Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie znalazłam podobnego tematu więc zakładam nowy wątek.

Mam kilka obroży, które brzydko pachną i nie potrafię sobie poradzić z ich brzydkim zapachem.

Trzymam je w pudełku z innymi akcesoriami i niestety zapach się przenosi...

Były wielkrotnie prane i nic to nie daje.

Ktoś ma jakiś pomysł? W czym mogę je wyprać?

Pamiętam jak kiedyś odkupiłam na forum używanego Rogza. Obroża przez długi okres miała delikatny, przyjemny zapach.

Posted

Ja piorę obroże razem z psimi ręcznikami i zabawkami w pralce, nigdy nie było problemu z zapachem, może proszek/płyn sobie nie radzi?

Zdarza mi się też prać obroże ręcznie (po przetarzaniu się psa w "witamince G") używam wtedy najczęściej psiego szamponu i też paskudnego zapachu na obroży nie czuć.

Posted

A w jakiej temperaturze pierzesz? W pralce, z proszkiem?

U mnie po praniu w samym proszku (bez żadnych płynów do płukania etc.) w 40-50'C wszystko jest czyste i ładnie pachnie :)

Posted

Wszystkie obroże i szelki piorę ręcznie , zawsze .

Mydło biały jeleń + szczotka potem dodatkowo wrzucam do miski z wodą z płynem do płukania tkanin żeby ładnie pachniały :p 

Jedyne co mi się nie doprało to po tarzaniu w zdechłej rybie i ludzkiej kupie .

Posted

A okucia bez żadnego problemu? Nie uszkadzają pralki ani, w drugą stronę, same nie niszczeją? :P
Bo mi ręczne pranie też nie dało powalających efektów.

Obroże i szelki, a także  smycze włożone do powłoczki piorę  w pralce zawsze  na 60 stopni   :).  Dzięki temu patentowi   :D  okucia  są  bezpiecznie zapięte  w powłoczce   :).  Wyjmuję  z pralki  zawsze czyste i  pachnące psie akcesoria :).

Posted

Ja w ręku bo rzadko piorę Nuki rzeczy bo ona wgl ich nie brudzi. Jedynie smycz częściej piorę bo ta często leci po ziemi albo po klatce schodowej :p 

• 4 weeks later...
Posted

Ja piorę ręcznie, w pralce jeszcze nie próbowałam. Ręcznie piorę mydłem albo szamponem ze dwa trzy razy i obroże są czyste i ładnie pachną. Muszę spróbowac wyprać wszystko w pralce :)