Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nanami napisał(a):
Kurde no, miałam Cie dorwać, bo w stresie przeszkadzać nie chciałam :diabloti: a jak juz nadszedł spokój, toście sie zmyli :lol: Ale relacja foto jest :cool3:

Taaa owczarkarzowi, w stresie, niebezpiecznie przeszkadzac:evil_lol::evil_lol:.
A wogole zadnego zdjecia nie zrobilismy :-(:-(, ani jednego nie mamy :shake:.
gdyby ktos przypadkiem .............cos nam pstryknal :razz:,to please :p

ps. na temat samej wystawy .i sedziowania .....hmmmmm lepiej sie nie bede wypowiadac,Arsunia najlepiej pokazala swoj stosunek do niej ,najpierw sobie usiadla i sie drapala za uchem potem ziewala :lol:.

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorplant... wiesz, że chciałam się jednak zjawić na tej wystawie w Katowicach bo okazało sie, że mam dzień wolny i przeszukałam całe forum w poszukiwaniu wątku, w którym własnie rozmawiałyśmy i nie mogłam go znaleźć - a dziś proszę - od razu Cię znalazłam...

Ostatecznie postanowiłam nie jechać do Spodka bo nie chciałam się stresować, ale chętnie posłucham relacji. a może jest gdzies jakis artykuł o tym?

Za 2 i pół tygodnia wybieramy się na naszą pierwszą wystawę do Częstochowy i mam strasznego cykora. Po pierwsze, że kiepsko u nas z ta pozycją wystawową (nie wiem czy pies wystoi dłużej niż 3 sekundy) a po drugie troszkę martwię się o jego uzębienie, bo z przodu na dole ma jeden ząb nieco cofnięty...

No nic - będzie to dla mnie niezłe doświadczenie...

Posted

dzieki Nanami :p, sprawilas mi przyjemnosc tymi fotkami,
tym bardziej ze moj ukochany pies Dick wczoraj polamal sobie fatalnie lokiec(oderwany klykiec itd...) i czekam z nim na jutrzejsza operacje we Wroclawiu u dr.Biezynskiego :-(:-(,tak wiec nastroj mam fatalny:-( i raczej nie mam glowy do niczego .teraz zasnal wreszcie i mam sekunde odpoczynku.

Posted

dorplant trzymam mocno kciuki za psa... wcale się nie dziwię że nie masz do niczego innego głowy.

moge się spytać jak się połamał? :roll: frodo często różne akrobacje powietrzno-glebowe uprawia i tak naprawdę czasem się martwię czy nie zrobi sobie krzywdy. ostatnio glebnął plecami w ziemię. wyglądało groźne ale dupkowi nic się nie stało.

Posted

o cholerka !
trzymam kciuki z ałokietek . ja jestem z autopsji ,,trwająca w bólu" bo moje synio milao mialo usuwany ukruszony wyrostek w wieku 6 m-cy .

• 3 weeks later...
Posted

A ja chciałabym was prosić o pomoc...
My juz mamy za soba pierwszą wystawę (krajową) i niestety nie mam się czym pochwalić - poniosłam klęskę jako wystawca.
Z pozycja wystawową jeszcze sobie jakoś poradzę ale za chiny nie wiem o co chodzi, jak powinno wyglądać prawidłowo to bieganie po ringu. A co za tym idzie nie mam pomysłu jak nauczyć biegania mojego psa (on ewidentnie nie wie o co mi chodzi)
Bardzo was proszę o wskazówki...
Wiem, że mogłabym poprosić moich hodowców o pomoc, ale niestety na tej właśnie ostatniej wystawie minęłam się z nimi (ponieważ nie było ich w katalogu załozyłam, że ich w ogóle nie będzie - a byli), a we Wrocławiu z kolei ich nie będzie bo chyba wybieraja się gdzieś indziej.

plissssss... pomóżcie!

Posted

Jeden leci przed psem np, na boisku:cool3:,drugi trzyma psa na ringnówce i leci za nim(znaczy za psem),psiak ma napinać smycz,wtedy widac jak aparat ruchu pracuje.Acha i zaczynaj trenować siebie i tego drugiego co orbity będzie robił:evil_lol:,bo może być maraton na wystawie:cool3:,jak to na dolnośląskiej(ostatnio był)
Poszukaj w internecie filmików z wystaw
tak ma pracować aparat ruchu
http://pl.youtube.com/watch?v=TIFpKL0qRQ0
a tak wyglądaja wystawy
http://pl.youtube.com/watch?v=bK5xgeWyOyc&feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=SHVPRcqatWc&feature=related
No to trenuj :cool3:,postawy tez.
p.s.Porażkami się nie przejmuj ,początki są ciężkie,dla każdego,grunt to rozrywkowe podejście:lol:
Mój szedł w odwrotną stronę,a potem chłop sie sędziom prezentował nie pies:evil_lol:,na drugiej wystawie było od strony wystawiających,czyli nas, o niebo lepiej,no ale psiak zajął ostatnie miejsce,sędziemu się nie podobał.:crazyeye:Mnie się podoba,:loveu: nawet wystąpiłam o nagrodę pocieszenia dla chłopa bo psu i mnie to,ze tak wyrażę się kolokwialnie,dyndało:cool3: serdecznie które miejsce zajął:evil_lol:

Posted

No my teraz też zajęliśmy ostatnie miejsce... :) Ale tylko na 4 psy
byłam święce przekonana, że pies ma ciągnąć na smyczy i ciągnął!
Więc moje zaskoczenie było ogromne kiedy sędzia powiedział nam, że pies ma tendencje do ciągnięcia przez co obniża łeb i ma brzydką sylwetkę...

A czy na wystawie pies może mieć w pysku jakiś przedmiot?
Bo dziś na spacerze zauważyłam, że jeśli coś niesie (dziś to była szczotka) to biegnie z tym takim lekkim truchtem, pierś ma do przodu, głowę do góry a łapkami tak przebiera, że prawie nie dotyka podłoża - bardzo mi się wtedy podoba...

W takim razie będę czekała na rady w Milczu.
Mój pies to Vitus z Jurajskiego Źródła. Klasa - młodzieżJa jestem blondynką i będę z takim panem z dość dużym brzuchem :)

W ogóle na ostatniej wystawie chciałam właśnie zasięgnąć rady jakiegoś hodowcy, ale... nikt nie wydawał mi się na tyle przyjazny, abym się odważyła podejść...
Wyjątkiem była pewna Pani z suczką, która miała podobny problem co my. Ona na wystawy jeździ tylko rekreacyjnie i za bardzo się niczym nie przejmuje :)

Posted

w profilu masz adres mojej strony, w zakladce "o mnie" jestem na zdjeciu z kudlatym szczeniaczkiem !
jak bedzie cieplo bede w zielonej koszulce z logo Wolf Jar jak zimno w kurtce moro z bundeswhery;)

Posted

dorplant napisał(a):
w profilu masz adres mojej strony, w zakladce "o mnie" jestem na zdjeciu z kudlatym szczeniaczkiem !
jak bedzie cieplo bede w zielonej koszulce z logo Wolf Jar jak zimno w kurtce moro z bundeswhery;)

A nakrycie głowy?To co, pikuś?
Jak ciepło to bez jak deszcz to hełm:cool3:,można użyć jak sędzie coś spaskudzi przy ocenie,ewentualnie napatoczy się jaki namolniak:evil_lol:,albo walić w niego bo dźwięk fajny przy tym jest, taki dzwonowy
:razz:,ja se kupie,chyba widziałam ze sa tam gdzie ciuchy bundeswhery i walnę napisik jakowyś

• 2 weeks later...
Posted

A my pierwsza wystawa i pierwszy sukces - wygraliśmy młodzież z oceną doskonałą :-) Generalnie było fajowo, bo mój pieseczek odbył dwa treningi przed wystawą (po 10 minut kazdy :evil_lol:) i radził sobie na ringu lepiej ode mnie latającego po orbicie :evil_lol:.

Ale w związku mam pytanie, bo musiałem pozyczać obrożę - gdzie mozna kupić taką ze skórą i złotym łańcuszkiem ringową? Na allegro pusto, w necie tylko sprzęt do wystawiania bigli, pudli i innych mikrusów.

Posted

Marciashka napisał(a):
A my pierwsza wystawa i pierwszy sukces - wygraliśmy młodzież z oceną doskonałą :-) Generalnie było fajowo, bo mój pieseczek odbył dwa treningi przed wystawą (po 10 minut kazdy :evil_lol:) i radził sobie na ringu lepiej ode mnie latającego po orbicie :evil_lol:.

Ale w związku mam pytanie, bo musiałem pozyczać obrożę - gdzie mozna kupić taką ze skórą i złotym łańcuszkiem ringową? Na allegro pusto, w necie tylko sprzęt do wystawiania bigli, pudli i innych mikrusów.

gdzie byliscie ?
ps na wystawach bardzo czesto mozna kupic taka

Posted

dorplant napisał(a):
gdzie byliscie ?
ps na wystawach bardzo czesto mozna kupic taka

Na krajówce w Dobrym Mieście (to niedaleko Olsztyna). W sumie coś koło 40 ON w różnych klasach, w naszej 3 psy (dwa doświadczone i mój gamoń). Sędziował Gątkowski. Początek skopałem i ustawił psa na drugiej pozycji, ale po chodach, kłusie i stój przestawił na pierwszą pozycję i powiedział, pies ma świetne chody i kątowanie i że zapowiada się bardzo dobrze. :-)
A szukałem na straganach, ale nie było nic, co mi się podobało i wyglądało jak trzeba :-)

Posted

dorplant napisał(a):
nie na wystawach zwyklych tylko dla ON ;)

To zmienia postac rzeczy :razz: Tylko owczarkarską mam ostatnią w planach wystawowych na ten rok :razz: Chyba, że ktoś będzie na jakiejś w swojej okolicy i mi kupi :razz:

Posted

dorplant napisał(a):
a w ipo sklepie probowales ??

Szukałem wszędzie, w ipo-sklepie też. Na allegro ktos ma Schweikerta, ale czarna skóra ze srebrnym łańcuszkiem, a ja się uparłem na brązie ze złotem :-) bo lepiej wpasowuje się w kolorek ONka.