Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Prosze o rade :)
Moj 4 miesięczny Onk nie dostaje suchej karmy tylko normalne posiłki, mięso, ryz i takie tam. Codziennie daje mu fosforan wapnia i dzis kupiłem mu dodatkowe witaminy. Can-vit i Salvikal. Troszke tego za dużo, bo jak mu dzis posypałem (1 łyzeczka na 10kg masy) to jego micha była cała biała od tych prochów, dodatkowo nie pachną one zbyt ładnie.
Ile dawać mu tych witamin? Dawać mu codziennie wszystkie 3 preparaty?

Posted

Że nadmiar groźniejszy niz niedobór-wiem. Są to jednak popularne preparaty i na pewno wiele osób z Was je stosuje. Wystarczyłoby info na temat dawkowania, ale moze lepiej zadam to pytanie na forum owczarka, w celu uzyskania rzeczowej odpowiedzi.:)
pzdr

Posted

[quote name='rump']Że nadmiar groźniejszy niz niedobór-wiem. Są to jednak popularne preparaty i na pewno wiele osób z Was je stosuje. Wystarczyłoby info na temat dawkowania, ale moze lepiej zadam to pytanie na forum owczarka, w celu uzyskania rzeczowej odpowiedzi.:)
pzdr

No na pewno wiele osób je stosuje, ale niekoniecznie razem :p
Zapytaj fachowca - czyli weta.

• 2 weeks later...
Posted

Zgadzam się.. z witaminami lepiej uważać bo ich nadmiar jest jeszcze gorszy niż niedobór! Najpierw przeczytaj ulotki wszystkich tych preparatów, powinno być napisane dawkowanie i ew. z czym nie można łączyć. A najlepiej iść do weta i wszystko z nim uzgodnić.