Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

On jest taki ... inny. Nie zauważa psów zasadniczo. Do momentu, aż pies ma coś do niego, wtedy dopiero kontruje.
Trudno jest pwiedzieć, jak on zareaguje, jest to indywidualne. Jeżeli suka spolegliwa, i nie pokaże żebów, on nie odbije.

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwono, postaram sie porobić. Probelm w tym, ze jak dojeżdżamy codziennei do hotelu to już ciemno jest. Ale może "wciśneimy się" na werandę do właścicieli hotelu i tak porobimy zdjęcia - obiecuję postaram się.
Kończymy "wyczesywanko" - już w 95% mamy nowe ubranko, a stare kłęby sierstki wyczesano-wyskubane.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Oczywiście. Specjalnie po to robione, żeby uaktualnić ogłoszenia.

A całuśnik jest okrutny.

Dzięki, już wstawione :) Tutaj link do ogłoszenia. Sprawdź proszę - może trzeba coś dodać lub uaktualnić w treści?

Posted

mar.gajko napisał(a):
Jest OK. Śliczny ten "nasz" Baruszek, co nie?

Tak, jest śliczny:)
a futerko - mniam jak aksamit:cool3:
Pięknie:)

Ale zdjęcia pozwoliłam sobie nieco przerobić:)

Mogło byc lepiej, ale cierpie na chroniczny czasobrak:oops:

Posted

Kacedy napisał(a):
Dzięki, już wstawione :) Tutaj link do ogłoszenia. Sprawdź proszę - może trzeba coś dodać lub uaktualnić w treści?

Oczywiście zdjątka juz zmienione <-TU
Miniarurka - prawdziwy domowy pieszczoch,
aż żal, bo juz dawno mogło by tak być:p
Wiem, wiem, nie ma u Was źle,
ale zawsze to nie dom.:loveu:

Margajku ja tez proszę
popatrz, może coś zmienic w treści,
bo chyba można napisać o nim więcej.
Albo cos trzeba zmienić?

Allegro też z przyjemnością zmieniłam:)

Posted

Jest OK.

Myślę, że nei należy bagatelizowac jego "rasy". On w tej chwili jest super do nas. Ale to nei jest tak do końca. Jak mu dawałam zastrzyk, chciała go przytrzymać Marta - codziennie jest w hotelu, głaska go i rozmawiają - ale nie ma tak dobrze. Luiza może, ja mogę ale przy znajomej, ale nie JEGO osobie, jest ostry warkot i odbicie. On nas rozróżnia. Są jego osoby i pozostałe.
Dlatego też ktoś musi włożyć trochę pracy w to aby się z nim zaprzyjaźnić. Idealnei byłoby gdyby ktoś z Krakowa, okolic kto mógłby pzyjechac kilka razy do hotelu i "zaprzyjazniać się" z nim.
Jego poprzednia Pani (jak warczał na dziecko) oddala go do rodziców. Ale piłka była krótka, mimo, że ich znał. Nie pozwolił im np. wejść do pokoju - leżał i warczał w progu; podejść do stołu jak pod nim leżał.
My i wy wiecie co roboić czy zareagować czy "odpuścić", ale "normalni" ludzie mają jeden odruch - oddać, pozbyć się. Strach.

Posted

Połowa kundelków zachowuje się podobnie w analogicznej sytuacji, bo na bezwzlędne zaufanie psa trzeba sobie zasłużyć. Sądzę więc, że nie należy demonizować rasy.
A to, że Baruszek powinien trafić do doświadczonego psiarza to sprawa oczywista tak czy siak. Akita nie jest psem dla początkujących - zwłaszcza dorosły samiec.

Posted

A nasz Baruszek wczoraj miał odwiedziny!!!!
Była u niego Kasia.

I dostal prezenty, i karmę pyszną, i smycz full wypas i kosteczki do gryzania; i przytulania były nieśmiałe i głaskania.

Był prawie grzeczny. Słonko kochane.

Trochę namawiałam, coby zwiększyć stan posiadania i do dwóch dziewczynek jednego chłopaka sobie dodać. Wtedy i Baruszek miałby dobrze i my spokój duszy, że w "akicie" ręce trafił.

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj Baruszek był w Dzienniku Polskim - z pięknym zdjęciem.
Były dwa telefony - jedna Pani - była sąsiadka Barucha - dopytywała się dlaczego on jest do oddania; i drugi - "dla dziewczyny" bo jej się podoba - na wieś do ogrodu.
Ręce i nogi opadają.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Wczoraj Baruszek był w Dzienniku Polskim - z pięknym zdjęciem.
Były dwa telefony - jedna Pani - była sąsiadka Barucha - dopytywała się dlaczego on jest do oddania; i drugi - "dla dziewczyny" bo jej się podoba - na wieś do ogrodu.
Ręce i nogi opadają.

Ludzie chyba nigdy się nie zmienią :wallbash: :wallbash:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...