Wola Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Mefi to dość duży,dobrze zbudowany pies zamieszkujący Gdyńskie schronisko. Trafił tam 24.04.2006 r. Ma już koło 7 lat jednak nie brak mu energii. Jest bardzo łagodny. Gdy wzięłam go pierwszy raz na spacer był dość nieufny, ale gdy kolejny raz odwiedziłam jego boks bardzo się cieszył.Chętnie wyszedł na spacer i dał się wygłaskać;) Jest bardzo miłym psiakiem dlatego postanowiłam go tu umieścić. Szanse że ktoś go wypatrzy w schronisku są niewielkie. Poza tym nie jest już szczeniakiem.Ludzi, którzy daliby mu dom, na pewno bardzo by pokochał;) Jest wdzięczny każdemu kto okazuje mu swoje zainteresowanie. Sprawia wrażenie dobrego stróża, bo swojego boksu pilnuje, szczeka...Jednak to tylko przez nieufność.Potrzebuje czasu żeby się do kogoś przekonać, a gdy już to zrobi kocha całym swoim serduszkiem. Mieszka w boksie z dwoma samcami i dogaduje się z nimi.nie wdaje się z nimi w konflikty, czasem nawet daje sobie wejść na głowę... Sięga mi ponad kolano, ma klapnięte uszy,jednak gdy coś go zaciekawi(a wiele jest takich rzeczy)stawia je a końcówki ma załamane.Sierść ma krótką, brązową w czarne pręgi. Niestety zdjęcia nie są najlepszej jakości, ale postaram się niebawem zrobić ładniejsze. Quote
Neris Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Musi mu się udać. Ma takie mądre oczy... Jak on jest duży? Dokąd sięga? Quote
Wola Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Nie jest to wielkolud, ale jest dość spory...W przybliżeniu sięga mi do kolana(ciup ponad) to wychodzi tak mniej więcej jakieś 60-65 cm. Quote
kaerjot Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Nie dość, że ładny psiak, to jeszcze ma piękne imię. Leć Mefi, szukaj domku Quote
Neris Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Piękny, mądry i imię ma akuratne - szuka domu! Quote
kaerjot Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 No tak, boję się spytać, czy długa forma do niego pasuje. Quote
Neris Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Śliczny chłopak. Niech mu się poszczęści... Quote
Neris Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 O, to supr, on jest śliczny, z dobrymi zdjęciami można zrobić ogłoszenia... Quote
Neris Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Podoba mi się ten stróż... siła łagodności - jak nie urokiem, to uporem człowieka rozbroić... Quote
Wola Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Nie da się ukryć że ten pies ma coś w sobie, coś co przyciąga ludzi. Jednak...Wiek robi swoje... Może i już troche posiwiał, ale mogę gwarantować, że jest energiczny i nie zachowuje się jak emeryt;) Tak cieszy się każdym zainteresowaniem ze strony człowieka że jestem pewna że przyszłym właścicielom byłby na prawdę wdzięczny za dom. No i oczywiście dobrze by ich strzegł;) Quote
Neris Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Wiesz, jak to jest na dogo... każdy zapsiony. Myślę że kampanią ogłoszeniową możnaby coś zdziałać. Quote
Neris Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Ja z ogłoszeniami nie pomogę, bo sama jestem zakręcona... Quote
iberia Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Super Sonia!! Przedstawiam ekipie dogo : najwytrwalszą wolontariuszkę Wybrzeża !! Dziewczyna świetna jest w te klocki i życzę jej jak najwięcej sukcesów w dążeniu do celu ! cmok dla Ciebie,Kochana :* Quote
iberia Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 PS najwytrwalszą, jaką znam . . . :p Quote
Brucio Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 a czy Mefi nie jest taki troche owczarkowaty? ;) Anashar z dogo prowadzi stronke z owczarkami(takimi mniej lub bardziej owczarskimi;))Moze warto sprobowac? CYTUJE Anashara: "Proszę o zgłaszanie ONków do adopcji do mnie na maila maciej@anashar.pl W mailu prosze o opis: Imię: Wiek: Miasto przebywania: Wątek: (link na dogo) I tutaj dłuższy opis charakteru oraz w załączniku najlepiej 3-4 zdjęcia w min. rozdzielczosci 500x375px. Wszystkie psiaki przysłane do mnie zostaną umieszczone na stronie adopcyjnej owczarków http://owczarekwpotrzebie.com" Quote
Brucio Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Wola, Ingrid z mojego podpisu tez ma umaszczenie w paseczki i jest na tej stronce owczarkow;) Mysle ze warto sprobowac, zawsze to jedno ogloszenie wiecej no i moze ktos sie w chlopczyku zakocha:lol:.Napisz do Anashara, moze Mefi bedzie zaliczony do owczarkow:razz: Quote
iberia Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Popieram ten pomysł ;) kibicuję temu Zwierzakowi Quote
Brucio Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Wola, nie wiem czy masz odpowiedz od Anashara. Jak nie to moze sprobuj poslac mu pw , ( pewnie on ma pelne rece roboty ze stronka owczarkow ale moze byc tak ,ze tez wiadomosc nie doszla np) tu "wyczailam" Anashara http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7048481#post7048481 Quote
iberia Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Poznałam wczoraj Mefiego ,który zrobił na mnie ciekawe wrażenie... jak dla mnie to ani wilk,ani lis.. Cos pośredniego :eviltong: Ja lubię unikatowe umaszczenia...[patrzcie:wątek z Rokim z Krakowa :loveu:].. Pies węszy wszędzie,ale zawsze spojrzy się za swoją opiekunką ;) PS.Od wczoraj mam słabość do samojeDów :evil_lol: Dziekuję za fotki,Wolu.Pozdrawiam Quote
Recommended Posts