ludwa Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Ojejku, cudownie by było. Znowu kciuki mi zdrętwieją:lol: Korka do roboty, pokaż się z najlepszej strony:loveu: Quote
*Gajowa* Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Ja też zaciskam kciuki... Dziś rano dopiero udało mi się zrobić próbę w domu i Kora zdała egzamin celująco. Ona jest bardzo ciekawska wiec najpierw obeszła i obwąchała wszystkie kąty, szczególnie interesowały ją worki z karmą i kuchnia. Położyłam jej kocyk i wskazałam miejsce położyła się posłusznie ale tylko na kilka sekund i dalej zwiedzała. Bez zastanowienia wbiegła za mną po schodach na piętro /moja Gaja jeszcze nigdy nie była na górze/ ale z zejściem miałyśmy drobny problem. Musiałam zapiąć smycz i schodziłyśmy razem po jednym schodku. Później jadłam sniadanie a Kora położyła się przy stole i czekała aż jej cosik spadnie... będzie dobrze. Quote
*Gajowa* Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Dzięki cioteczkom Przyjaciel Koni za wykonanie ładnych fotek a paros za ich wstawienie. Quote
jayo Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Pani Kamila w sobote przyjedzie zabrac Kore. I trzymajmy kciuki, zeby Kora chciala zamieszkac w mieszkaniu !!!! Quote
Owieczka Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 jayo napisał(a):Pani Kamila w sobote przyjedzie zabrac Kore. I trzymajmy kciuki, zeby Kora chciala zamieszkac w mieszkaniu !!!! Jestem więcej niż pewna , ze nie będzie problemów :eviltong: Quote
*Gajowa* Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Ja też jestem dobrej myśli. Wierzę że Kora szybko przystosuje się do mieszkania. Pani Kamila przyjedzie jutro przed 12tą z całą rodziną w tym 8-9 miesięcznym przygarniętym psiakiem. Trzymajcie kciuki... Quote
*Gajowa* Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Kora pojechała do domku :multi: teraz trzymajmy kciuki aby przystosowała się do nowej sytuacji. Ludzie bardzo mili juz nie jedną bidę przygarnęli. Kora zamieszka w bloku na 4 piętrze, obok zaczyna się las tak, że tereny spacerowe są. Pani pracuje blisko domu więc moze wpadac na kontrolę. Odbyte zapoznanie z kolegą około 9miesiecznym niedużym mieszańcem dobrze wróży na przyszłość. Było trochę powarkiwań i szczerzenia kłów ale raczej niepoważne. Najlepiej Kora dogadała się z córeczką ok 8 letnią dziewczynką. Państwo chcieli wiedzić coś o szczepieniach - yayo będą do Ciebie dzwonić.... Quote
AśkaK Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 :BIG::Cool!:Wspaniale, trzymam kciuki za pierwszą noc!:p Quote
gdgt Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 ja też trzymam kciuki! bo pewnie Kora pierwszy raz znalazła się w takich warunkach - w mieszkaniu, do tego na 4 piętrze... Quote
*Gajowa* Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Kora wróciła !!! Niestety nie mogła się zgodzić z 9 miesięcznym psem-rezydentem. Wczoraj były dwie sprzeczki tak, ze pies był juz zastraszony i bał wejść do kuchni oraz podejść do swoich państwa. Dziś rano natomaist rozegrała się walka całkiem na poważnie i to przewazyło szalę... Pani Kamila płakała i trudno jej było rozstać się z Korą ale ze względu na dziecko, które przychodzi wcześniej ze szkoły i jest samo z psami nie może ryzykować. Kora zachowuje się w mieszkaniu idealnie, nie brudzi jest grzeczna i wie co to łózko, więc musiała w domu pomieszkiwać. Bardzo szybko się przywiązuje i będzie wiernym towarzyszem ale powinna być jedyna. W domu z ogrodem na większej przestrzeni prawdopodobnie relacje między psami udałoby się łatwiej ustalić ale nie w małym metrażu. Szkoda ...:placz: Quote
esperanza Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 Faktycznie bardzo szkoda. Pani Kamili możemy zaproponować jedynie innego psa, a dla Kory będziemy dalej szukać domu. Quote
*Gajowa* Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Pytałam pani Kamili czy będą szukać innego psa ale narazie nie planują - dopiero przed urlopem bo chcieliby poświęcić więcej czasu na dogadywanie się psiaków. Quote
jayo Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 :-( dogrywanie psow wymaga troche doswiadczenia - szkoda, ze z pania nie porozmawialam o szczegolach.. Quote
*Gajowa* Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 jayo napisał(a)::-( dogrywanie psow wymaga troche doswiadczenia - szkoda, ze z pania nie porozmawialam o szczegolach.. Wielka szkoda ... Pani Kamila była z Korą u weta, zrobiła szczepienie p/wściekliżnie i wzięła proszki na odrobaczenie do podania za 2 tygodnie. Kora ma książeczkę zdrowia. Quote
KingaW Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Jezu, to nie miała książeczki? To już kolejna, po Bartku psina ze schronu bez szczepień. A zdawać by sie mogło, że coś sie zmieniło... A tak trzymałąm kciuki za ten ejj nowy domek.... Biedna niunia. A wiadomo coś bardziej co konkretnie temu psu-rezydentowi robiła? Quote
jayo Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 KingaW napisał(a):Jezu, to nie miała książeczki? To już kolejna, po Bartku psina ze schronu bez szczepień. A zdawać by sie mogło, że coś sie zmieniło... :razz: jasne, zmienilo sie - za psa sie placi przy adopcji za szczepienia :-) Quote
*Gajowa* Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Kora chciałaby juz miec swojego człowieka... Quote
ludwa Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Oj Koruś, Koruś, czemu nikt Cię nie chce.... Taka fajna babeczka, spokojna, zrównoważona......a domku nie ma:-( Quote
beam6 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Kora będzie w GW - ogłoszenie dziś pooooszło :) Quote
*Gajowa* Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Ogłoszenie widziałam ukazało się. Czy były jakieś telefony ? Quote
Recommended Posts