Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostrzezenie dla Hodowcow YORKOW
Zadzwonila domnie kobieta z Wroclawie z placzem proszac o ratowanie 2 dniowego sczeniaka rasy York.Tlumaczyla ze suka jej padla po cesarce,jak sie puzniej dowiedzialam padla w wyniku zaniedbania i tezyczki:angryy: przyjelam maluszka na odchowanie,wykarmilismy ,wychuchalm ,maluszka poczym w wieku 8 tygodni wlasciciele sczeniaka odebrali.Po 2 tygodniach zadzwonili do meza z informacja ze piesek niezyje!!! najpierw krecili ,pozniej powiedzieli ze piesek przy zabawie polknol kamien,przebilo mu jelito,czeba bylo operowac.A ze byli na urlopie w niemczech oparacja maluszka kosztowalaby 300-400euro wiec bez zastanawianka kazali malego uspic tlumaczac sie tym ze w Polsce za ta sume kupia sobie nowego Yorka:angryy:

Wiem ze w tej chwili szukaja nowego sczeniaka!!!!! To sa bezduszni pazewni ludzie,traktuja zwierzeta jak zabawki ,gdy sie zepsuje usypiaja i kupuja nowe.

pani nazywa sie Beata Wegner.Wroclaw ul szanieckiego
Hanower horst strase

Podpisuje sie imieniem i nazwiskiem

Monika Piotrowska Pietruszka. BYTOM ul Nowa

Posted

Wyzej wymieniona osoba zamowila umnie suczke ,zadatkowala,czekali na sczeniaka do 8 tygodnia.Przy odbiorze spisalismy umowe. sczeniak dostal aktualne swiadectwo zdrowia,metryczke,wyprawek.
Po 3 miesiacach, ta bardzo mila osoba jak mi sie wczesniej wydawalo,zadzwonila domnie oburzona ze wcisnelam!! jej chorego psa!!! i piseka musial poddac eutonazji .Poprosilam ja i wynik sekcj zwlok chcialam wiedziec co sie stalo dlaczego 3 miesieczne sczenie nagle umiera na zawal serca. Pani przyjechala z pelna dokumentacja wystawiona w Klinice w PEINE w NIEMCZECH. bylo mi bardzo przykro z tego powodu bo scenie bylo badane i nesz lek niwiedzial zadne wady serca itp
Pani wybrala sobie nastepna suczke,zadarmo bo wkoncu takie miala prawo!!. Niebylo by w tym nic dziwnego, gdyby po paru miesiacach niezaczli donas wydzwaniac ludzie o odbiur RODOWODU !!!! dla sczeniat ktore zekomo odnas kupili,przez posrednictwo wyzej wymienionej osoby.

okazalo sie ze pani wpadla na wspanialy pomysl kopiowala metryke i sprzedawala sczenieta niby to z mojej hodowli a po orginalny rodowod kazala sie zglosic do hodowcy. Domnie zglosilo sie 5 osob ilu jescze dalo sie barac niewiem.Ja za to mialm powazne klopoty dobrze ze wstawil sie zamna ZK sprawa znalazla sie w sadzie, ale po roku zosta umorzona z powodu ??? mala szkodliwosc czynu.:angryy:

Gienowefa Nowak BYTOM HODOWLA GE_DA_NO

Posted

Słyszne jest powiedzenie "Polak potrafi". Co jak co, ale głowę do interesów to ma ta Pani. To również dobry przykład naiwności ludzkiej. Idą, kupują i do końca nie wiedzą co. Mało ludzi zadaje sobie choć trochę trudu, żeby najpierw poczytać i dowiedzieć się na temat rasy i specyfiki zakupu. Nie chcą szukać to niech zadzwonią do ZK. To takie proste. Wystarczy wejść na stronę jakiejkolwiek hodowli, wszystko jedno jakiej rasy i POCZYTAĆ.