Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Kora miała starcie z Kenią suką która jest u mnie w DT. Przez
siatkę i furtkę sunie się pieknie witały nawet lizały po mordkach.
Kiedy dziś Kenia wślizgnęła sie za mna przez furtkę do drugiej części
ogrodu nie przejęłam sie zbytnio bo byłam pewna, że się lubią.
Po chwili jednak Kenia położyła Korze głowę na karku a Kora się
postawiła i zaczęły się kotłować. Trudno było je rozdzielić bo oczywiście nie chciały słuchać moich poleceń a kran z wodą na zime zakręcony.
Całe szczęście, że nie byłam sama i udało sie dość szybko suki rozdzielić.
Bilans jest taki, że Kora ma zadrapanie pod okiem i ślad na krawędzi ucha
a Kenia ślad po zębie na piersi.

Posted

U mnie też jadka!
Chłopaki się poryzły, a bilans jest atki, że mam sińca i slady paszczy Bartka na kolanie.
A Barek nie wiemy czy szczepiony na wściekliznę!
Oczekujcie, więc, najgorszego!

Posted

Korunia zaczęła strasznie, linieć podszerstek wychodzi z niej kłębami.
Z czesaniem jej nie jest łatwo bo Kora jak podchodzi do człowieka albo człowiek do niej natychmiast sie kładzie brzuszkiem do góry i można czesać tylko brzuch :loveu:.

Posted

Ale walczymy dzielnie z kłakami... dziś Korę dopadłam na dobre pół godziny. Pod koniec uciekała od mnie bidula :eviltong:.
Czy Kora została zaproponowana do tego domku ze starszym jamnikiem, o którym była mowa na wątku ogólnym ?

Posted

Gajowa, kora została zaproponowana. Ale to jest bardzo wątpliwy kontakt, tzn. chłopak ma w adresie mailowym datę 1980, czyli jest młodą osobą, poza tym kontaktował się ze mną wcześniej jakiś miesiąc temu przy okazji małego Piegusa, więc chyba sam nie wie, czego szuka. No i oczywiście nie odpowiedział na mojego maila, ani mailowo, ani telefonicznie. Więc nie należy sobie robić nadziei.
Ale zadzwonię do jayo, żeby ona z kolei zadzwoniła i pomęczyła pewien kontakt...

Posted

To chyba będzie pierszy pies wyciągnięty i odwieziony do schronu:shake: Gdybym mogła mieć trzeciego...:-( W końcu któryś by stróżował....bo w przeciwieństwie do moich cielątek Korcia przynajmniej pilnuje domku. Będzie teraz schroniska pilnowała?????!!!:placz:

Posted

Dziś odnowiłam ogłoszenie Kory na adopcje.org Do tej pory obejrzało to ogłoszenie 4700 osób i nic :-( Może jakiś bardziej chwytający za serce tekst napisać?

Posted

to nie jest bardzo popularny portal. ja bym zainwestowała w ogłoszenia na 4 lapach, moim pupilu, aaby, żółtych stronach. i chyba trzeba wprost napisać, że to idealny pies do stróżowania.

Posted

kto zajmuje się ogłaszaniem kory? dziś kupiłam żółte strony GW i nie znalazłam ani jednego ogłoszenia naszych psów, nic dziwnego więc, że nikt nie dzwoni.