Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=6]Snoopy

...odszedł.

Spogląda teraz na inny świat - zza Tęczowego Mostu. Tam nie zazna już nigdy smutku ani zła. Tam już na zawsze będzie SZCZĘŚLIWY.

"Zechciej zamienić ten numerek na czułe przywołanie mojego imienia.
Zechciej zamienić kratę przede mną na bezkresny obraz tego świata z Tobą w roli głównej.
Po prostu weź mnie stąd!..."

"Potrzebuję tylko Ciebie"
Ja tak bardzo pragnę miłości.
Nie potrzebuję smacznych jeść kości.
Nie potrzebuję ładnej obroży.
Chcę tylko móc się przy Tobie położyć.
Nie potrzeba mi zabawek wielu.
Tylko powiedz do mnie "przyjacielu".
Nie potrzebuję długo po podwórzu skakać.
Tylko proszę! - nie pozwól mi już płakać...

"Spoglądam tęskno w stronę każdego przechodzącego obok mojego boksu człowieka... Czekam od
14.04.2007 roku, kiedy trafiłem do schroniska w Tychach. Ale choć tak bardzo chciałbym, aby ktoś zwrócił na mnie uwagę, nikt nie zechciał wziąć mnie ze sobą do domu...

Jestem malutki, mam 10 lat i nie ukrywam, że w tym wieku sporo śpię i cenię sobie spokój. Wygodne miejsce na Twojej kanapie jest tym, o czym najbardziej marzę. Chcę czuć dotyk Twojej dłoni na moim łebku, chcę czuć, że ktoś mnie kocha, że mam dla kogo żyć.

W schronisku nie przeszkadza mi moje szczekające głośno towarzystwo. Wiem, że Oni wszyscy starają się za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. Są tu młode, piękne pieski... One mają szansę, dużą szansę na adopcję. A czy ja ją mam?

Nie jestem sennym staruszkiem przez całą dobę, o nie! Kiedy przychodzi czas na posiłek, mojego ulubionego kurczaka z ryżem, ożywiam się błyskawicznie. Ludzie mówią, że staję się młodszy o co najmniej 5 lat.

Jestem przyjaznym zwierzakiem, nie ma we mnie cienia agresji. Czasami jednak zachowuję dystans do człowieka. W schronisku jest tyle piesków, są tu z wini ludzi... Tyle się nasłuchałem o tym, co człowiek może zrobić psu w zamian za Jego wielką miłość i przywiązanie... Czy to jest sprawiedliwe? Ale ja chcę znaleźć człowieka, który będzie wspaniały i mądry, taki, jakiego sobie wymarzyłem. Kochający.

Jestem zaszczepiony.

Mój numerek ewidencyjny to 2268.

Czekam - Snoopy"

Namiary na Tyskie schronisko, w którym przebywa Snoopy:

adres.
ul. Przejazdowa 101
43-100 Tychy

tel.
0 605 897 607 czynny całą dobę, 032 323 93 98

www. www.naszetychy.com/schronisko

Baner:

Możesz pomóc! - Wklej baner Snoopy'ego do swojego podpisu - niech dowie się o Nim więcej Dogomaniaków, co zwiększy Jego szansę na wspaniały domek!

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiara&Nusia napisał(a):
Może w Krakowie Snoopy znajdzie swój kącik!

Niestety Snoopy jeszcze musi poczekać.
Domek w Krakowie dosłaś się równie potrzebującemu pieskowi, jeżeli nie bardziej.
SZUKAMY DALEJ!

Posted

No dobra... Argument Oli przekonał mnie :eviltong:.
Jeśli to ma mu pomóc, to nie ma sprawy !
Problem tkwi tylko w tym, że Snoopy nie wyszedł jak Snoopy, tylko jak mix Snoopy :shake:.
No ale, jeśli chcecie, to pewnie, że się zgadzam ! :p

• 2 weeks later...
Posted

Takie starsze pieski mają wieeele zalet !
Ludzi często odtrasza myśl, że staruszek długo nie pożyje.
Taki sposób myślenia jest czymś okropnym !
Czy te biedne, starsze, kochane sierotki mają szanse na domy, gdy wokół jest tyle szczeniaczków w potrzebie ?
Może i mają, ale niestety znikome...
Wierzymy, że ta odrobinka nadziei przyniesie niebawem dom dla Snoopiego !

• 2 weeks later...
Posted

odkąd zobaczyłam tego psiaka myslę o nim... jeju jeju... biedactwo

Posted

Tak mało ma odwiedzin... biedak biedak

Posted

Z tymi wielkosciami to rzecz wielce wzgledna ;)
Ostatnio wiozlysmy sunie do Warszawy, malutka... 4-5kg... jakiez bylo nasze zdziwienie, kiedy z 5 nagle zrobilo sie prawie 10 :cool3:. Na kolanka sie niestety nie zmiescila :evil_lol: