Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyniki są tutaj
i LALUNA nie zabijaj.... plizzzz
nikt nie jest doskonały nawet ja :oops::placz::-(
nie wiem jak to policzyłyśmy, ale faktycznie chyba gąbczak...:oops:
Twoje karne x 2, Ireny Kochovej 2 różne psy razem...
i wyszło jak wyszło...
w każdym razie prostuję:
Puchar Karkonoszy w Largach wygląda tak:

Kategoria L
miejsce PRZEWODNIK PIES czas/ pkt karne za tor/ za czas /karne razem
1 Beata Banaszak Wendy Ko-To-Ra 128,98 / 5 / 0 / 5
2 Magdalena Domańska Beta Ruś nad Łyną (Saga) 143,7 / 5 / 5
3 Irena Kochová Faust Foxy Fox 125,25/ 25/ 0/ 25

I wywaliło mi podziękowania….
-dla Gostaru za halę,
- dla ROYAL CANIN za nagrody
- dla Was Wszystkich za przyjazd i pomoc…. – to nie prawda, że ja sama zorganizowałam zawody – to była nasza wspólna impreza i nasz sukces – za co Wam DZIĘKUJĘ
- dla Ani „za obsługę komputera”
- dla drugiej Ani „za obsługę książeczek pracy”
- dla Kasi „za obsługę pieniędzy”
- dla Leszka za tunele i fotokomórkę…
- dla Poznaniaków za pomoc przy załadowaniu przeszkód i dopchaniu ich na miejsce ;)
- dla obsługi toru – czyli praktycznie dla Wszystkich..
I bardzo proszę o zdjęcia i filmy… obiecałam, że szybko prześlę do Royala (autorom na priv podam adres…)

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to mamy problem, bo jak wiesz CHI pucharek uległ destrukcji, zanim go jeszcze dobrze obejrzałam. Chętnie oddam co nie moje, postaram sie go jakoś naprawić, ale sądzę ze tak piękny jak był to juz nie będzie.

Posted

Jakby coś w wynikach było nie halo* to napiszcie... jutro poprawię

*nie halo w sensie, że podpiełam S-ki pod L-ki

IraKa i Neo&Anti dzięki za słowa otuchy....

Posted

A ja postaram się jakoś zamydlić oczy Lalunie co by przekonać ją że Violka i Wendy wprawdzie były na zawodach ale i tak poszło im tak średnio że nawet nie ma o czym mówić.

Posted

Magda i Saga napisał(a):
No to mamy problem, bo jak wiesz CHI pucharek uległ destrukcji, zanim go jeszcze dobrze obejrzałam. Chętnie oddam co nie moje, postaram sie go jakoś naprawić, ale sądzę ze tak piękny jak był to juz nie będzie.

A ja mam rozwiazanie tego problemu. Żywcem z filmu "sami swoi." :lol:
Niech pucharek a raczej to co z niego zostało bedzie u Magdy w dni parzyste, u Laluny w nieparzyste a w niedzielę i swięta niech u mnie postoi. :eviltong:

Posted

Aaaaa ja jeszcze się cieszę i dziękuję za uhonorowanie mojej pudlicy, w końcu ktoś docenił jej starania i została : "najwolniejszym psem klasy S" :evil_lol:

Kto pobije nas na kolejnych zawodach organizowanych przez CHI? Alta będzie głównym sponsorem tej nagrody :p

Posted

Mimo, ze nie startowałam to byłam :lol:

Zawody suuuuper :loveu: Podziwiam CHI, naprawdę podziwiam :-o Chyba nie miałabym tyle samozaparcia, że taaaaką robotę sama odwalić.

Dziękuję za szalenie miłę towarzystwo, Marysi z możliwość przyjechania w ogóle, za wspaniałaą atmosferę i za możliwość pobiegania treningowego na końcu :loveu:
Wena po siedzeniu w klatce miała niezły nadmiar energii i miała możliwość go rozłądować w jeden ze sposobów który najbardziej lubi :p Przy okazji przekonałam się, że nie ma problemów ze współpraca między nami w takich warunkach :loveu:

Dzięki!

Posted

Magda i Saga napisał(a):

Potłukłaś mój pucharek :cool3: Gdybyś nie była moją krajanką to byśmy się inaczej policzyły.
Ale nie było mnie na podium przed Kochowa :placz:, bo częsciej to ona jest przede mna.
To moje warunki są takie, robimy reaplej na następnych zawodachw Gostarze i jeszcze raz sie ustawiamy do zdjęcia.
Albo jakis fotomontaż na zdjeciu.
CHI ja Ci powiem ze to nie Twoja wina tylko mój pech. To sie za mna już długo wlecze od samego początku. Zaczęło się to parę lat temu na obedience gdzie moje wyniki Wendy te lepsze zostały zamienione z maliniakiem nie dało się to odkręcic, bo się kapnęłam w drodze do domu czytajac karte ocen która mi się nie zgadzała tym bardziej ze na zostań mialam waruj a nie siad. W tym roku już też miałam dyskę z Violka zamiast I miejsca w LA2 ale już sobie odkreciłam.
AAA a przypomniało mi się w Mistrzostwach Polski puchar dla najlepszego BC poszedł w ręce Blackiego a miał dla Wendy ale zdążyłam odebrać przed zmierzchem.
Tak że to chyba cos za mną się wlecze.
W każdym razie nie ma sprawy skoro można jeszcze coś odkrecić. :lol:
Magda sorry tak bywa, wiem jak się cieszyłaś ale to miejsce też jest dla mnie bardzo ważne z dwóch powodów bo cieżko pracowałam na nie, wynoszac czesto na samotnych dodatkowych treningach cieżkie strefy a drugie ( Ty wiesz o czym teraz powiem) bo ona jest dowodem na to że cuda sie niekiedy zdarzają. Mam nadzieję ze jeszcze nie otwierałaś szampana, bo teraz ja będę świetować. Ale na krajankę poczekam z otwarciem i moze dasz sie zaprosić jak przyjedziesz teraz do Wrocka, to wypijemy razem także za te i przyszłe cuda. ;)
A przy okazji dostaniesz też mały prezent na pocieszenie, bo jakis cichy wielbiciel z mojego klubu ciagle nagrywał jakiegoś gończaka a nie zawsze potrafił Wendy nagrac. Nie wiem który to ale napewno sie dowiem. :mad:
Neo napisał
A ja mam rozwiazanie tego problemu. Żywcem z filmu "sami swoi."

Niech pucharek a raczej to co z niego zostało bedzie u Magdy w dni parzyste, u Laluny w nieparzyste a w niedzielę i swięta niech u mnie postoi.

Ty nie bądż taki mądry, sam se go wygraj, masz takiego psa że wszytskie pucharki powinny być Twoje. Tylko wiesz to wiele potu i krwi wymaga :diabloti:
A ja postaram się jakoś zamydlić oczy Lalunie co by przekonać ją że Violka wprawdzie była na zawodach ale i tak poszło jej tak średnio że nawet nie ma o czym mówić.

Ty lepiej nic nie zamydlaj bo od razu się kapnę ze coś kręcisz. To Wendy wygrała, Violka miała detkę w ostatnim biegu, wiec wygrać nie mogła, chociaż było tuż tuz. :eviltong:

Iraka napisała
Nie ma obaw CHI staniemy za tobą (a właściwie przed ) murem bo kto nam zrobi kolejne takie zawody.

Iraka, w ramach rekompensaty za nie doznanie wzruszajacych chwil na podium, dokładasz mi pudla dla Violki i obejdzie się bez walki - gusta jej znasz wiec napewno uda Ci się wybrać tego właściwego.

Posted

LALUNA napisał(a):
Iraka, w ramach rekompensaty za nie doznanie wzruszajacych chwil na podium, dokładasz mi pudla dla Violki i obejdzie się bez walki - gusta jej znasz wiec napewno uda Ci się wybrać tego właściwego.

Może być. Skoro ja dostałam Blondyna w nagrodę;) to Ty możesz dostać pudelkę:evil_lol:

A propos nawet takie nagrody Małgosia rozdawała: własne psy;):evil_lol:

Posted

Czytam ten wątek i nic już nie mogę dodać ,wszystko już zostało napisane , więc przyłączam się do ogółu.Zawody bardzo udane ,świetna atmosfera,piękna duża jasna hala,knajpa z dobrym jedzeniem nic dodać nic ująć. Dzięki Ci za to Małgosiu!
Moje psy mnie nie zaskoczyły.Parys jest dobry to ja do niego nie przystaję ( jak to ktoś kiedyś powiedział),buvierka Lija jak zwykle szał pał nie do opanowania choć miałam cichą nadzieję ,że po 1.5 rocznej przerwie się trochę wyciszy.Nic z tego prawie same detki.
Proponuję zorganizować kiedyś dodatkowy bieg dla psów "sprawnych inaczej" a kryterium ustalić według ilości detek lub czasu spędzonego w klasie A1.
Pozdrawiam i dziękuję Małgosi i wszystkim za udany wekend.
Anka

Posted

Kochani wyniki zaraz poprawię, niech tylko wypije kawę..

LALUNA - zostaw pucharki jak jest :oops:
W ramach rekompensaty dostaniesz pucharek jekiego nie będziesz chciała oddać :razz: - oficjalnie na następnych zawodach...

I uścisk ręki sędziego Spolka też... - co prawda sędzia śmiał się, bo nie uwierzył chyba do końca, jak mu powiedziałam, że ma u mnie "dożywotnie sędziowanie":razz: ale taki sędzia dla "początkującego organizatora zawodów agility" to marzenie...

Jeszcze raz dziekuję za pomoc i za miłe słowa... wczoraj się parę razy poryczałam....

Organizowałam trochę różnych imprez, niektóre nawet bardzo udane, ale jeszcze mi nikt tak nie podziekował... = widać dla nich nie było warto....
Bo imprezę, atmosferę stwarzają ludzie biorący w niej udział... I to jest ta największa wartość...

Taką imprezę jest w stanie przygotować jedna osoba, ale nie jest jej w stanie sama przeprowadzić... Dlatego znająć Was z innych zawodów, wiedziałam, że wspólnie damy radę i to będzie nasz wspólny sukces... no bo wariat to może jestem, ale nie samobójca:diabloti:

Co prawda miałam moment zawahania, jak się okazało, że musze na 5 dni wyjechać służbowo i dokładnie ułożony harmonogram działań mi się wali, ale już byli zgłoszeni ludzie i "machina ruszyła".... stąd parę rzeczy było na ostatnią chwilę (np hustawka była kończona w środę, a palisada w piątek - ale tu nawalił "dostawca jasnej gumy").:mad:

No i parę rzeczy "stało się" i trzeba się było do nich przystosować..

Ale "TRUDNOŚCI SĄ PO TO, ABY JE PRZEZWYCIĘŻAĆ".

Ale każdy działa lepiej jak się go "motywuje pozytywnie" - jest to przecież podstawowa zasada pracy z psami w agility....
A nawet fotokomórka się szybciej ustawia jak się jej mówi miłe słowa..:diabloti:

Tak, że jeszcze raz Wam dziękuję za udział, za współpracę, za obecność...

Posted

E, ja tam się ciesze z drugiego miejsca. Wgóle nie wiedziałam że jakieś w łącznej z dwu dni zajęłam. Ja się strasznie cieszyłam z wygranego niedzielnego openu, bo to przeczytałam w książeczce. A tego nie tracę przecież. Wygrać z wszystkimi borerami to wow, juz coraz rzadziej nam się będzie zdazało. Kiedyś sędzina austiacka na seminarium powiedziała mi, ze piesek jest fajny i wszystko jest ok, ale borderem nie zostanie. Tak czy siak mojego zadowolenia z jej startu to zupełnie nie zmniejsza. Wszystkie biegi miała z prędkością ponad 4 m/s co nie jest u nas zbyt częste.
Pucharek stłukł pies koleżanki, widocznie wiedział że nie mój :-)
Coś w sprawie pucharku napewno wymyślimy (juz wymyśliłam) i przywiozę go za jakieś dwa tygodnie (jak ustale wizyte u pana B.)
Pozdrawiam Wandy i cieszę się, mam nadzieję na podobny cudzik (choć niedużą)

A temu jednemu, co sobie chciał przywłaszczyć NASZ pucharek na soboty i święta, mówię nie i gratuluję miejsca na pudle. Coraz fajniej biegacie. Możesz juz kupować półke na puchary i uważaj bo niedługo nowy pyrek będzie deptał ci po pietach:lol:

Posted

CHI napisał(a):
I bardzo proszę o zdjęcia i filmy… obiecałam, że szybko prześlę do Royala (autorom na priv podam adres…)

Ze zdjęciami to było tam cięęęężko - na hali jak to na hali: światła mało, psy zasuwały aż miło, mi ręcę się trzęsły z zimna, więc większość to "artystyczne mazy" ;)
Do tego nie mam neta w domu i obrobienie, a potem wysłanie, to dość skomplikowany proces, który trochę zajmie :roll: ale postaram się spieszyć!

Od razu "sępom" ;) mówię - mam Bangi (jedną, ale ładną), mam Blondyna, mam Sagę :p

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

wendka napisał(a):
Jinxa tez widzialam !!!! :multi:

Tak! Jinxa też mam :p

Ale teraz siedzę w pracy, potem angielski, do kompa dorwę się wieczorem dopiero. A na net trzeba gdzieś pojechać :roll:

Ale niektórzy to mieli też Unine filmiki jak widziałam! :loveu: Co prawda nie wiem, czy chcę oglądać na nich siebie :evil_lol:

Posted

Oki, no to zaczynamy - skoro juz zaczelam od Jinxa, to sie tego bede trzymac:

Wanda probujaca nadazyc za Jinx... ;-)

Jinx: "hau hau gdzie gdzie no gdzie???" W: (rozpaczliwie) "tam!!!"

"stoje, widzisz??? moge dalej, moge???"

A tak wygladal sekretariat zawodow:

A to loza szydercow:

c.d.n.

Posted

Lozy szydercow ciag dalszy:

Jedno z nielicznych w miare ostrych zdjec szybkich psow:

Collie smooth - Day Dream vel Dejdi z Czech: