Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ayshe napisał(a):
artystycznie ochlap go tez browarkiem zeby mial zapach potu + browarka.do tego jakies wiesniackie korki i kobieto juz masz iimidz onkarza:loveu:

I jeszcze trochę obornika! Jak ma być wiocha to na calego.

Posted

a wracajac do wystaw dzisiaj bylam na krajowce w Chorzowie wiekszosc czasu spedzilam przy onkach fakt biegali, piszczalki mieli, ale nikt mnie nie stratowal ani nie podeptał nie ogłuchłam wiec jest git. Bardziej niz ring owczarkow zdnerowowaly mnie sytuacje z innymi rasami :
1. Biedni westik wyjacy, skomlacy na cała wystawe przypiety na stole tak ze myslalam ze za chwile sie udusi psikany po pyszczku lakierami
2. Nowofunlandy przywiazne do drzewa opatulone w reczniki zeby im gluty pieknej siersci nie pobrudzily,
3. Przy ringu z bulami wcieranie pudru w bialego bulla zeby zatuszowac niedoskonalosci
4. no i te smieszne pudle z tymi kulami na doopce
narazie takie mam uwagi jak mi sie cos przypomni dopisze ;)

Posted

jak w korkach wejdziesz w psia kooope ap otem po trawie pobiegasz to imitacja obornika doskonala.czesto koopy nie trzeba ale zapach musi siem nieeesc nie?to koopa najlepsza.najlepiej szlachecka-jakiejs innej rasy.chociaz byc moze toamte psy maja koopki rozami pachnaaace.bo zaczynam podejrzewac ze jestesmy z naszymi psami kompletnym marginesem:loveu:

Posted

asher napisał(a):
Plastiki też nieźle brudzą :p Ale znajomi psiarze już się przyzwyczaili, że ja zawsze uświniona jestem. Czasem tylko mi głupio, jak zapomnę, że po spacerze planowałam małe zakupki... Ale cóż, zapindalam utytłana do sklepu :lol:

U mnie kobitki w sklepie przyzwyczaiły się, że ja po spacerze czy treningu to niezbyt czysta jezdem...
Jak kiedyś ubrałam się "jak człowiek" to mnie sąsiadka nie poznała :lol:

Posted

AM napisał(a):
Jak kiedyś ubrałam się "jak człowiek" to mnie sąsiadka nie poznała :lol:

A ja sie przyzywczaiłam do pytań "O... a co to za okazja, że tak ładnie wyglądasz?"... jak się ubiorę NORMALNIE :roll: :lol:

Posted

14ruda napisał(a):
:evil_lol:ja jeste także wiecznie okłaczona.I często ofaflona.Fajnie byc wieśniakiem.:p

U mnie dochodzi jeszcze błoto/kurz na lewej nogawce, ale to można psem zakryć coby ludzi nie gorszyło:evil_lol:

Posted

ja za to nagminnie wchodze do sklepu w ubłoconych i pieknie oklejonych trawą butach, na spodniach mam odciski łap, a rękawy od kurtki są obsmarowane śliną:evil_lol: ale kocham tego mojego młotka :loveu:

Posted

To ja od Was szprytniejsza byłam, tak mnie siem przynajmniej wydawało:cool3:
Po spacerze z psami to ja psiom kurteczke zamieniam na kurteczkę sklepową i w takim to przebraniu wchodzem do sklepu coby zgorszenia nie robić.
I tak też się stało tydzień temu. Jestem w hipermarkecie, chodzem między połkami i jakos tak dziwnie ludzki wzrok przyciągam. Kurteczka czysta, buciki też wyjściowki, co te ludzie tak się gapią :mad:
Wracam do domu, spoglądam w lustro i ....:diabloti:
twarz mam w plamach od błota, nie przymierzając jak jakiś rasowy dalmatyńczyk. :evil_lol:
No żyć nie umierać ;)

Posted

dlatego najfajniejsze sa owczarkarskie wystawy bo nikt sie nie dziwi harmidrowi i bieganiu :evil_lol:.
Własnie wróciłam z takiej :loveu:,nawoływałam i wystawiałam i zyje :evil_lol:
Dwa razy sie z kims zderzyłam ,ale tylko znajomosc nowa nawiazałam ,okazało sie ze pan ma psa od mojego znajomego hodowcy z Krakowa !!A pani tylko sie rozesmiała na taki "wypadek".Pouczyłam nowy ON-karski narybek jak i kiedy nawoływac i po co sa piszczki i gwizdki , i fajnie było :loveu::loveu:

Posted

arrakis napisał(a):
Dla mnie to wystawiający onka powinien być ubrany tak jakby zaraz miał iść z psem na płytę IPO zdawać.

ja byłam ubrana tak samo na zawody IPO jak i na wystawe :lol:

Posted

Jak byłam na wystawie u siebie w mieście znaczy Wrocławiu, 01-05-2007, to właśnie nie mogłam się doczekać na kłus, bo to dla mnie najciekawsza częsc wystawy, i stałam tak aby nie przeszkadzać, no ale nie każdy to rozumie:shake:

Posted

No nie kazdy:shake::-(
gadac z laikami o kłusie ON-ka to tak jak nie przymierzajac "ze slepym o kolorach ".Dla mnie jest super ,poogladac zgranie posuwu z wykrokiem i harmonia ruchu z tego wynikajaca.:loveu:

Posted

dorplant napisał(a):
dlatego najfajniejsze sa owczarkarskie wystawy bo nikt sie nie dziwi harmidrowi i bieganiu :evil_lol:.
Własnie wróciłam z takiej :loveu:,nawoływałam i wystawiałam i zyje :evil_lol:
Dwa razy sie z kims zderzyłam ,ale tylko znajomosc nowa nawiazałam ,okazało sie ze pan ma psa od mojego znajomego hodowcy z Krakowa !!A pani tylko sie rozesmiała na taki "wypadek".Pouczyłam nowy ON-karski narybek jak i kiedy nawoływac i po co sa piszczki i gwizdki , i fajnie było :loveu::loveu:

oglądalas testy ? jak wrazenia ?

Posted

mch napisał(a):
oglądalas testy ? jak wrazenia ?

Według mnie na wyróznienie zasłuzył pies p.Kłapkowskiego ,zrobił to dobrze tzn. rąbnął w rekaw jak należy .Wejscie w rekaw ,chwyt były ok .

Posted

ayshe napisał(a):
dorplant ktory pies klapkowskiego?kastor?:cool3:.czy cos przez niego wyhodowane?a jak wogole testy wypadly...oczami zawodnika ipo?:diabloti:

tak Kastor
jak wypadły ..............lepiej nie pytaj :shake:

Posted

no tak myslalam.kastor zasluzyl na dwikrotne porzadne zdanie testow na bszs.az dizw ze to syn ando ze tak dodam zlosliwie nieco:diabloti:.
nie no co ty..nawet nei pytaj....no wez....powiedz cos,bez nazw ot tak...no plosem piknie jak ipowiec ipowcowi.i tak mnie nielubia i tak.to co mi tam.:diabloti:

Posted

No..Sonar tez ugryzł całkiem fajnie,Ruski pies co wygrał uzytki tez,według mnie VOdka tez sobie fajnie poradził(szczególnie w dochodzeniu do namiotu jak byc powinno i puszczaniu z pilnowaniem),dwa psy nie zaliczyły,dwa dostały Forhanden(Nero i Santos)ale co tu duzo piosac testy były jak sie w niedziele okazało nie takie strasznie obowiązkowe bo sedziom kazano wszystkie psy sędziowac na równo i te z "Forhanden" i te z "aug.lest ab" i tak wygrał Rosyjski pies a za nim był Nero , Santos potem Flick,Vodka,Kastor, Sonar....
Suki wzieła Jade Finkenschlag

Posted

nie kumam...jak niedorozwojowi nenemuscha pliiissss...w klasie uzytkowej pozniej dopuszczone do oceny byly wszystkie psy?bez wzgledu na ocene z testow?
tylko tak sie gooopio pytam:oops: