Arlene Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [SIZE=6]Snoopy ...odszedł. Spogląda teraz na inny świat - zza Tęczowego Mostu. Tam nie zazna już nigdy smutku ani zła. Tam już na zawsze będzie SZCZĘŚLIWY. "Zechciej zamienić ten numerek na czułe przywołanie mojego imienia. Zechciej zamienić kratę przede mną na bezkresny obraz tego świata z Tobą w roli głównej. Po prostu weź mnie stąd!..." "Potrzebuję tylko Ciebie" Ja tak bardzo pragnę miłości. Nie potrzebuję smacznych jeść kości. Nie potrzebuję ładnej obroży. Chcę tylko móc się przy Tobie położyć. Nie potrzeba mi zabawek wielu. Tylko powiedz do mnie "przyjacielu". Nie potrzebuję długo po podwórzu skakać. Tylko proszę! - nie pozwól mi już płakać... "Spoglądam tęskno w stronę każdego przechodzącego obok mojego boksu człowieka... Czekam od 14.04.2007 roku, kiedy trafiłem do schroniska w Tychach. Ale choć tak bardzo chciałbym, aby ktoś zwrócił na mnie uwagę, nikt nie zechciał wziąć mnie ze sobą do domu... Jestem malutki, mam 10 lat i nie ukrywam, że w tym wieku sporo śpię i cenię sobie spokój. Wygodne miejsce na Twojej kanapie jest tym, o czym najbardziej marzę. Chcę czuć dotyk Twojej dłoni na moim łebku, chcę czuć, że ktoś mnie kocha, że mam dla kogo żyć. W schronisku nie przeszkadza mi moje szczekające głośno towarzystwo. Wiem, że Oni wszyscy starają się za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. Są tu młode, piękne pieski... One mają szansę, dużą szansę na adopcję. A czy ja ją mam? Nie jestem sennym staruszkiem przez całą dobę, o nie! Kiedy przychodzi czas na posiłek, mojego ulubionego kurczaka z ryżem, ożywiam się błyskawicznie. Ludzie mówią, że staję się młodszy o co najmniej 5 lat. Jestem przyjaznym zwierzakiem, nie ma we mnie cienia agresji. Czasami jednak zachowuję dystans do człowieka. W schronisku jest tyle piesków, są tu z wini ludzi... Tyle się nasłuchałem o tym, co człowiek może zrobić psu w zamian za Jego wielką miłość i przywiązanie... Czy to jest sprawiedliwe? Ale ja chcę znaleźć człowieka, który będzie wspaniały i mądry, taki, jakiego sobie wymarzyłem. Kochający. Jestem zaszczepiony. Mój numerek ewidencyjny to 2268. Czekam - Snoopy" Namiary na Tyskie schronisko, w którym przebywa Snoopy: adres. ul. Przejazdowa 101 43-100 Tychy tel. 0 605 897 607 czynny całą dobę, 032 323 93 98 www. www.naszetychy.com/schronisko Baner: Możesz pomóc! - Wklej baner Snoopy'ego do swojego podpisu - niech dowie się o Nim więcej Dogomaniaków, co zwiększy Jego szansę na wspaniały domek! Quote
Mada:) Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Snoopy po domek śliczna istotko !! Z takim wzruszającym opowiadaniem, to raz, dwa znajdziesz swój wymarzony kąt !! :multi: Quote
grazyna9915 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Soopiego też wcisłam na krakowski wątek! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77666&page=5 Quote
Mada:) Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 No to w takim razie po domek w górę !! :multi: Quote
Arlene Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 Może w Krakowie Snoopy znajdzie swój kącik! Quote
grazyna9915 Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Psiara&Nusia napisał(a):Może w Krakowie Snoopy znajdzie swój kącik! Niestety Snoopy jeszcze musi poczekać. Domek w Krakowie dosłaś się równie potrzebującemu pieskowi, jeżeli nie bardziej. SZUKAMY DALEJ! Quote
grazyna9915 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Ludziska takim mały piesek nie zajmie dużo miejsca. Quote
Mada:) Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Taka kruszynka zmieści się nawet na kartce papieru: (Miał wyjść Snoopy, ale coś się pomieszało i wyszedł mix Snoopiego :placz:). Quote
Arlene Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Wyszedł wypisz wymaluj Snoopy! Piękny! Quote
grazyna9915 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Myślę, że Mada nie będzie miała nic przeciwko temu! Snoopy w wyprawce dostanie na pamiątkę dzieło sztuki. Co ty na to Mada? Quote
Arlene Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Ja jestem za ;) Może to zachęci do adopcji :D Quote
Mada:) Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 No dobra... Argument Oli przekonał mnie :eviltong:. Jeśli to ma mu pomóc, to nie ma sprawy ! Problem tkwi tylko w tym, że Snoopy nie wyszedł jak Snoopy, tylko jak mix Snoopy :shake:. No ale, jeśli chcecie, to pewnie, że się zgadzam ! :p Quote
Mada:) Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Takie starsze pieski mają wieeele zalet ! Ludzi często odtrasza myśl, że staruszek długo nie pożyje. Taki sposób myślenia jest czymś okropnym ! Czy te biedne, starsze, kochane sierotki mają szanse na domy, gdy wokół jest tyle szczeniaczków w potrzebie ? Może i mają, ale niestety znikome... Wierzymy, że ta odrobinka nadziei przyniesie niebawem dom dla Snoopiego ! Quote
AgaG Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 odkąd zobaczyłam tego psiaka myslę o nim... jeju jeju... biedactwo Quote
Arlene Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Tak, biedny maluch. Czy znajdzie się domek przed zimą? Chociaż DT?... Quote
grazyna9915 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Niestety mieszańce nie cieszą się wielką popularnością. Quote
Arlene Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 I dlaczego? To przecież najcudowniejsze psy! Quote
Witokret Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Snoopcio jest piekny! Ze zdjecia nie wynika, jakiej wielkosci jest Snoopy. Ile on moze wazyc? Quote
Arlene Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 Witokret, z tego co wiem, Snoopy to malutki piesek. Nie może ważyć wiele (no, chyba że się Go "podtuczy" ;)) Quote
Witokret Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Z tymi wielkosciami to rzecz wielce wzgledna ;) Ostatnio wiozlysmy sunie do Warszawy, malutka... 4-5kg... jakiez bylo nasze zdziwienie, kiedy z 5 nagle zrobilo sie prawie 10 :cool3:. Na kolanka sie niestety nie zmiescila :evil_lol: Quote
Recommended Posts