Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i dlatego uwazam, ze tylul koniecznie trzeba zmienic bo sugeruje wszystko ale nie to ze Baruszek jest kochanym pieskiem ;-) juz raczej po przeczytaniu ludzie mysla, ze Baruszek jest raczej ludojadem z potężną kartoteką zjedzonych psów i ludzi ;-) i nawet nie poswieca chwili, zeby poczytac watek :-(

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kacedy napisał(a):
Niom :) przydałby się mniej odstraszający tytuł.
Może wystawić Baruszkowi allegro?

Wiesz mysle, ze nie zaszkodzi.
Moze ktos przed swietami bedzie chcial jakiejs bidzie dac dom nie tylko na Wigilię :-)

Posted

[quote name='Kacedy']Niom :) przydałby się mniej odstraszający tytuł.
Może wystawić Baruszkowi allegro?
Ja przez cały czas wystawiam Mu aukcje.
Rzeczywiście jego aukcja skończyła się 25 listopada,
a ja dopiero teraz to zauwazyłam,
bo Allegro nie przysłałało mi zawiadopmienia o zakończeniu aukcji,
co zawsze robi, a tym razem nie - dziwne.
Dlatego. Ale już wystawiłam ponownie.:oops:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=276013763

Masumiego też sie zakończyła - zaraz wystawie również:oops:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=276016377

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):

Bardzo dziękujemy za pomoc w szukaniu Baruszkowi domku:calus::modla:. Jeśli chodzi o ten tytuł to trzeba poczekać aż mar.gajko wróci do zdrowia i będzie miała dostęp do neta ja nie mogę modyfikować posta.
W sprawie Baruszka dzwonią ludzie ale to wszystko są telefony w stylu: łańcuch, buda....:angryy:. Czekamy cały czas na odpowiedzialnych ludzi, którzy pokochają naszego słodziucha.

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=276013763

Masumiego też sie zakończyła - zaraz wystawie również:oops:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=276016377

Iwonko- super :). Tak sobie pomyślałam, że może jeśli będziesz przedłużała im aukcje to udałoby Ci się wstawić w ogłoszeniu (albo do Baruszka, albo do Masumiego) link do strony Akit w Potrzebie. Oprócz ww. są tam: kolejny emirowy akita Klif , bezimienny nieszczęśnik z Palucha i kilka innych akicich mixów. I może to szansa dla nich?
Mam konto na adopcjach- to może tam dodać Baruszka?
.................................................
Dopiero teraz znalazłam- Baruszek ma też drugą aukcję na allegro:
http://www.allegro.pl/item275928477_piekny_akita_inu_szuka_domu_krakow_i_okolice.html
może to i dobrze- zawsze to jedna szansa więcej :)

• 2 weeks later...
Posted

Baruszek dalej w hotelu. Jak pisała Myszu, propozycje łańcucha, bud, ogrodów jako nowego domku.
Był jeden sensowny-niby telefon, że facet chce, normalnie mieszkanie, znajomi mają dziewczynę akitę i jemu się rasa podoba, ale wydaje mi się że nei doczytał, że kastrowany, i jak doczytał to się nei odezwał.

• 3 weeks later...
Posted

Mamy wielkie "skubanie" Baruszkowe. Kłęby pięknej rudej sierstki opuszczają Baruszka, a w zamian ma ... kłęby pięknej błyszczącej rudej sierstki ;).
Wiem już, że jeżeli ktoś włoży lekki wysiłek, żeby go do siebie przekonać. Przyjedzie kilka razy na spacery, zapozna się z nim, Baruszek pokocha. Tak jak nas pokochał i zaufał.

Posted

Nie wiem czy Baruszek się nei obrazi jak to tu napiszę, ale może mu nikt nei powie ;)

Otóz, kochaniątko, jest takim małym tchórzykiem. Nie przepada za spacerami w ciemnościach, szelest w krzakach i prawie hop na rączki; ale rekord był kiedy będąc na spacerze z ciotką Luizą wypadł na nich lis. Baruszątko kitę pod siebie i pisk. Biedna Luiza musiała lisa przeganiać, coby nam nie zagryzną biedaczka. Jeszcze po powrocie do boksu trząsł się skarbek jak galaretka.
Tylko mu nie mówcie, że to pisałam, bo się obrazi.

Posted

hehe to moze to jednak nie jest akita ;-) no chyba, że akity amerykańskie takie dziwne są ;-) Japończyki pewnie zaaportowałyby tego lisa a nawet coś większego ;-)

albo lis był wściekły i Baruszek rozsądnie ustąpił mu pola...

albo to była lisica ruda co szukała amanta a tu taki okaz spotkała duży rudy macho, więc do zalotów ;-) a Baruszek nie wiedział jak jej delikatnie powiedzieć, że nie jest w jego typie to wolał uciec ;-)

Posted

No może i tak było, z tym amantem, że rudy i kita, i on się zawstydził, no bo kastrowany.

Ale to śmieszne, bo Paju (stary malamut, hmmm bardzo stary) jak co zobaczy, lisa, sarnę, to normalnie wyje: daaaaaaaaać, juuuuuuuuuż, a to biedactwo ogonek w dól i za "mamusię".

Posted

Margajku, ostatnio było zainteresowanie Baruszkiem.
Dastałam parę pytań (mailowych i skypowe)
Odesłałam do Ciebie. Ktoś się odezwał?

Przydałyby się lepsze zdjęcia
To wymieniłabym na allegro. Da się zrobić?
Może dorzucić cos do opisu?
Bo znacie go już lepiej.

Posted

Były dwa.
Jeden pan z Alaski - teraz w Poznaniu - ma 2 letniego samca akitę chciał do towarzystwa - ze względu na oba czynniki raczej odradzałam.
Drugi z Beskidu Sądeckiego - oferował stodołę, ew. kojec i stwierdził, że na warunki jak dla TAKIEGO psa to doskonałe. My mamy inne troszeczkę zdanie.
Innych chętnych nei było.

Posted

Tez uwazam, ze Baruszek zasłużył na domek. Jaki on jest do suczek bo moze po sterylizacji zlagodnial i dogadalby sie z jakas suka to moze wtedy ktos by go na towarzysza wzial?