eria Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 piękny pies z niego będzie, jak ktoś o niego zadba:loveu: ta biała łapka :loveu: Quote
weszka Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Piękny pies! Będzie wspaniałym towarzyszem, przyjacielem, a i postraszyć będzie umiał. Quote
DuDziaczek Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Dla niego najlepsze to byloby wziasc go na tymczas wykapac i ostrzyc. Zaklad daje ze ostrzyzony i wykapany a gora 2 tygodnie i ma domek....:evil_lol: tylko tymczas.............:-( Quote
Ula_czarnuszka Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 DuDziaczek, pewnie masz rację, ale o DT, zwłaszcza dla dużego psa, nie jest łatwo, niestety...:shake: Gdyby ktoś się zdecydował pomogłabym w sfinansowaniu fryzjera, żeby Alf mógł na starcie dobrze się zaprezentować... szkoda, że to tak daleko:cool1: Quote
Rybc!a Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 Gdy Alf nie znajdzie domu do końca października, pojedzie do Londynu, gdzie czeka na niego ogromny dom z ogrodem i 4 pieski do towarzystwa. Quote
Ula_czarnuszka Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Wow, ale perspektywa :cool3: A jak z procedurami szczepieniowymi? To ponoć długo trwa.. i przeciwciała w Puławach się bada :roll: Quote
weszka Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Fiu fiu! Perspektywa fajna! Tylko że z tego co wiem to 4 mies. przygotowań przed wyjazdem... Quote
Rybc!a Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 Wiem tylko tyle, że pani ma wielu znajomych wetów ;) Psy będą zachipowane i zaszczepione przeciwko wścieklizny, tak więc pozostaje sprawa wyrobienia paszportu. Pani powiedziała, że to akurat najmniejszy problem... Quote
Rybc!a Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 Nie mniej jednak, do tej pory szukam domu dalej ! PS Pani powiedziała, że widzi w nim sznaucera jak nic. Quote
Ula_czarnuszka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Rybc!a napisał(a):Pani powiedziała, że widzi w nim sznaucera jak nic. Jeżeli ma mu to pomóc w znalezieniu domu- to dla mnie może być adoptowany jako czarna owca, a właściwie- baranek :evil_lol: A tak informacyjnie: ponieważ CTRy są stosunkowo młodą rasa, to w niektórych liniach wciąż się zdarzają wady kolorystyczne. Najczęściej są to właśnie białe łaty na piersi, podbródku czy końcach łap lub podpalanie. Takie szczenięta rodzą sie również w rodowodowych miotach. Podejście hodowców jest różne i może być, że takiego szczenięcia nie zgłoszą do przeglądu :shake: i szukają mu domu jako bezpapierowemu... choć maluszkowi rodowód się jak najbardziej należy, tyle, że z wpisem: "niehodowlany":p:p Quote
Gonitwa Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 A kwarantanna? Przecież to 6 miesięcy! Quote
Rybc!a Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Gonitwa napisał(a):A kwarantanna? Przecież to 6 miesięcy! Ja nic nie wiem, wiem tylko, że tak czy inaczej, pani jest zainteresowana i jeśli Alf do końca października nie znajdzie domu, to trafi właśnie do Londynu. Quote
Ragazza Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Gonitwa ma rację,bez kwarantanny ani rusz.Może na ten czas ,zainteresowana pani, ma dla niego jakiś tymczasik. Quote
Gonitwa Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Niestety tego nie da się ominąć- to nie tak jak z wyjazdami do Niemiec że 2 tygodnie po szczepieniach i załatwione.. Tam jest cała masa kosztownych badań... Ale może Panią na to stać- wtedy nie widzę problemu;) Quote
Rybc!a Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Gonitwa napisał(a):Niestety tego nie da się ominąć- to nie tak jak z wyjazdami do Niemiec że 2 tygodnie po szczepieniach i załatwione.. Tam jest cała masa kosztownych badań... Ale może Panią na to stać- wtedy nie widzę problemu;) Jak się zdecydowała na psa z Polski, to ją chyba stać... Quote
madzia828 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 mam nadzieję ze Alfik znajdzie domek jak nie w Polsce to w Londynie:cool3::cool3: Quote
Ula_czarnuszka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Ale na razie kierujemy się na pierwszą stronę..:cool3: Może Alfik nie będzie musiał emigrować :p Komu wierny i mądry kudłaty (chwilowo) przyjaciel? Quote
madzia828 Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Alfik czeka na domek:loveu::loveu: Quote
Puchatek Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Rybc!a napisał(a):Jak się zdecydowała na psa z Polski, to ją chyba stać... Chyba że jeszcze nie wie jakie przeboje ją czekają. Ja nie wiedziałem. Myślałem że paszport, szczepienia, może dwa tygodnie kwarantanny i hajda. :-o Quote
weszka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 No właśnie czy ta osoba jest świadoma??? Łatwiej by było gdyby jednak Alfik został w PL - tylko coś kiepsko z tym domkiem :( Quote
Recommended Posts