Neris Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 -Jaka piękna mała kulka!!!! To rasowe? - pewnie! To gordon seter, prawdziwy! Tak było kiedy miałem 2-3 miesiące. Kiedy zacząłem rosnąć robiłem się coraz mniej rasowy, aż ten mój brak rasowości zaczął przeszkadzać moim ludziom. I "zgubili" mnie przy drodze... biegłem za nimi jak szalony, a biegać umiem, ale nie udało się... Na szczęście udało mi się przybłakać do miłych ludzi, którzy nie dali mnie skrzywdzić. Na razie tu zostałem, ale szukam domu... Quote
Neris Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 Oto on - Gordon. Cały z miłości... Absolutnie pozbawiony agresji do ludzi Kocha dzieci, uwielbia zabawy z nimi, szaleje z piłką. Widać, że był psem miejskim - wspaniale chodzi na smyczy, nie ciągnie. Jest miły i przyjacielski. Pies bez wad... ale do setera mu daleko. Ma około 2 lat Quote
piekielnyaniolek18 Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Śliczna psinka:loveu: jak można wyrzucić psa dlatego że nie jest rasowy:angryy: Quote
mindgame Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 a skąd jest ten piesek? jest po kastracji? Quote
akucha Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Piękny jest!!!! Myslę, że szybko znajdzie dom. Pies przebywa pod Warszawą Quote
shirrrapeira Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Moj tez nierasowy, bo nie ma rodowodu jest w typie wyzla munsterlandzkiego mowie na niego wyzel munsterlandzki. Nigdy bym nie wyrzucila psa tylko dlatego, ze jest nierasowy, bo dla mnie nie ma to znaczenia. Zreszta ojciec mojego rodowodowego Boska jest dziadkiem nierodowodowego Oskara,ale niektorzy wszystko musza miec markowe nawet psy. Quote
mindgame Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Neris : do kogo mam się zgłaszać w sprawie tego psa? jestem nim wstępnie zainteresowana. Szukam drugiego psa dla towarzystwa dla mojej suni a ten wydaje się być odpowiedni. podasz mi jakieś namiary? Quote
Neris Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 Jaki temperament ma Twoja sunia? Gordon jest zawsze skory do zabawy, zawsze pełen energii... Quote
DuDziaczek Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 U.... Czyzby... szykowal sie domek wspaniale... ;] Al dla mnie jest ladniejszy od prawdziwego setera ;] Quote
mindgame Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Moja sunia to 1,5roczny berneńczyk. Jest łagodna w stosunku do innych psów. Uwielbia się bawić, jednak ze względu na swój wzrost i czasem brak wyczucia nie powinna bawić się z małymi pieskami. Poprostu mogłaby takiemu maluszkowi zrobić przypadkiem krzywde. Nigdy nie była agresywna. Przebywa cały czas na zewnątrz, ma zakaz wchodzenia do domu. Ma swoją budę z której nie korzysta, ale w razie potrzeby stoi. Biega swobodnie, w życiu nie uwiązałąbym psa na łańcuchu. W zimie również przebywa na zewnątrz. Ogród jest spory więc ma miejsce by się wyszaleć. Drugi psiak byłby na tych samych zasadach co nasza sunia. A teraz mam pare pytań: -jakiego wzrostu jest Gordon? -czy może w zimie przebywać cały czas na zewnątrz? -jak zachowuje sięw stosunku do innych psów? Decyzja jeszcze nie została podjęta... Zależy głównie od rodziców. Ale postaram się ich przekonać :) Jodie (moja sunia) uwielbia zabawy i przydałby się jej kompan z którym mogłaby szaleć do woli :) Quote
Neris Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 Gordon jest wielkości collie, więc ciut powyżej kolana. Jest zawsze chętny do zabawy i zawsze spragniony kontaktu z człowiekiem. Ile czasu dziennie poświęcasz na zabawę i zajmowanie się sunią? Miałam kiedyś berneńczyka i szczerze mówiąc pamiętam że ciągle chciał być blisko mnie, więc nie wiem jak sie te psy sprawdzają w budzie. Gordon umieszczony w kojcu strasznie rozpaczał. To jest domowy pies, widać że był wychowany w mieszkaniu, może nie zrozumieć co to znaczy buda... Quote
toto Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Gordon może w zimie przebywać długo na powietrzu ale do kojca ani do budy sie nie nadaje Quote
akucha Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Pokazuj się piękny Gordonku!!! Debiutanci górą!!! Quote
Patkant Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Hop do góry "gordonku"! Trzymam kciuki za psiaka! Quote
Witokret Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Naprawdę piękny pies! Gordonku pokaż się ludziom, na pewno kogoś zauroczysz! Quote
Asior Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 cudeńko :) napewno migiem znajdzie domek :) Quote
mindgame Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Niestety pomimo moich chęci, starań i prób nie udało mi się namówić taty na Gordona. Może weźmiemy jakiegoś psiaka ze schroniska, ale raczej suczke. Co do kojca to u nas coś takiego nie istnieje i nie ma prawa bytu. Obecnie buda jest tylko ozdobą ogródka. Jodie niestety nie zaakceptowała jej, a weszła do środka tylko w wielką śnieżycę. Pozdrawiam. Quote
Neris Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 Jeśli Jodie nie zaakceptowała budy, a nie ma możliwości schronienia się w domu, to znaczy że śpi na gołej ziemi? Nawet zimą? Chyba nie spodziewałaś się że w takie warunki moglibyśmy oddać jakiegokolwiek psa? Quote
mindgame Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Uważam, że Jodie trafiła do bardzo dobrego domu. dbamy o nią i kochamy. Śpi gdzie chce, w budzie (żadko), na tarasie, albo na ganku przed wejściem głownym. Najbardziej lubi leżeć na dużej kopie piachu. Do wiatrołapu wpuszczamy ją tylko gdy pada, jest bardzo zimno albo bardzo gorąco by mogła schłodzić się na płytkach. Jest to pies ogrodowy. Dobrego jedzenia też jej nie żałujemy więc nie wiem co ci ci chodzi Neris. Uważam, że gordon miałby u nas bardzo dobre warunki. Tak czy siak temat upadł. tata woli suczke. Quote
akucha Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Sliczny piecho w górę!!!!!!! Szukamy domu!!!! Quote
ewajanka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Przepiękny. Jednak ludzie są niepoczytalni. Quote
toto Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Jesteś taki piękny kto cię zauważy będzie szczęściarzem . Quote
Neris Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 Gordon na Allegro: http://www.allegro.pl/item230151408_gordon_gordon_co_z_ciebie_wyrosl_za_seter_.html Quote
Witokret Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 :shake: Taki piekny i dalej nie ma domu??? Quote
Recommended Posts