Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piotrek_b napisał(a):

nie jest źle, droga koleżanko, jest dobrze, ;)
moje psiczki mają doskonałe maniery, jeśli trzeba idą równo przy nóżce luzem :cool3:

tak bo psiczki może jakby to były samce byłoby inaczej-a jak reagują na inne psy? szczególnie duże....

Posted

piotrek_b napisał(a):

bardzo spokojnie, wykazują zainteresowanie i są ostrożne mała przyjmuje postawę uległą :p

aaa widzisz-to zazdroczę Ci-Dandi gdyby ważył 30 kg-to byłby nie do opanowania-jest bardzo ale to bardzo agresywny-jak widzi psa-to nie to, że szczeka-on dostaje amoku, przechodzi to w warkot, Gryf jest spokojniejszy-gdy zdaża mi się iśc oddzielnie (a to sporadycznie) to Gryfik jest opanowany coś tak mrauknie-ale dyskretnie-zaś Dandi to :mdleje:żaden pies nie lubi takich zaczepek-furii-gdy był mały to sikał pod siebie jak widział innego psa, w ogóle jest nerwowy, takie cechy się dziedziczy, na pewno dobry hodowca nie pokrył by suki która ma wadliwe cechy psychiczne-jest za to bardzo inteligentny.

Posted

piotrek_b napisał(a):

no tak, Twoje pieski mają swoja historię, wiem, wiem :placz:

oj Piotrek żarty sobie robisz?
ja Ci napisałam to co jest-i to się tyczyło wyłacznie zaciekłej agresji-ale Dandiego-w stosunku do innych psów-wstawiaj foty nie nie denerwuj ludzi!

Posted

piotrek_b napisał(a):

a to dobre, a czego Ty nie wiesz?, powiedz, no powiedz,
a z tą ścianą dobry pomysł, z tą ściana mi sie podoba, szczególnie jak uruchamia się wyobraźnia :evil_lol:

:pissed::motz:feromony:

FELIWAY - FEROMONY POLICZKOWE

Cena: 59.99 zł

Wybierz rozmiar: 4 tyg. ciągłego stosowania na pow. do 70m kw.
Wybierz opakowanie: 48ml
promocja!
nowy
Kot czując się bezpiecznie w swoim otoczeniu pociera głowa o meble, narożniki ścian, dolna część zasłon, pozostawiając na nich substancje zwane feromonami policzkowymi.Feromony te przekazuja informacje o dobrym samopoczuciu, spokoju i braku stresu. Gdy w otoczeni kota nastąpią zmiany (wizyta u lekarza, powrót z hospitalizacji, przeprowadzka, nowi lokatorzy) lub gdy kot jest przestraszony pojawić się może stan zaniepokojenia i obawy. Stan taki może wyrażać się zmianami w zachowaniu takimi jak znaczenie moczem, drapanie w pozycji pionowej, utrata apetytu, niechęć do zabawy i kontaktu. W takich sytuacjach FELIWAY może byc bezpiecznie stosowany do przywrócenia naturalnej równowagi. FELIWAY imituje feromony policzkowe kota wywołując standobrego samopoczucia i uspokojenia.
P.S. moja koleżanka użwa feromonów-dla psów-by jak zostają same w domu wariacji nie dostały jak u mnie:( i działa rewelacyjnie-starcza na miesiąc
i oto znalazłam dla psów:

p.s. oto i chodziło z tym do ściany goopi-patrz na obrazek!
U ssaków wszystkie karmiące samice uwalniają substancje zapachowe zwane „appeasing pheromones” (z ang. appease – uspokajać, załagodzić), których zadaniem jest uspokajanie potomstwa. U psów „appeasing pheromones” wydzielane są przez gruczoły łojowe bruzdy międzysutkowej karmiącej suki. Feromony te uspokajają szczenięta w sytuacjach niepewności i dodają otuchy szczególnie w nieznanym otoczeniu i zetknięciu się z nowymi doświadczeniami. Badania wykazały, że uspokajające właściwości tych feromonów utrzymują się również w dojrzałym wieku. Jak dowodzą badania weterynaryjne, D. A. P. Posiada wszystkie właściwości naturalnych „appeasing pheromones”.
Skład:
syntetyczna „appeasing pheromones” psów 2%, wypełniacz do 100g
Zastosowanie:
D. A. P pomaga hamować lub chronić przed stanami niepokoju i niepewności wyrażonymi następującymi objawami u szczeniąt i dorosłych psów:
niszczenie przedmiotów (szczególnie podczas nieobecności właścicieli w domu),
brudzenie w domu,
wycie, szczekanie,
nadmierne lizanie się
D. A. P dodaje psu otuchy w następujących sytuacjach, które mogą go niepokoić:
sztuczne ognie,
wizyty u lekarza weterynarii,
obcy, goście
nowe i nieprzewidywane sytuacje
D. A. P pomaga odnaleźć się psu w nowym otoczeniu, jak:
nowy dom, nowy właściciel
przeprowadzka
Sposób użycia:
Włączyć D. A. P w pomieszczeniu, w którym pies przebywa najczęściej w ciągu dnia lub w pomieszczeniu, gdzie obserwuje się nienaturalne / niepożądane zachowanie psa.

Jeden dyfuzor jest odpowiedni na powierzchnię ok. 50-70 m2. Jeden flakon wystarcza na okres ok. Czterech tygodni i przez ten cały czas powinien być włączony.
Zdjęcie ukazuje dyfuzor wraz z wkładem. Na tej aukcji kupujesz oczyswiscie sam wkład!!!

P.S. i co...słyszałeś oby o tym?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

ale odlot :evil_lol: zejszczę się dziś gacie ze śmiechu :diabloti:
i ty to wszystko wrzuciłaś, no zmiłuj się proszę Cię.
i tylko to jedno zdanie... i masz Ci tekst... :evil_lol:

ale Ty niezła agentka jesteś :cool3:

Posted

[quote name='piotrek_b']
ale odlot :evil_lol: zejszczę się dziś gacie ze śmiechu :diabloti:
i ty to wszystko wrzuciłaś, no zmiłuj się proszę Cię.
i tylko to jedno zdanie... i masz Ci tekst... :evil_lol:
ale Ty niezła agentka jesteś :cool3:
/quote]
no to masz-przeceż hodowca jesteś-to jak mam tylko w jednym zdaniu?:-? to mało-i tak w skócie Ci podałam.

Posted

piotrek_b napisał(a):

no już dobrze, ale skąd mam wziąć jedna fotkę, coś poszukam ... W NOCY ...
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

jedną to ja mogę Ci skołowac na biegu:evil_lol::
"TUPSU" COOL JAZZ Nibylandia

Posted

RUSH to nie jest głos tylko muzyczka, :eviltong: głos to jest Dickinson, potem długo, długo nie ma nic i dopiero wszystkie tam Fredki, Planty, i inne :evil_lol:

a to Twoje to kicha :sad:

Posted

piotrek_b napisał(a):

RUSH to nie jest głos tylko muzyczka, :eviltong: głos to jest Dickinson, potem długo, długo nie ma nic i dopiero wszystkie tam Fredki, Planty, i inne :evil_lol:

a to Twoje to kicha :sad:

uuuu, niedobrze-nie podoba się widzę-nie Piotrek po prostu nie lubię głosu jak ten-Bóg zapomniał dac dojrzec głosowi tego pana:roll:
zapraszam do moich pysiów-jest zagadka już rozwiązana:)