albiemu Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Reno2001 proszę wsytaw Maksia, musimy tylko pomysleć co w allegro napisać - napewno trzeba zaznaczyć jego stan. Quote
Reno2001 Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Oczywiście, że trzeba napisać jaki jest jego stan. Niepotrzebne nam sa później problemy. A ja bym na wszelki wypadek zaznaczyła, że pies będzie wydany po wykastrowaniu, co by odstraszyć potencjalnych "hodowców". Nawet jeśli Max pozostanie niekastrowany to taki zapis nie zaszkodzi. Wyeliminujemy chwasty :evil_lol:. Napiszmy może, że poszukujemy domku odpowiedzialnego, świadomego niewielkiej skazy na zdrowiu psiaka. Podpowiedzcie coś jeszcze...:roll: Quote
Atik Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Witajcie, cieszę się, że to "tylko" PS. Ja niestety jestem przeciwna kastracji Maksia w tej sytuacji. Kastracja nie jest zabiegiem ratującym życie, a w przypadku psa chorego na serce narkoza dodatkowo je osłabi i istnieje jednak ryzyko. Psy z PS najczęściej odchodzą na nagłą śmierć sercową. Uważam, że Maksio powinien iść do domu bez psów. Powinien mieć ograniczony ruch, odpowiednia weterynaryjną dietę dla psów z problemami krążeniowymi i pewnie z czasem wejdzie leczenie. Na balonikowanie na razie nas nie stać i w Polsce nie jest wykonywane. Wątpiących odsyłam tu http://www.vetserwis.pl/ps_pies.html Dzięki wszystkim za pomoc. Quote
albiemu Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 o własnie Atik tej mądrości mi brakowało - Maksiu szukamy dla Ciebie dobrego i odpowiedzialnego domku. Atik mam nadzieję już lepiej się czujesz i fajnie, że wróciłaś :) Quote
Reno2001 Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 O tej kastracji to właśnie chcę napisać tylko pro forma. Też uważam, że przy chorobie serca każdy poważniejszy zabieg należy przeanalizować 100 razy (moja pierwsza schroniskowa sunia odeszła na serce :-(). Quote
albiemu Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 mojego kolegi sunia po sterylce też zmarła na serce - tak więc lepiej nie ryzykować Quote
mariee Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Ciesze sie ze pojawila sie Atik,:cool3: w koncu wiemy co dalej robic! Quote
magosia99 Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Zrobilam bazarek dla Maksia, prosze o licytacje! http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81086 Quote
mariee Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Maksio niespodziewanie dal mi buzi az prawie szczeki przestawil no i troche boli.:diabloti: Quote
żywa Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 mariee kuruj się ze zwichnięcia szczęki i dalej walcz o Maxia :calus: Quote
mariee Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 walcze walecze, tylko jakos nic z mojej walki na razie. Ale Maksio to kochane sloneczko. Boi sie duzych samochodow ( tirow) chowal sie za Zbyszka ... Fajnie to wygladalo ,... szedl pierwszy, nagle pojawil sie tir a Maksio w jednej sec zaczol cofac sie tylem do meza i wcisnal sie w nogi. Ale za to pieknie spiewa jak slyszy pogotowie na sygnale:loveu: Quote
albiemu Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Mariee jak dobrze, że jesteście przy nim - to napewno dla niego wielka radocha Was widywać :) Quote
Reno2001 Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Maks na allegro: Gotowe! Właśnie wystawiłeś przedmiot na sprzedaż.Oto adres strony z Twoim przedmiotem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=245061647 Standardowo proszę o zgłaszanie poprawek i weryfikację danych kontaktowych, bo podałam tel. do Beci. Quote
albiemu Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 reno2001 piękne allegro wyszło z Twojej ręki :) wielkie dzięki :) Nr kontaktowy trzeba zmienić tylko bo Maksia prowadzi mariee, więc podaje Ci jej numer na pm :) Quote
żywa Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 piekne allegro :) 3mamy kciuki i łapy za Maksia :loveu: Quote
Reno2001 Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Wszystko co zgłoszone to pozmieniane :lol:. Maksiu-powodzenia!!! Quote
albiemu Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Dzwoniła do mnie pani w sprawie Maksia, widać, że jest nim zauroczona. Ma dzwonić do Niziołka, do kliniki w Lublinie i dalej do mariee - zobaczymy co z tego wyjdzie. Narazie nie nastawiam się na nic, tak lepiej. Quote
Wędkoholik Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Nie wiele mogę pomóc więc chociaż bannerek do podpisu. . Quote
caroolcia Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 To co szukamy kogos z oklolic katowic??? Quote
Asior Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 albiemu napisał(a):Dzwoniła do mnie pani w sprawie Maksia, widać, że jest nim zauroczona. Ma dzwonić do Niziołka, do kliniki w Lublinie i dalej do mariee - zobaczymy co z tego wyjdzie. Narazie nie nastawiam się na nic, tak lepiej. To chyba Pani odemnie :) Chce jak najszybciej adoptowac Maksia :) Jaka jest szansa na adopcje (Pani zalezy na czasie bo za tydzień wraca do pracy) Quote
mariee Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 A my przed chwila wrocilismy od Maksia, wypieszczony poszedl spac! Quote
caroolcia Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 To co z tym domkiem??? i wizyta przedadopcyjną?? Quote
mariee Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 wyglada na to,ze nie ma kto sie spotkac z pania? Quote
caroolcia Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 mariee napisał(a):wyglada na to,ze nie ma kto sie spotkac z pania? To może temacie umieścic apel że szukamy kogos do wizyty przedadopcyjnej???? To jest domek w katowicach tak? Quote
Asior Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 napewno jest sporo dogomaniajków w Katowicach ;) A Pani świetna, zna się na boksiach bo od kilkunastu lat tylko takie psiaki miała ;) Quote
Recommended Posts