albiemu Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 W Orzechowcach pod Przemyslem jest młoda bernardynka z cudnym niebieskim oczkiem. Jest schowana w boksie razem ze starszymi suniami, często wciśnięta w ciemny kąt budy. Kiedy się woła biegnie pełna nadzieji do siatki i mocno sie w nią wtula. Szuka zabawy i bardzo pragnie kontaktu człowieka. Jest w niej 90% bernardyna i jakaś mała domieszka innego cudeńka. Ma piekne zęby wg mnie ma około roku góra półtora. Przymilaśna, cudowna kula sierści w której jest tona dziadów, bez nożyczek się nie obejdzie. Dziady ciągną jej sierść co widać sprawia jej ból. Musimy ja wyciągnąć, boję się, że trafi na łancuch. Prosiłam w schronisku o sterylizaję, mają ją zrobić. Ponoć trafiła do schroniska bo przeskakiwała siatkę ale ja osobiście nie wierzę. Zobaczcie jaka jest piękna, młoda - niech schronisko nie odbiera jej pięknych lat życia, niech nie trafi na łańcuch tylko do kogoś kto pokocha ją całym sercem. Pomóżcie. Quote
albiemu Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 co fakt to fakt :) Proponuje nadać jej imię - Pyza może ? :) Jest taka słodką pyziatą mordeczką :D Quote
Becia66 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Sunia naprawdę piękna i kochana. Musimy szybko znależc jej domek żeby na łańcuch nie trafiła...:shake: Quote
Rybc!a Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Tak, dajcie jej imię Pyza- idealnie do niej pasuje. Pozatym, bernardynka jest przepiękna. No i ten błysk w niebieskim oczku... :loveu: Quote
Maupa4 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 napisałam do Marki - ona ma stronę adopcyjną bernardynów Quote
albiemu Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 właśnie nie wiedziałam gdzie szukać takiej strony więc Maupa4 z nieba mi spadłaś :), wiem, że są pomocne :) Jeszcze allegro i szczęście nam potrzebne Quote
Ulka18 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Kurcze, zeby tylko nie wpadla w lapy jakis rozmnazaczy, ktorych duzo na podkarpaciu i w gorskich okolicach :shake: Jak wyglada sprawa sterylki tej suni? czy w schronisku zrobia np. Fedak czy trzeba prosic innego weta z Przemysla? Quote
albiemu Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 wczoraj dzwoniłam i prosiłam o sterylke dla niej, mają zrobić ale będę się przypominać co jakiś czas - też boję się tego samego ... Dzwoniłam do schroniska. Bernardynka będzie wysterylizowana początkiem września, narazie brak funduszy. Quote
Becia66 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Sliczna Benia się przypomina...:lol: Albiemu a może Benia a nie Pyza ?:roll: Quote
albiemu Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Pyza i już :) postanowione i zaklepane :) - skoro Klusia ma na imię Klusia to aby mącznie było ktoś Pyzą zostać musi :D Benią będzie ktoś inny OK ? prosze, prosze, prosze :D Quote
Ulka18 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Pyza mi sie podoba.... poza tym benia biedaczka jest w Mielcu....widzialyscie ta starowinke w Mielcu :shake: Quote
ulvhedinn Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Jaką starowinkę?:-( Bo Pyza/Benia jest absolutnie cudowna:loveu: -idę zaraz grać totka na rzecz domu z ogrodem.... rany jak mi się marzy bernardynka.... Quote
albiemu Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 muszę zobaczyć na mieleckiej stronie Beni bo nie kojarze - dobijająca jest ilośc psów bezpańskich i nasza niewiedza o nich - to jest własnie to, mało co który pies jest jednostką o której wiemy. Traktuje się schroniska jako masę a przecież tam każdy pies jest inny, ma te same potrzeby co nasze domowe pupile - strasznie to wszystko przykre jest ... Quote
Marka Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='Maupa4']napisałam do Marki - ona ma stronę adopcyjną bernardynów Maupa4 - dzięki za info! :calus: Pyza jeszcze dzisiaj będzie na stronie adopcyjnej - powinna szybko znaleźć dom, bo jest młoda i urocza (mimo, że lekko skundlona ;)) :loveu: PS. Ulka18 - czemu nie dajesz znać, ciotko, że w Mielcu benia na dom czeka..? :mad: Quote
Maupa4 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='Marka']Maupa4 - dzięki za info! :calus: Pyza jeszcze dzisiaj będzie na stronie adopcyjnej a co mod ma do roboty ? ... tylko czyta, czyta, czyta ;) ... a jak czyta to i napisać jedno zdanie potrafi :p Quote
albiemu Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 WOW napisać dla moda trzeba :) i pogratulować udziału :D, dobre miejsce :) Pyza jest do golenia jak nic, dziady unoszą jej włos u nasady, niejeden lakier by sobie nie poradził aby był taki efekt. Niszczeje przez to naprawdę piękna sierść. Plusem jedynym tego, że właśnie w takim boksie jest to fakt, że ma cień i drzewa. Sierść odrośnie. Quote
Becia66 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Ta bernardynka w Mielcu to faktycznie jedno wielkie nieszczęście...:-( Serce się kroi...Może by skonsolidować siły i za wszelką cenę szukać jej domu. Jeśli nasza 10-letnia Bacunia z Orzechowców znalazla dom, to może i Benia z Mielca będzie miała to szczęście. :roll: Quote
ulvhedinn Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Dajcie jakieś namiary, fotkę albo co....:-( Quote
Kudłata Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Albiemu, a czy Pyza nie ma jakiegoś schroniskowego imienia?, bo mi się coś kołacze, że na jakieś reaguje. Jak ją wołalaś, gdy stałyśmy przed boksem, a ona siedziała w budzie? (bo ja nie mogę sobie przypomnieć) bardzo lubię mizianie mam piekne białe zęby Quote
Becia66 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Pyza pokaż się tym, co siedzą w nocy...:lol: Quote
albiemu Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 kudłata jak to ja jak zwykle nic sensownego nie wołałam, to że przyszła to raczej była kwestia intonacji głosu :D Quote
Reno2001 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Hej, wrzuciłyście ją na allegro? Może któraś z Was ma obraz, który portal ma tez niezłą ogladalność. Prawdę powiedziawszy wrzucam na alegratkę, bo a nuż - widelec, ale tak na prawde raczej nie ma tam tłumów :roll: . Quote
albiemu Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 nie ma allegro, zastanawiam się jak to pogodzić wszystko, bardzo mi zależy na sterylce u niej - chyba, że zaznaczymy na allegro, że będzie do oddania dopiero po sterylizacji? Reno właśnie co do innych portali, ogłaszałam Batonika i zero, cisza totalna, brak ruchu - sama nie wiem ... Ewidentnie wychodzi na to, że dogomania i strony adopcyjne konkretnychj ras mają jakies ruszenie, reszta dość kiepsko się przedstawia. Na stronie bernardynów do adopcji już chyba jest. Quote
Recommended Posts