Jump to content
Dogomania

Bokser w klinice w Lublinie. Chore serduszko !!! MA DOM.

Recommended Posts

• Replies 730
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście, że trzeba napisać jaki jest jego stan. Niepotrzebne nam sa później problemy. A ja bym na wszelki wypadek zaznaczyła, że pies będzie wydany po wykastrowaniu, co by odstraszyć potencjalnych "hodowców".
Nawet jeśli Max pozostanie niekastrowany to taki zapis nie zaszkodzi. Wyeliminujemy chwasty :evil_lol:.
Napiszmy może, że poszukujemy domku odpowiedzialnego, świadomego niewielkiej skazy na zdrowiu psiaka.

Podpowiedzcie coś jeszcze...:roll:

Posted

Witajcie,
cieszę się, że to "tylko" PS. Ja niestety jestem przeciwna kastracji Maksia w tej sytuacji. Kastracja nie jest zabiegiem ratującym życie, a w przypadku psa chorego na serce narkoza dodatkowo je osłabi i istnieje jednak ryzyko.

Psy z PS najczęściej odchodzą na nagłą śmierć sercową. Uważam, że Maksio powinien iść do domu bez psów. Powinien mieć ograniczony ruch, odpowiednia weterynaryjną dietę dla psów z problemami krążeniowymi i pewnie z czasem wejdzie leczenie. Na balonikowanie na razie nas nie stać i w Polsce nie jest wykonywane.
Wątpiących odsyłam tu http://www.vetserwis.pl/ps_pies.html

Dzięki wszystkim za pomoc.

Posted

o własnie Atik tej mądrości mi brakowało - Maksiu szukamy dla Ciebie dobrego i odpowiedzialnego domku. Atik mam nadzieję już lepiej się czujesz i fajnie, że wróciłaś :)

Posted

O tej kastracji to właśnie chcę napisać tylko pro forma.
Też uważam, że przy chorobie serca każdy poważniejszy zabieg należy przeanalizować 100 razy (moja pierwsza schroniskowa sunia odeszła na serce :-().

Posted

walcze walecze, tylko jakos nic z mojej walki na razie. Ale Maksio to kochane sloneczko.
Boi sie duzych samochodow ( tirow) chowal sie za Zbyszka ...
Fajnie to wygladalo ,... szedl pierwszy, nagle pojawil sie tir a Maksio w jednej sec zaczol cofac sie tylem do meza i wcisnal sie w nogi.
Ale za to pieknie spiewa jak slyszy pogotowie na sygnale:loveu:

Posted

Dzwoniła do mnie pani w sprawie Maksia, widać, że jest nim zauroczona. Ma dzwonić do Niziołka, do kliniki w Lublinie i dalej do mariee - zobaczymy co z tego wyjdzie. Narazie nie nastawiam się na nic, tak lepiej.

Posted

albiemu napisał(a):
Dzwoniła do mnie pani w sprawie Maksia, widać, że jest nim zauroczona. Ma dzwonić do Niziołka, do kliniki w Lublinie i dalej do mariee - zobaczymy co z tego wyjdzie. Narazie nie nastawiam się na nic, tak lepiej.

To chyba Pani odemnie :)
Chce jak najszybciej adoptowac Maksia :)

Jaka jest szansa na adopcje (Pani zalezy na czasie bo za tydzień wraca do pracy)