Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludzie bardzo mili, niezamożni ale kochający zwierzęta. Odrazu nawiązali dobry kontakt z Korą a ona jakby wyczuła, że trzeba się łasić i robiła to.
Państwo zdecydowali się w ciągu 10 min. przywieżli ze sobą obrożę /za dużą/ smycz i kaganiec bo mieli wracać austobusem. Oczywiście zawiozłam całą trójkę do domu a Kora wskoczyła do samochodu bez problemu.
Kora bedzie miała swój własny wybieg połączony z drewnianym budyneczkiem gospodarczym gdzie jest wydzielony mały pokoik wyłożony
styropianem a w nim ułożone elementy kanapy. Wejście jest zamkniete kotarką. Tam bedzie przebywać podczas państwa nieobecności w domu.
Kora będzie też mogła biegać po całym terenie a także bedzie wychodziła na spacery.
Poprzednikiem był kaukaz adoptowany z Palucha, który odszedł w sędziwym wieku 12 lat - w domu są dwa adoptowane koty wszystko
wysterylizowane.
Dla Kory to jest wspaniały dom.

Posted

esperanza napisał(a):
Bardzo, bardzo się cieszę.
Zmienić tytuł wątku, czy chwilkę poczekać?
Czy jest jakaś zaległość w płatności za pobyt Kory?

Może jeszcze poczekać ze dwa dni ze zmianą tytułu...
Zaległość jest całkiem spora - 880 zl.
Państwo Kory ofiarowali 30 zł dla Stowarzyszenia.

Posted

Grudniowy pobyt jest już rozliczony (przelew poszedł pod koniec ub. tygodnia - pieniądze niestety musiałam "pożyczyć" z innej puli, nie wiem, jak my załatamy wszystkie długi :( ), pozostaje jeszcze rozliczyć styczeń.

Poczekam jeszcze chwilę, zanim zacznę się cieszyć z domku Kory:loveu: , bo strasznie boję się zapeszyć

Posted

Fela napisał(a):
........... Poczekam jeszcze chwilę, zanim zacznę się cieszyć z domku Kory:loveu: , bo strasznie boję się zapeszyć

Trzymam kciuki za domek Kory :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Nie udało nam się dziś Kory odwiedzić... wizyta przłożona na jutro.
Wpłynęło 620 zł za grudzień, 50 zł od gdgt + 30 zł od państwa Kory,
więc pozostaje 180 zł.

Posted

Umowa z Panstwem juz podpisana. Bylam tam wczoraj niestety jak juz bylo ciemno wiec fotek nie porobilam.

Kora ukochala juz sobie szczegolnie Pana.
Szczeka donosnie z daleka, ale jak podeszlam i zaczelam do niej gadac to sie okazala tą samą Korą :-) lagodną i kochaną. Panstwo licza na troche szczekania, bo sie czuja bezpieczniej, ale moze za jakis czas namowie ich jeszcze na malego dodatkowego szczekacza do kompletu. Nie powiedzieli "nie" :-) Kora siedzi w duzym kojcu, ma pomieszczenie z polowa tapczanu dla siebie, jest wypuszczana z kojca na ogrodek jak Panstwo sa w domu (czyli bardzo czesto). Dostaje gotowane zarelko.
W domu sa wysterylizowane kocie znajdy, domena Pani :-) A w ogole to Kora naprawde ma fajny dom !!!

Tylko zaczela sporo pic wody... Gajowa, czy u Ciebie miala tez duze pragnienie?
Moze trzeba bedzie jej zrobic jakies badania - koszty na pewno beda po stronie nowych wlascicieli - ale obiecalam im wsparcie transportowe w miare mozliwosci w razie czego - nie maja samochodu.

Posted

Kora piła u mnie sporo wody ale dostawała suchą karmę wiec nie widziałam w tym nic nadzwyczajnego. Poza tym ona często wodę z miski wylewała -
u mnie miski stały w krytym kojcu z podłogą z płyt więc widziałam, że woda była rozlana.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Gajowa, mam 40 zł z bazarku książek. Wystawiłam kolejnym, który się zakończy w piątek, więc nie wiem, czy przelewać Ci te pieniądze teraz, czy chcesz poczekać, aż się uzbiera więcej?

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...