Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:placz: Nie wyobrażam sobie tego...

Kilka dni temu widziałam pieska niesamowicie podobnego do Snoopy'ego. Od razu pomyślałam, że może szczęście się do Niego uśmiechnęło. Niestety pewnie to tylko uderzające podobieństwo... Choć cień nadziei jest ;)

Posted

Wiem, że jestem winna WAM wyjaśnienie, ale nie lubię przekazywać złych wieści.

SNOOPY nie żyje!

Pewnego dnia nie miał sił wstać do posiłku, pracownicy pojechali z psiakiem do weterynarza.

Niestety to nie pomogło, psiak był w kiepskim stanie i w końcu zapadła decyzja o skróceniu mu cierpień.

Snoopy nie żyje.

Jest mi strasznie przykro, że nie zdąrzyłam mu pomóc, tak bardzo chciałam go zabrać na tymczas, kiedy wydam jamniorka.
Niestety się nie udało.

Najgorsze jest to, że w boksie w którym mieszkał SNOOPY zamieszkał inny starszy piesek, który jest w ogromnej potrzebie.
W schronisku nie da sobie rady, tym bardziej, że któryś ze starszych panów nie pozwala mu wejść do ocieplanego boksu i biedaczysko zwija się w kłębek na zewnątrz.

Zresztą sami zobaczcie.
"]

Jeżeli ktoś mógłby pomóc temu maleństwu to bardzo proszę o pomoc, może chociaż jemu zdąrzymy pomóc.

Posted

O tym biedaczku jeszcze niewiele wiem, gdyż wychodząc ze schroniska chciałam zrobić zdjęcia SNOOPIEMU, a zrobiłam jemu, ale może faktycznie nie warto czekać i założyć wątek, a potem go uaktualnić.

Posted

Tak na prawdę nie chciałam uwierzyć, że Snoopy nie żyje, kiedy się dowiedziałam...
Ten piesek zapadł mi w pamięć i w serce, nie wiem, dlaczego musiało Mu się to przytrafić.
Jest mi Go strasznie szkoda...
A teraz nie wiem co zrobić, żeby pomóc innym starszym pieskom, takim jak właśnie ten beżowy biedaczek, takim jak Szafirek, takim jak wiele innych schroniskowych zwierząt...
Im musimy zdążyć pomóc.
To jedno stracone życie, to o jedno za wiele!

Posted

Arlenko, przyznam Ci się szczerze, że ja do tej pory nie wierzę, że SNOOPY nie żyje.

Nie byłam przy jego śmierci, więc mi się wydaje, że jak jutro pojadę do schroniska, to okaże się, że doszło do jakiejś drastycznej pomyłki, że wszystko się wyjąśni, a SNOOPY, będzie w innym boksie, a może w nowym domku.......

ale to raczej jest niemożliwe.

Posted

Przepraszam, że jeszcze tego nie zrobiłam.
Jakoś do tej pory nawet nie przyszedł mi do głowy tytuł.
Miałam taką naiwną nadzieję, że może mój tymczas to nie taka odległa przyszłość i że moim pierwszym tymczasowiczem będzie Snoopy.
A teraz mam takie wrażenie, że to ja właśnie nie zdążyłam Mu dać szczęścia.
Taka szkoda :(

Posted

tak często o nim myślałam. to straszne... biedne maleństwo