Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 months later...
  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Mój znajomy chce kupić Labka w najbliższym czasie. Chciała bym mu polecić jakąś stronkę czy dwie na temat Labradorów. Coś w stylu poradnika dla osoby chcącej kupić daną rasę. On nie bardzo wie jeszcze czego chce, a może jak szukać szczeniaka dla siebie. Szuka na chybił trafił.
Najwyraźniej skłania się do szczeniaka z rodowodem. Wie już, że ma patrzeć na wynik badań rodziców na dysplazję. :) O tym go poinformowałam. A i od dzisiaj wie, że istnieje coś takiego jak Związek Kynologiczny i że ma oddział w Szczecinie. :)
Czy możecie polecić jakieś najlepsze strony w tym względzie, żeby go oświecić?
Z góry dzięki za porady.
Pozdrawiam Hania i cztery Haszczaki tłuste robaki ;)

Posted

rowniez polecam te strony, aczkolwiek z własnych obserwacji i tego co wyczytałam w innych miejscach nie do końca potrafię się zgodzić, że labrador zazwyczaj nie stara się zdominować właściciela.

oraz ze stwierdzeniem, że labrador nie sprawia większych kłopotów właścicielowi. Należałoby tam dodać wychowany i wyszkolony odpowiednio, żeby uniknąć nieporozumień i rozczarowań, a także utrudnionego wspólnego życia psa i człowieka. bo jakoś łatwo o ten stereotyp, że labki są mądre z natury i wiedzą jak się zachować.

zresztą linki do stron o labradorach można znalezc tu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=3611

Posted

Bardzo polecam te wymienione wyzej linki - nawet dla "niezalabkowanej" osoby, są bardzo cenne, a myślę że gdybym miała zastanawiać się nad kupnem labeczka właśnie, to tam uzyskałabym najwięcej informacji.

• 8 months later...
  • 1 year later...
Posted

Puppies golden retrievers for challenging candidates with exhibition and working
conditions, born May 29, 2010 after successful at shows parents - Multichampion.
Father - Multi. CH., Multi. JCH. FLAMING THE DREAM TEAM (HD A, ED A, tests -
KPZ, PZ, OVVR), mother - Multi. CH. EIMI CHLUPATE STESTI (HD A, ED A tests -
OVVR, PZ). Email - eimi.agripa@seznam.cz, www.zlatacci.com