Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cytat: Jeśli chodzi o przepisy ZKwP pies może mieć obcięty ogon i taki pies może być również wystawiany.

Ale niestety nie we wszystkich krajach.Np.moj Xawier nie mogl brac udzialu w wystawach organizowanych w Niemczech ze wzgledu na obciety ogon.

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bargest']Cytat: Jeśli chodzi o przepisy ZKwP pies może mieć obcięty ogon i taki pies może być również wystawiany.

Ale niestety nie we wszystkich krajach.Np.moj Xawier nie mogl brac udzialu w wystawach organizowanych w Niemczech ze wzgledu na obciety ogon.

owszem w Niemczech i chyba Szwajcarii pies z obciętym ogonem nie może brać udziału w wystawach ale tam nie obowiązuje regulamin ZKwP lecz przepisy VDH. Natomiast nadrzędna FCI pozostawia kwestie ciętych ogonów do uznania przez lokalne oddziały krajów członkowskich - stąd takie różnice.

Lidia nie mogę znaleźć namiarów na camping w Debreczynie,
ale pamiętam, że ten camping nazywa się "Dorcas Centrum" to jest ok 6 km za Debreczynem w parku "Vekeri To"
Musisz szukać w necie pod hasłem Dorcas ja też spróbuję poszukać.

mam już namiary http://www.eurocampings.pl/pl/europie/wegry/hajd%FA-bihar/dorcas-camping-101510/

Posted

Witam na nowym watku ;)
Przynoszę wieści z CAC Lublin ;)
Była tam jedna suczka Gryfonika na cała wystawę - ANDROMEDA Park Ridge (V1, o.dosk, CWC , NDSwR, BOB) - nam dośc dobrze popadła w pamięc, bo podczas oceny Arniego... wbiegła nam na ring i Arni tak się zainteresował, że ustać nie mógł xD

Potem na finałach BOG gr 9 suczka wprowadziła takie zainteresowanie wśród panów innych ras ozdobnych, że musieli ją przodem puścić, bo panowie by tyłem chyba poszli xD

Posted

A nie wiem, pan Ostrowski był bardzo dokładny i precyzyjny we wszystkim, jakby miał laser w oczach xD na pewno zauważyłby, że suczka ma cieczke! Juz prędzej była świerzo po.. a może jest tak jak piotrek_b mówi xD Była po prostu urocza xD

Posted

Jak narazie to mam problemy z kolanem i chyba czeka mnie jakas operacja bo chodze na rehabilitacje i nic nie pomaga tylko coraz gorzej jest ^^ .. a jeśli o wystawe chodzi, to kolega z Arnim pobiegnie, ale i tak jestem nastawiona na srebro, bo mój psiak o tydzień się załapał do klasy młodzieży, tak to jeszcze w szczeniakach by był, a konkurent pół roku starszy, na hali jesteśmy, a on na hali nie pójdzie bo woli trawke i w ogóle konkurent byk, więc już nastawiona na srebro jestem ^^ ale i tak pojade się pokazać i z hodowczynią się spotkać, pokibiocować ^^ No i rozetki właśnie dla tybetanków robie... :)

Posted

No dokładnie.. znam to... potem się tłumaczą "nie, ona/on po prostu takiej kości jest" - no i co z tego? Wzorzec rasy jaki jest taki jest i nikt go zmieniał nie będzie.. w Polsce niestety za mała wiedza jest o rasach rzadkich.. (część dalsza usunięta ^^)

• 1 month later...
Posted

rodzice napisał(a):
Witajcie . Możecie mi podać nazwy najlepszych hodowli w Polsce i krajach osciennych ? Zaczynam obserwować tę rasę i moze w przyszłosci coś z tego wyniknie ?

możemy podać nazwy - nie wnikając czy są to hodowle najlepsze, ;)
podam kilka w alfabetycznym porządku:

• BARGEST
  • DUMA BOJARÓW
  • NIBYLANDIA
  • PARK RIDGE
a poniżej link do czeskiego portalu gryfonikowego
http://www.boskowan.com/grifonek/

• 2 weeks later...
Posted

A co tu tak cicho ??? :roll: niby OFF a żadnej ciekawej dyskusji - a Pan, Panie z Nybyladnii :loveu:...to już wstyd, zawsze ciekawe tematy poruszasz a tutaj :mad:

Posted

[quote name='piotrek_b']ooo, siema Ziuta, :lol:widzę nie śpisz, :eviltong:
tutaj cisza to fakt, ale za to ostatnio świetny post czytałem
zobacz sama:
http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10563517&postcount=2379
niezłe co ??
:evil_lol:
A pewno, że nie śpię :cool3: gdzie ja o tej porze...pfff :diabloti: o tej porze to na dogo najfajniejsze rzeczy się dzieją :razz:
A w tym poście to mi z lekka jakąś lekturą szkolną zawiało :evil_lol: hihi :eviltong:

Posted

Ziutka napisał(a):
A pewno, że nie śpię :cool3: gdzie ja o tej porze...pfff :diabloti: o tej porze to na dogo najfajniejsze rzeczy się dzieją :razz:
A w tym poście to mi z lekka jakąś lekturą szkolną zawiało :evil_lol: hihi :eviltong:

"Dziady" wiecznie żywe, hihihi :evil_lol:

Ziuta! a jak ja dostanę bana to zrobisz ze mnie bohatera ??
proooszę takiego wielkiego "mickiewiczowskiego"

:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

piotrek_b napisał(a):

Ziuta! a jak ja dostanę bana to zrobisz ze mnie bohatera ??
proooszę takiego wielkiego "mickiewiczowskiego"

Dla mnie od dawna jesteś bohaterem :loveu: ale jak będzie trzeba to dla dobra sprawy się nadstawię :diabloti: :cool3:

Posted

McDzik napisał(a):
zostałam pominięta :D

ależ skąd... też możesz zostać bohaterem, pytanie tylko czy jesteś gotowa,
wielu przecież poległo: Joanna d'Arc, Łyżwiński... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: