu można poznać i zobaczyć w realu.Ktoś mi kiedyś otworzył oczy,jak zaproponowałam listę wolontariatu z Fb,ze właśnie tak został "przechwycony" dobry domek... Quote
Poker Posted December 5, 2015 Posted December 5, 2015 Wiem ,że tak bywa jak pisze Bogusik. Ale Ci państwo niedawno adoptowali sunię ze schronu, więc pewnie widzieli inne psy. Ale faktycznie, ludzie potrafią być nieuczciwi. Quote
Tianku Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 podczytuje o Silverku zadzwoncie do Stowarzyszenia Ochrony Zwierzat Nadzieja z Przemysla tam dzialaja osoby z Jaroslawia przepraszam pisze z telefonu i nie moge tu wkleic linku ale maja swoja strone tam sa dane Quote
Tianku Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 https://web.facebook.com/Stowarzyszenie-Ochrony-Zwierz%C4%85t-Nadzieja-412639792095504/ Quote
Anula Posted December 6, 2015 Author Posted December 6, 2015 Rozmawiałam z Murką; po tych zmianach na dogo z podkarpackiego jest bardzo mało osób; zaraz podesle mi r do halcia - ona jest z Rzeszowa, działała na dogo, może zna kogos z Przemysla... A halcia nie da rady podjechać? Quote
Tola Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 A halcia nie da rady podjechać? Rozmawiałam z halcia ona jezdziła zawsze na wizyty z dziewczynami z Rzeszowa, z Przemyśla nie było nikogo na dogo (nie licząc oczywiście wet siostry). Podobno na jn FB jest grupa osób skupionych wokół schroniska w Orzechowcach, (pomagamy Orzeszkom?), robią wizyty,. Halcia ma popytac na Fb i dać znać. Na wizytę raczej nie pojedzie, bo to daleko. Quote
Tola Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Dzwoniła halcia - na dogo z Jarosławia jest muza_51 - Anula - napiszesz do niej? Quote
Anula Posted December 6, 2015 Author Posted December 6, 2015 Dzwoniła halcia - na dogo z Jarosławia jest muza_51 - anula - napiszesz do niej? Tak zaraz napiszę.Dziękuję. Quote
Poker Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Prawie jestem pewna ,że barb jest z Przemyśla Quote
Tola Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Prawie jestem pewna ,że barb jest z Przemyśla To byłoby wyjście... Quote
Nutusia Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Czasem warto zaufać komuś spoza dogo (oczywiście osobie doświadczonej, psiolubnej itp.). Wiem jaką odpowiedzialność się bierze na siebie w związku z wizytę PA. I powiem szczerze, że nawet do osób z dogo nie ma 100% zaufania. Bo przecież się nie znamy, bo to może być, nie wiem, licealistka i pomimo najszczerszych chęci nie będzie w stanie obiektywnie ocenić domu. Jasne, że najlepiej samemu przeprowadzić wizytę, ale nie zawsze się tak da :( Quote
muza_51 Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Jestem ale nie mogę otworzyć wiadomości.Mój telefon 605606361. Quote
barb Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Prawie jestem pewna ,że barb jest z Przemyśla Poker mnie tu sprowadziła :) .Jestem z Przemyśla, Jarosław to ponad 30 km odległości. Nigdy też nie robiłam wizyty PA. Za pośrednictwem halci podalam namiar na Muzę_51. Nie udalo się z nią skontaktować ? edycja widzę, że się udało :) Quote
barb Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Rozmawiałam z halcia ona jezdziła zawsze na wizyty z dziewczynami z Rzeszowa, z Przemyśla nie było nikogo na dogo (nie licząc oczywiście wet siostry). Podobno na jn FB jest grupa osób skupionych wokół schroniska w Orzechowcach, (pomagamy Orzeszkom?), robią wizyty,. Halcia ma popytac na Fb i dać znać. Na wizytę raczej nie pojedzie, bo to daleko. Z Przemyśla - aktualnie - oprócz mnie na dogo są jeszcze Tianku, Karolciasz28, orzesz, Weronika1 :) Quote
Anula Posted December 6, 2015 Author Posted December 6, 2015 Wszystkim bardzo,bardzo dziękuję za pomoc.Mam nadzieję,że Muza_51 się zgodzi na przeprowadzenie wizyty.Podałam Hani sms nr.tel. Quote
szafirka Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Rozmawiałam z Muza wczoraj wieczorem i zgodziła się przeprowadzić wizytę. Dzisiaj otrzymałam dane do kontaktu i podesłałam Muzie, zobaczymy na kiedy uda im się umówić. Quote
szafirka Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Jakby Silver miał jechać, to co z pomocą w transporcie? Myslę, że mogłabym go do Wrocławia podrzucić, zawsze to coś. Co wy na to? Quote
muza_51 Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Rozmawiałam przed chwila z osoba zainteresowana adopcją Silverka.Jesteśmy umówione na środę po godz.18. Dzisiaj ani jutro nie może. Pozdrawiam marta.Mam nadzieję,że będzie to ten domek. 1 Quote
Anula Posted December 7, 2015 Author Posted December 7, 2015 Ja też mam nadzieję,że to będzie wreszcie ten domek.muza_51 bardzo,bardzo dziękuję za przeprowadzenie wizyty.Zwróć uwagę na psa w kojcu,jakie ma warunki i czy jest wypuszczany na ogród a także jakie ma warunki starszy piesek.Trochę się martwię,że to tak daleko.Dobze świadczy o Państwie,że chcą odebrać Silvera pokonując taki szmat drogi. Haniu,jeżeli dacie radę podrzucić psiaka na trasę jak najbliżej Państwa to będę ogromnie wdzięczna.Oczywiście koszty transportu będą zwrócone. 1 Quote
Havanka Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Odrobiny szczęścia mały ! Może na święta będziesz miał już swój dom ! Quote
Anula Posted December 7, 2015 Author Posted December 7, 2015 Wszystko przed nami i Silverem.Trzymamy kciuki. Dziś nadeszła deklaracja stała od Koja.Ślicznie dziękujemy. Quote
Recommended Posts