Jump to content
Dogomania

Bokser w klinice w Lublinie. Chore serduszko !!! MA DOM.

Recommended Posts

Posted

A ja dostałam maila w sprawie Mksa. Odpisałam, że mały znalazł juz dom na co otrzymałam odpowiedź:

Napewno dobry dom ?? bo jak na niego patrze to mi calkowicie przypomina mojego boksera , a kolezanka chce wlasnie bokserka i myslimy o nim , mialby dobry cieply dom, nie zadna bude tylko pewnie lóżko i pierzyne tak jak mój , Jesli jest jakis szczeniak suczka bokser do wziecia to prosze pisac, no chyba ze Max jednak nie trafi do tych ludzi to tez prosze dac znac. przesylam Pani zdjecie mojego i prosze powiedziec czy nie sa podobni ??:) Pozdrawiam

Faktycznie na zdjęciach sa bardzo podobni.
Może macie na jakieś boksie namiary???
Ja odesłałam pania na wątek bokserów w potrzebie, ale nie wiem czy zajrzała.

• Replies 730
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, ale wczoraj padłam z Szymkiem, na dodatek mi się przeziębił i był mały sajgon

O naszej podróży już wiecie Maksik chciał do mnie na siedzenie, ale w końcu zasnął w Kangoo w bagażniku.
Przyjechaliśmy do kliniki. Maksio pilnował, żeby go nigdzie nie zostawić, zwiedzał każdy kąt w poczekalni. Przyszła nasza kolej na wizytę z bardzo miłą p. doktor. Maksik grzecznie dał się zbadać:
- wiek 4 lata
- śluzówka w porządku
- uszy - lekka drożdżyca
- stan ogólny - dobry
Pani doktor wzięła stetoskop i wysłuchała zmiany w obrębie klatki piersiowej i w pracy serca. Zleciła badanie RTG klatki piersiowej i morfologię.
Wyniki morfologii dobre. Opis RTG : Sylwetka serca radiologicznie bez zmian . Drobne zagęszczenia w miąższu płuc. Zbiera się w płucach płyn. Lekarze podejrzewają, że Maksik miał nieleczone zapalenie płuc (niewykluczone, że nie jedno) i teraz znowu sie toczy jakiś proces, który osłabia pracę serca. Jest na obserwacji, przez dobę nie zauważone kaszlu.

O kastracji Maksia trzeba na razie zapomnieć. Czekam na konkretne info czy to tylko płuca i powikłania z sercem czy też serce. Potencjalny domek Maksia wie już o problemie.

Powiem Wam tak. Takiego psa nie spotkałam jeszcze. Przekochana psina, on aż się pali do człowieka. Patrzy głęboko w oczy swoimi węgielkami i patrzy ... Wtula sie przy lada okazji. Pięknie chodzi na smyczy, nie zauważyłam negatywnych reakcji na psa. Ujął mnie ten pies ogromnie. Zasługuje na dobry dom i gwarantuję, że ktoś będzie miał z niego pociechę. Gdybym miała dzisiaj warunki domowe to byłby u mnie, na zawsze.

Czekam na informacje od p. doktor, koło 14 dam znać. Zrobię wszystko żeby Maksik trafił do dr Niziołka na konsultacje kardiologiczną.

Zdjęcia jak wrócę z pracy.

P.S. Jak na mój gust Maksik nie ma depresji, jest zwyczajnie zdezorientowany cała sytuacją :) Jest kochanym kontaktowym psem :)

Posted

ach trzymam mocno kciuki za wyniki!!!! teraz to priorytet, kastacja może poczekać....

świetnie, że jest taki kochany i tak szybko łapie za serce - zaaklimatyzuje sie w nowym domku!!!!

dzieki Atik za relacje i czekamy teraz na zdjęcia i dalsze informacje o zdrówku kochanego faflunka

Posted

tak jak Atik napisała, miałam z nim kontakt zaledwie dwie godziny a autentycznie brakuje mi tego cuda, jego słodkich faful, oczków mądrych i wtulania się - KOCHANE CUDO!

W schronie wiem, że stał przy siatce i czekał na tego pacana, potem było mu wszystko jedno. To niesamowite jak szybko przy człowieku odzyskuje nadzieję i kocha odrazu swoim psim sercem. On oddaje się cały bez reszty - to niesamowite u niego.
Atik mówiła, że jak Pani doktor go badała to stał grzecznie i lizał ją po uchu :)
FANTASTYCZNY PIES!!!! WYJĄTKOWY!!! Tak jak Atik żałuję, że nie zostanie z nami, albo gdzieś blisko. Mam ochotę go wytarmosić normalnie!

Posted

No dobra, przyznam się Wam do czegoś. Wczoraj jak ustaliłyśmy z p. doktor, że kastrację odkładamy, to mogłam dać Maksiowi ciasteczko, bo już nie musiał mieć głodówki. Dałam mu ciacho, przytuliłam a on mnie polizał po szyi. Aż mi łza w oku stanęła. Blllleeeeee znowu ryczę, uciekam ....

Posted

Atik napisał(a):
No dobra, przyznam się Wam do czegoś. Wczoraj jak ustaliłyśmy z p. doktor, że kastrację odkładamy, to mogłam dać Maksiowi ciasteczko, bo już nie musiał mieć głodówki. Dałam mu ciacho, przytuliłam a on mnie polizał po szyi. Aż mi łza w oku stanęła. Blllleeeeee znowu ryczę, uciekam ....

ojej :-( jak można tak słodkie stworzonko oddac????? Tak chłopaczek buziaczki rozdaje, tak pokazuje że jest dobrym psem, że potrafi kochac i będzie grzeczny w domku i prosi o ludzkie serducho...

Posted

Zapomniałam, gapa ze mnie. albiemu, buźka dla Ciebie wiesz za co :calus: i dla mariee też wie za co :calus: To dzięki Wam Maksik jest bezpieczny i ma super opiekę :multi:

Posted

O tym samym wczoraj gadałam z Atik - nie rozumiem jak można oddać tak niesamowitego psa, któy robi wszystko DOSŁOWNIE wszystko tak jak trzeba, a nawet więcej. Wierzcie mi lub nie ale on ma w oczach coś niesamiowicie ludzkiego i ciepłego. Takie wielkie dwa węgielki jak pisała Atik i sama buczę jak o nim myślę.
Atik twardziel z Ciebie ze mnie też ale bucze jak bóbr więc rozumiem Cie doskonale.

Najgorsze, że ten dupek i prostak były Pan nawet się nie domyśla jak wiele stracił! Wiecie co mam straszną agresję do tego bydlaka, lepiej aby mi nigdy pod ręce nie podszedł! Wyjątkowo mam do niego pretensje. Jedyne co dobre, Maks ma szanse na kogoś kto doceni to jaki jest bo zapewne nigdy nikt tego nie docenił.

Posted

Attttttiiiiikkkk biore co dajesz i proszę o więcej :D

Muszę napisać, że współpraca z Atik i Marie jest na najwyższym poziomie zawsze, wiem, że jak jest bokser w Orzechowcach to zawsze mogę na nie liczyć.

Posted

Niestety nie. Dzisiaj w klinice dzień zabiegowy i ciężko było złapać lekarzy telefonicznie. Z panią doktor prowadzącą Maksia jestem umówiona na jutro przed 14.

Posted

Modrunia jest przecudowna. Może by tak po niego pojechać ... Mam wyrzuty sumienia, że go nie wzięłam ... buuuu
becia66, chyba czas zmienić temacik wątku :)