Jump to content
Dogomania

piękna młoda bernardynka PYZA w Orzechowcach - W NOWYM DOMKU!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

W Orzechowcach pod Przemyslem jest młoda bernardynka z cudnym niebieskim oczkiem. Jest schowana w boksie razem ze starszymi suniami, często wciśnięta w ciemny kąt budy. Kiedy się woła biegnie pełna nadzieji do siatki i mocno sie w nią wtula. Szuka zabawy i bardzo pragnie kontaktu człowieka. Jest w niej 90% bernardyna i jakaś mała domieszka innego cudeńka. Ma piekne zęby wg mnie ma około roku góra półtora. Przymilaśna, cudowna kula sierści w której jest tona dziadów, bez nożyczek się nie obejdzie. Dziady ciągną jej sierść co widać sprawia jej ból. Musimy ja wyciągnąć, boję się, że trafi na łancuch. Prosiłam w schronisku o sterylizaję, mają ją zrobić.
Ponoć trafiła do schroniska bo przeskakiwała siatkę ale ja osobiście nie wierzę.

Zobaczcie jaka jest piękna, młoda - niech schronisko nie odbiera jej pięknych lat życia, niech nie trafi na łańcuch tylko do kogoś kto pokocha ją całym sercem. Pomóżcie.

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

właśnie nie wiedziałam gdzie szukać takiej strony więc Maupa4 z nieba mi spadłaś :), wiem, że są pomocne :)
Jeszcze allegro i szczęście nam potrzebne

Posted

Kurcze, zeby tylko nie wpadla w lapy jakis rozmnazaczy, ktorych duzo na podkarpaciu i w gorskich okolicach :shake:

Jak wyglada sprawa sterylki tej suni? czy w schronisku zrobia np. Fedak czy trzeba prosic innego weta z Przemysla?

Posted

wczoraj dzwoniłam i prosiłam o sterylke dla niej, mają zrobić ale będę się przypominać co jakiś czas - też boję się tego samego ...

Dzwoniłam do schroniska.
Bernardynka będzie wysterylizowana początkiem września, narazie brak funduszy.

Posted

Pyza i już :) postanowione i zaklepane :) - skoro Klusia ma na imię Klusia to aby mącznie było ktoś Pyzą zostać musi :D

Benią będzie ktoś inny OK ? prosze, prosze, prosze :D

Posted

muszę zobaczyć na mieleckiej stronie Beni bo nie kojarze - dobijająca jest ilośc psów bezpańskich i nasza niewiedza o nich - to jest własnie to, mało co który pies jest jednostką o której wiemy. Traktuje się schroniska jako masę a przecież tam każdy pies jest inny, ma te same potrzeby co nasze domowe pupile - strasznie to wszystko przykre jest ...

Posted

[quote name='Maupa4']napisałam do Marki - ona ma stronę adopcyjną bernardynów
Maupa4 - dzięki za info! :calus: Pyza jeszcze dzisiaj będzie na stronie adopcyjnej - powinna szybko znaleźć dom, bo jest młoda i urocza (mimo, że lekko skundlona ;)) :loveu:

PS. Ulka18 - czemu nie dajesz znać, ciotko, że w Mielcu benia na dom czeka..? :mad:

Posted

[quote name='Marka']Maupa4 - dzięki za info! :calus: Pyza jeszcze dzisiaj będzie na stronie adopcyjnej

a co mod ma do roboty ? ... tylko czyta, czyta, czyta ;) ... a jak czyta to i napisać jedno zdanie potrafi :p

Posted

WOW napisać dla moda trzeba :) i pogratulować udziału :D, dobre miejsce :)
Pyza jest do golenia jak nic, dziady unoszą jej włos u nasady, niejeden lakier by sobie nie poradził aby był taki efekt. Niszczeje przez to naprawdę piękna sierść. Plusem jedynym tego, że właśnie w takim boksie jest to fakt, że ma cień i drzewa. Sierść odrośnie.

Posted

Ta bernardynka w Mielcu to faktycznie jedno wielkie nieszczęście...:-(
Serce się kroi...Może by skonsolidować siły i za wszelką cenę szukać jej domu. Jeśli nasza 10-letnia Bacunia z Orzechowców znalazla dom, to może i Benia z Mielca będzie miała to szczęście. :roll:

Posted

Albiemu, a czy Pyza nie ma jakiegoś schroniskowego imienia?, bo mi się coś kołacze, że na jakieś reaguje. Jak ją wołalaś, gdy stałyśmy przed boksem, a ona siedziała w budzie? (bo ja nie mogę sobie przypomnieć)

bardzo lubię mizianie

mam piekne białe zęby

Posted

Hej, wrzuciłyście ją na allegro?

Może któraś z Was ma obraz, który portal ma tez niezłą ogladalność. Prawdę powiedziawszy wrzucam na alegratkę, bo a nuż - widelec, ale tak na prawde raczej nie ma tam tłumów :roll: .

Posted

nie ma allegro, zastanawiam się jak to pogodzić wszystko, bardzo mi zależy na sterylce u niej - chyba, że zaznaczymy na allegro, że będzie do oddania dopiero po sterylizacji?

Reno właśnie co do innych portali, ogłaszałam Batonika i zero, cisza totalna, brak ruchu - sama nie wiem ... Ewidentnie wychodzi na to, że dogomania i strony adopcyjne konkretnychj ras mają jakies ruszenie, reszta dość kiepsko się przedstawia.
Na stronie bernardynów do adopcji już chyba jest.