rump Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Witam Prosze o rade :) Moj 4 miesięczny Onk nie dostaje suchej karmy tylko normalne posiłki, mięso, ryz i takie tam. Codziennie daje mu fosforan wapnia i dzis kupiłem mu dodatkowe witaminy. Can-vit i Salvikal. Troszke tego za dużo, bo jak mu dzis posypałem (1 łyzeczka na 10kg masy) to jego micha była cała biała od tych prochów, dodatkowo nie pachną one zbyt ładnie. Ile dawać mu tych witamin? Dawać mu codziennie wszystkie 3 preparaty? Quote
Śnieżynka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Polecam wizyte u weta a on wszystko ci powie jak co stosować :) z głową... Quote
Martens Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Broń boże nie mieszaj kilku preparatów!!!!!! Nadmiar mikroelementów najczęściej jest o wiele groźniejszy niż niedobór! Polecam rozmowę z dobrym weterynarzem. Quote
rump Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Że nadmiar groźniejszy niz niedobór-wiem. Są to jednak popularne preparaty i na pewno wiele osób z Was je stosuje. Wystarczyłoby info na temat dawkowania, ale moze lepiej zadam to pytanie na forum owczarka, w celu uzyskania rzeczowej odpowiedzi.:) pzdr Quote
Szamanka Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 [quote name='rump']Że nadmiar groźniejszy niz niedobór-wiem. Są to jednak popularne preparaty i na pewno wiele osób z Was je stosuje. Wystarczyłoby info na temat dawkowania, ale moze lepiej zadam to pytanie na forum owczarka, w celu uzyskania rzeczowej odpowiedzi.:) pzdr No na pewno wiele osób je stosuje, ale niekoniecznie razem :p Zapytaj fachowca - czyli weta. Quote
Bzikowa Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Zgadzam się.. z witaminami lepiej uważać bo ich nadmiar jest jeszcze gorszy niż niedobór! Najpierw przeczytaj ulotki wszystkich tych preparatów, powinno być napisane dawkowanie i ew. z czym nie można łączyć. A najlepiej iść do weta i wszystko z nim uzgodnić. Quote
Recommended Posts