Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 336
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DuDziaczek, pewnie masz rację, ale o DT, zwłaszcza dla dużego psa, nie jest łatwo, niestety...:shake: Gdyby ktoś się zdecydował pomogłabym w sfinansowaniu fryzjera, żeby Alf mógł na starcie dobrze się zaprezentować... szkoda, że to tak daleko:cool1:

Posted

Wiem tylko tyle, że pani ma wielu znajomych wetów ;)
Psy będą zachipowane i zaszczepione przeciwko wścieklizny, tak więc pozostaje sprawa wyrobienia paszportu. Pani powiedziała, że to akurat najmniejszy problem...

Posted

Rybc!a napisał(a):
Pani powiedziała, że widzi w nim sznaucera jak nic.

Jeżeli ma mu to pomóc w znalezieniu domu- to dla mnie może być adoptowany jako czarna owca, a właściwie- baranek :evil_lol:

A tak informacyjnie: ponieważ CTRy są stosunkowo młodą rasa, to w niektórych liniach wciąż się zdarzają wady kolorystyczne. Najczęściej są to właśnie białe łaty na piersi, podbródku czy końcach łap lub podpalanie.
Takie szczenięta rodzą sie również w rodowodowych miotach. Podejście hodowców jest różne i może być, że takiego szczenięcia nie zgłoszą do przeglądu :shake: i szukają mu domu jako bezpapierowemu... choć maluszkowi rodowód się jak najbardziej należy, tyle, że z wpisem: "niehodowlany":p:p

Posted

Gonitwa napisał(a):
A kwarantanna? Przecież to 6 miesięcy!

Ja nic nie wiem, wiem tylko, że tak czy inaczej, pani jest zainteresowana i jeśli Alf do końca października nie znajdzie domu, to trafi właśnie do Londynu.

Posted

Niestety tego nie da się ominąć- to nie tak jak z wyjazdami do Niemiec że 2 tygodnie po szczepieniach i załatwione.. Tam jest cała masa kosztownych badań... Ale może Panią na to stać- wtedy nie widzę problemu;)

Posted

Gonitwa napisał(a):
Niestety tego nie da się ominąć- to nie tak jak z wyjazdami do Niemiec że 2 tygodnie po szczepieniach i załatwione.. Tam jest cała masa kosztownych badań... Ale może Panią na to stać- wtedy nie widzę problemu;)

Jak się zdecydowała na psa z Polski, to ją chyba stać...

Posted

Rybc!a napisał(a):
Jak się zdecydowała na psa z Polski, to ją chyba stać...

Chyba że jeszcze nie wie jakie przeboje ją czekają. Ja nie wiedziałem. Myślałem że paszport, szczepienia, może dwa tygodnie kwarantanny i hajda. :-o