Izis Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 No i dlatego uwazam, ze tylul koniecznie trzeba zmienic bo sugeruje wszystko ale nie to ze Baruszek jest kochanym pieskiem ;-) juz raczej po przeczytaniu ludzie mysla, ze Baruszek jest raczej ludojadem z potężną kartoteką zjedzonych psów i ludzi ;-) i nawet nie poswieca chwili, zeby poczytac watek :-( Quote
Kacedy Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Niom :) przydałby się mniej odstraszający tytuł. Może wystawić Baruszkowi allegro? Quote
Izis Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Kacedy napisał(a):Niom :) przydałby się mniej odstraszający tytuł. Może wystawić Baruszkowi allegro? Wiesz mysle, ze nie zaszkodzi. Moze ktos przed swietami bedzie chcial jakiejs bidzie dac dom nie tylko na Wigilię :-) Quote
Iwona&Wiki Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 [quote name='Kacedy']Niom :) przydałby się mniej odstraszający tytuł. Może wystawić Baruszkowi allegro? Ja przez cały czas wystawiam Mu aukcje. Rzeczywiście jego aukcja skończyła się 25 listopada, a ja dopiero teraz to zauwazyłam, bo Allegro nie przysłałało mi zawiadopmienia o zakończeniu aukcji, co zawsze robi, a tym razem nie - dziwne. Dlatego. Ale już wystawiłam ponownie.:oops: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=276013763 Masumiego też sie zakończyła - zaraz wystawie również:oops: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=276016377 Quote
Myszu Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Iwona&Wiki napisał(a):Ja przez cały czas wystawiam Mu aukcje. Rzeczywiście jego aukcja skończyła się 25 listopada, a ja dopiero teraz to zauwazyłam, bo Allegro nie przysłałało mi zawiadopmienia o zakończeniu aukcji, co zawsze robi, a tym razem nie - dziwne. Dlatego. Ale już wystawiłam ponownie.:oops: Bardzo dziękujemy za pomoc w szukaniu Baruszkowi domku:calus::modla:. Jeśli chodzi o ten tytuł to trzeba poczekać aż mar.gajko wróci do zdrowia i będzie miała dostęp do neta ja nie mogę modyfikować posta. W sprawie Baruszka dzwonią ludzie ale to wszystko są telefony w stylu: łańcuch, buda....:angryy:. Czekamy cały czas na odpowiedzialnych ludzi, którzy pokochają naszego słodziucha. Quote
Kacedy Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Iwona&Wiki napisał(a):Ja przez cały czas wystawiam Mu aukcje. Rzeczywiście jego aukcja skończyła się 25 listopada, a ja dopiero teraz to zauwazyłam, bo Allegro nie przysłałało mi zawiadopmienia o zakończeniu aukcji, co zawsze robi, a tym razem nie - dziwne. Dlatego. Ale już wystawiłam ponownie.:oops: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=276013763 Masumiego też sie zakończyła - zaraz wystawie również:oops: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=276016377 Iwonko- super :). Tak sobie pomyślałam, że może jeśli będziesz przedłużała im aukcje to udałoby Ci się wstawić w ogłoszeniu (albo do Baruszka, albo do Masumiego) link do strony Akit w Potrzebie. Oprócz ww. są tam: kolejny emirowy akita Klif , bezimienny nieszczęśnik z Palucha i kilka innych akicich mixów. I może to szansa dla nich? Mam konto na adopcjach- to może tam dodać Baruszka? ................................................. Dopiero teraz znalazłam- Baruszek ma też drugą aukcję na allegro: http://www.allegro.pl/item275928477_piekny_akita_inu_szuka_domu_krakow_i_okolice.html może to i dobrze- zawsze to jedna szansa więcej :) Quote
t_kasiek Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 prosze - zmienicie moze jakos tytul....moze to pomoze :( Quote
Myszu Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Baruszek kochane maleństwo czeka na domek - skacz mały na pierwszą stronkę. Quote
Izis Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Baruszku po dobry domek pędź - bo tylko taki domek zasługuje aby mieszkał w nim taki śliczny i kochany psiak jak Ty :-) Quote
mar.gajko Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Baruszek dalej w hotelu. Jak pisała Myszu, propozycje łańcucha, bud, ogrodów jako nowego domku. Był jeden sensowny-niby telefon, że facet chce, normalnie mieszkanie, znajomi mają dziewczynę akitę i jemu się rasa podoba, ale wydaje mi się że nei doczytał, że kastrowany, i jak doczytał to się nei odezwał. Quote
mar.gajko Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 Mamy wielkie "skubanie" Baruszkowe. Kłęby pięknej rudej sierstki opuszczają Baruszka, a w zamian ma ... kłęby pięknej błyszczącej rudej sierstki ;). Wiem już, że jeżeli ktoś włoży lekki wysiłek, żeby go do siebie przekonać. Przyjedzie kilka razy na spacery, zapozna się z nim, Baruszek pokocha. Tak jak nas pokochał i zaufał. Quote
Myszu Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Nikt nie zagląda do Baruszka nie ładnie Ciotki:mad: Quote
Myszu Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Nikt tu nie zagląda do Baruszka nie ładnie Ciotki:mad: maleństwo nam spada - spacerek na pierwszą stronkę. Quote
Izis Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Ojej Baruszku sio stąd. Po domek biegnij :-) Quote
Kacedy Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 ciotki jak najbardziej zaglądają- tylko nie hopają. Quote
mar.gajko Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Nie wiem czy Baruszek się nei obrazi jak to tu napiszę, ale może mu nikt nei powie ;) Otóz, kochaniątko, jest takim małym tchórzykiem. Nie przepada za spacerami w ciemnościach, szelest w krzakach i prawie hop na rączki; ale rekord był kiedy będąc na spacerze z ciotką Luizą wypadł na nich lis. Baruszątko kitę pod siebie i pisk. Biedna Luiza musiała lisa przeganiać, coby nam nie zagryzną biedaczka. Jeszcze po powrocie do boksu trząsł się skarbek jak galaretka. Tylko mu nie mówcie, że to pisałam, bo się obrazi. Quote
Izis Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 hehe to moze to jednak nie jest akita ;-) no chyba, że akity amerykańskie takie dziwne są ;-) Japończyki pewnie zaaportowałyby tego lisa a nawet coś większego ;-) albo lis był wściekły i Baruszek rozsądnie ustąpił mu pola... albo to była lisica ruda co szukała amanta a tu taki okaz spotkała duży rudy macho, więc do zalotów ;-) a Baruszek nie wiedział jak jej delikatnie powiedzieć, że nie jest w jego typie to wolał uciec ;-) Quote
Myszu Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Oj Ciotki Baruszek dżentelmen chciał pozwolić ciotce Luizce wykazać się odwagą. Ale jakby co to on był gotowy do walki;) :evil_lol:. Quote
mar.gajko Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 No może i tak było, z tym amantem, że rudy i kita, i on się zawstydził, no bo kastrowany. Ale to śmieszne, bo Paju (stary malamut, hmmm bardzo stary) jak co zobaczy, lisa, sarnę, to normalnie wyje: daaaaaaaaać, juuuuuuuuuż, a to biedactwo ogonek w dól i za "mamusię". Quote
Izis Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 No też mnie to zdziwiło bo to nie jest typowe zachowanie akity. Już raczej dawać tu już ;-) Quote
Iwona&Wiki Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Margajku, ostatnio było zainteresowanie Baruszkiem. Dastałam parę pytań (mailowych i skypowe) Odesłałam do Ciebie. Ktoś się odezwał? Przydałyby się lepsze zdjęcia To wymieniłabym na allegro. Da się zrobić? Może dorzucić cos do opisu? Bo znacie go już lepiej. Quote
mar.gajko Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Były dwa. Jeden pan z Alaski - teraz w Poznaniu - ma 2 letniego samca akitę chciał do towarzystwa - ze względu na oba czynniki raczej odradzałam. Drugi z Beskidu Sądeckiego - oferował stodołę, ew. kojec i stwierdził, że na warunki jak dla TAKIEGO psa to doskonałe. My mamy inne troszeczkę zdanie. Innych chętnych nei było. Quote
Izis Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Tez uwazam, ze Baruszek zasłużył na domek. Jaki on jest do suczek bo moze po sterylizacji zlagodnial i dogadalby sie z jakas suka to moze wtedy ktos by go na towarzysza wzial? Quote
Recommended Posts