Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wędkoholik napisał(a):
Wielkość domu, co dla wielu jest decydujące, szczególnie gdy pies ma wigor. Kawalerka w zasadzie wyklucza każdego kandydata, a jeszcze na fafnastym piętrze to już całkowita porażka adoptującego.

Dlaczego od razu "porazka adoptującego"? :hmmmm: Domy/bloki z "fafnastym" piętrem posiadają na ogoł windy:roll:
Czyż nie nadrzędną sprawą powinno być to, ze ktoś chce dać dom i miłość porzuconemu psu? I jeśli nawet jako potencjalny opiekun zrobiłby niesamowite wrażenie to rozumiem ze fakt małego metrazu z góry go przekreśla :shake::roll:
Cieszę sie niezmiernie w takim razie, ze Ci, którzy powierzyli mi Borysa myśleli w zupełnie inny sposób.
Sama mieszkam na 40m2 z dzieckiem i TZ no i z psem (ON) ponadto mam na tymczasie psa z dogo i jakos sie miescimy :razz:
Borys jak to ON ma mnostwo wigroru ale od tego sa spacery/szkolenie po minimum 4 h dziennie :cool3:
Przepraszam za off'a ale sie zdziwiłam :crazyeye:

Bardzo sie ciesze, ze psiak znalazł dom - teraz tylko transport i w droge po lepsze zycie:multi::loveu:

Posted

Często niestety metraż przegrywa z sercem. Ja ostatnio oddałem setera w ręce ludzi mieszkających na jeszcze mniejszym metrażu niż te 40 mkw. Ale widziałem serce i ma gdzie biegać. Niestety czesto słyszę, że jak seter, to koniecznie dom z ogrodem. Często słyszę, ze w bloku to się męczy. Dlatego tak napisałem. Dla mnie osobiście najważniejsze jest serce. Mój wpis może był trochę sarkastyczny, ale oddawał zachowanie sporej wbrew pozorom liczby ludzi. Sam mieszkam w bloku i mój Diuk mimo sporego mieszkania, siedzi cały czas przy mnie. Ale na łąkach, to szaleje jak wariat. :lol:

Posted

A może ta osoba adoptująca wsiadła by w pociąg i podjechała po psa do Katowic? To nie jest już daleko. Przecież w końcu oprócz wizyty przed adopcyjnej, to również sprawdzian, czy faktycznie komuś zależy na psie i czy będzie gotów później się dla niego trochę poświęcić.

Posted

Powiedziałam pani że musi po prostu dokonać wysiłku i te 20 km jakoś dojechać - pociągiem albo autobusem, może jacyś znajomi

Ludzie którzy zgodzili się zabrać Gordona mają 11 huskych w aucie i mówili że nie będa mogli nadkładać drogi ani nigdzie zbaczać za bardzo bo zależy im żeby o dodatkową godzinę nie przedłużać psom zamknięcia w aucie.

Szkoda by było szukać znowu transportu na całą trasę, wiadomo że to nie firma kurierska i nikt pod sam dom psa raczej nie dowiezie. A z Opola do Katowic to jakby z jednego konca Warszawy na drugi...

Posted

Bardzo dziękuję Wędkoholikowi, który zrobił Gordonowi piękne Allegro i umieścił go na stronie adopcyjnej seterów, nawet jeśli Gordnowoi do setera kawałek brakuje...

Dziękuję nieocenionej Madziek za wizytę przedadopcyjną i za ofertę "trzymania Gordona na oku".

Teraz tylko trzymajmy kciuki żeby Gordon gładko się zaaklimatyzował.

Posted

sms od pani Gordona:

"Pies już się chyba zadomowił. Jest bardzo grzeczny i kochany i nie wiem jak go mogli nie chcieć. To wielkie, kudłate serce. Zostal zachipowany i ma olbrzymi apetyt.

Je purine dla psów aktywnych. Jest bardzo przytulajski!
Z aktywnością nie pobije mojego syna - młody wykańcza psa, pies wraca po spacerze i pada zziajany na kaflach w przedpokoju"

• 2 weeks later...
Posted

Wiadomość od Gordona:

Uwielbiam zabawy z dziećmi i bawimy się we wszystko, w Czerwonego Kapturka też ...

Bardzo, bardzo kocham się przytulać.

Nie jestem brzydki, co?