Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 995
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[LEFT]Myślę,że to kiepski pomysł. Tu też pies ma opiekę weta,jest na bieżąco leczony z alergii,gdyby mu zmienić dietę to by alergii nie było wcale.Szukamy mu domu. Tu przynajmniej zna ludzi i otoczenie a tam by się tylko stresował. Jemu trzeba domu a nie schroniska. Tu jest na łańcuchu a tam będzie w boksie,to na jedno wychodzi. Ale dzięki za propozycję.
[/LEFT]

Posted

Można zaryzykować.może p.Ela mogłaby trzymac karmę dla Misia u siebie i karmic go jak tylko bedzie mogła?Albo po prostu kupic worek chociażby Darlinga czy coś w tym rodzaju(to chyba i tak lepsze od tego co on je)i zostawić księżom.Chyba zdobedą się na odrobine wysiłku i chociaż raz dziennie nakarmią psa:mad:

Posted

[LEFT]p.Ela mieszka na drugim końcu miasta,ma swoje życie i prace i nie może tam jeździć codziennie,jedzie kiedy może. Raz częściej raz rzadziej bo wiadomo,że ma też swoje sprawy na głowie. Więc nie wiem jak by to karmienie wyglądało w praktyce. Poza tym z tego co wiem to ona mu zawsze coś dobrego przywozi,jakieś dobre jedzenie. Gdyby im zostawić worek karmy to może by karmili ale pewnie nie tylko Miśka ale też pozostałe 3 czy 4 psy wiec karmy by na długo nie starczyło. Nie wiem po prostu czy to coś da ale oczywiście jeśli chcecie się złożyć na karmę dla Misia to ja nie mam nic przeciwko tylko mało realne mi się wydaje,że on na prawdę będzie ją dostawał. A powinien mieć zmienioną dietę na codzień a nie tylko raz czy 2 w tygodniu.
[/LEFT]

Posted

[LEFT]Tylko,że to dla niego nic nie oznacza w praktyce bo on żeby był zdrowy musi dostawać dobre jedzenie codziennie a nie raz czy dwa. Poza tym raz czy dwa to już dostaje jak p. Ela do niego jedzie. Ale tak jak już pisałam,jeśli ktoś ma ochotę kupić mu jedzonko to bardzo fajnie,mam nadzieje,że nie zostanie zmarnowane.
[/LEFT]

Posted

Dopiero teraz zauważyłam ten wątek... Masakra... Ale w sumie to nie ma się co dziwić... Ponieważ pewnego dnia przyleciał do mnie syn mojej przyjaciółki ( 7 lat ) i pyta mnie tak... " Klaudia? Czy ja jestem zły?" Zdziwiona pytam skąd Mu to do głowy przyszło ! A On mi na to odpowiada... " Bo ja kocham moje i Twoje pieski !" Odpowiadam, że to bardzo dobrze, bo zwierzątka należy kochać ! A Kamil mi odpowiada tak... " to Ty też jesteś zła... <zasmucony> Bo Ksiądz który uczy mnie religii zapytał czy kochamy zwierzęta to odpowiedziałem, że ja kocham, a Ksiądz mi powiedział, że pójdę do piekła, bo za kochanie zwierząt tam się idzie, bo zwierzęta nie mają duszy..." Byłam w totalnym szoku ! Ale na szczęście Kamil jest dobrze wychowany przez Mamę i Ciocię Klaudie :D i powiedział Księdzu, że do piekła idą ludzie, którzy nie kochają zwierząt i dodał " tacy jak PAN" :lol:
A wracając do wątku to : Biedactwa :( :placz:

Posted

[quote name='Klaudus__']Dopiero teraz zauważyłam ten wątek... Masakra... Ale w sumie to nie ma się co dziwić... Ponieważ pewnego dnia przyleciał do mnie syn mojej przyjaciółki ( 7 lat ) i pyta mnie tak... " Klaudia? Czy ja jestem zły?" Zdziwiona pytam skąd Mu to do głowy przyszło ! A On mi na to odpowiada... " Bo ja kocham moje i Twoje pieski !" Odpowiadam, że to bardzo dobrze, bo zwierzątka należy kochać ! A Kamil mi odpowiada tak... " to Ty też jesteś zła... <zasmucony> Bo Ksiądz który uczy mnie religii zapytał czy kochamy zwierzęta to odpowiedziałem, że ja kocham, a Ksiądz mi powiedział, że pójdę do piekła, bo za kochanie zwierząt tam się idzie, bo zwierzęta nie mają duszy..." Byłam w totalnym szoku ! Ale na szczęście Kamil jest dobrze wychowany przez Mamę i Ciocię Klaudie :D i powiedział Księdzu, że do piekła idą ludzie, którzy nie kochają zwierząt i dodał " tacy jak PAN" :lol:
A wracając do wątku to : Biedactwa :( :placz:

Klaudus powiedz dzieciakowi,żeby temu tumanowi w habicie uświadomił,że zwierzęta są dziełem boskim i dlatego trzeba je kochać i szanować.Jeśli się kogoś kocha i szanuje(w tym przyp.Boga) to kocha się i szanuje wszystko to co zostało przez Niego stworzone.No chyba,że Bóg w/g tego tumana w habicie nie zasługuje na szacunek i miłość.Po co takie umysłowe kaleki biorą się za naukę dzieciaków?

Posted

No niestety... Kamil akurat przyszedł do mnie i powiedział... Więc mogłam z Nim o tym porozmawiać. Poza tym jest mądrym dzieckiem wychowywanym w miłości do zwierząt ! Ale popatrzcie na to troszkę inaczej... Taki palant powie tak na lekcji... ( zbiorowisko różnych dzieci... ) Usłyszą to dzieciaki ( powiedzmy ) które wezmą sobie do serca to co "Ksiądz mówi" i pomyślą sobie tak ... "Jak taki pies nie ma duszy i nie można Go kochać to niby dlaczego nie zrobić Mu krzywdy... ". A dalszy scenariusz znamy bo spotykamy się z nim na codzień...

Posted

Przerażające :(
Chętnie dołożę się do karmy.Śledzę wątek cały czas.Jak tylko coś zostanie ustalone i podacie nr konta gdzie można wpłacić pieniądze to możecie na mnie liczyć.

Posted

[LEFT]Aniu jedyne co możemy tym spowodować to to,że księża obrażą się na p.Elę i przestaną ją wpuszczać do psów a wtedy one zostaną bez pomocy. Najlepiej było by zabrać im wszystkie psy. Zaczynając od Miśka.
[/LEFT]

Posted

tylko jak nawet zabierzemy te to oni se nowe wezmą i koło sie zamknie ,czasami nie warto sprawy załatwiać po cichu .miałam niedawno podobna sytuacje tylko u osoby prywatnej i załatwiłam to trochę sposobem ,zebrałam sie na odwagę i poszłam bezpośrednio do właściciela nagadałam mu ze było zgłoszenie ze podesłali mnie z towarzystwa ochrony zwierząt by sprawdzić warunki bytowe psa zaczęłam gadać o jakiś paragrafach karach i dałam mu tydzień na zajęcie sie psem i wiecie co poskutkowało on teraz nawet wychodzi z nią na spacery ma piękną budę i nawet pokazywał mi czym ja karmi tak sie wystraszył