Gonitwa Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 Pierwszy telefon w sprawie suni- jak się czegoś dowiem to oczywiście poinformuję... Quote
Gonitwa Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 No więc tak- chętni po Tośkę z Braniewa dostali kosza- oburzyli się że nie mogą decydować o rozmnażaniu suki! A teraz rozmawiam z dziewczyną z Elbląga- zapowiada się fajnie- co z tego wyjdzie się okaże... Quote
Marta & Figa Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Trzymamy kciuki za wspaniały domek dla suni :) Quote
wiq Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 heh, czyżby chcieli mnożyć borderopodobne :shake: 3mam kciuki (i wysyłam dziś.. :P) Quote
madzia828 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 ja też trzymam kciuki za nowy domek dla Tośki :p Quote
Klaudia :-) Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Gonitwa przepytaj dokładnie potencjalnych właścicieli i sunia powinna do adopcji być wysterylizowana,bo wiesz różnie bywa,koniecznie spisz z nimi umowe i zaznacz,że mogą się spodziewać jakiejś wizyty poadopcyjnej,żeby nie było problemu jakbyś chciała zobaczyć warunki w jakich mieszka. Quote
Gonitwa Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Ale domku dla niej ciągle brak.... Quote
Rybc!a Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Gonitwa napisał(a):Ale domku dla niej ciągle brak.... Najpierw sterylka, potem domek! A pozatym: miałaś iść dzisiaj do weta umówić się na wizytę. I co ? Quote
Gonitwa Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 I pieniędzy nie mam? A sterylka to nie takie proste- Orient ją zamęczy jak wróci po narkozie! a poza tym i tak jeszcze nie ma na nią chętnych i obawiam się że długo nie będzie! Quote
Rybc!a Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Z tego co mi mówiłaś masz już 140zł. Wystarczy zrobić jeden bazarek by dopełnić tą kwotę. Orient jej nie zamęczy, możesz je przez kilka dni izolować- przecież mówiłaś, że istnieje taka opcja (na początku, jak nie wiedziałaś, czy się ze sobą zgodzą). Chętni się znajdą, ale trzeba bardziej ją nagłośnić! Quote
bea_m Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Małej nie można oddać bez sterylizacji. Za bardzo jest w typie rasy. Łakomy kąsek co dla niektorych jełopów. Quote
Klaudia :-) Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 nawet jakby nie była w typie rasy to sam fakt,że jest po sterylce odstraszy wszystkich ludzi którzy chcieliby ją pokryć i wykorzystywać jako źródło zarobku Quote
Gonitwa Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Póki co kolejni chętni się rozmyślili więc mamy czas na sterylkę;) A młoda dobrze- moim mali kuzyni przegonili ją dziś po parku- oni padnięci a Tośka dopiero ledwie rozgrzana.... Quote
wiq Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 kiedy sterylka? będę się łączyć w bólu - moje to czeka we wrześniu.. Quote
Gonitwa Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Jak uzbieram brakującą kwotę. Mam narazie 70 zł, drugie tyle czeka z bazarku- a dalej będę kombinować... Quote
Rybc!a Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Tosia nie może być dłużej u Gonitwy. Nerwy we mnie buzują, ale trzeba myśleć co dalej i nie kierować się emocjami! Mała narządziła szkód w domu, zepsuła drzwi, krzesło, stół, dokumenty i rachunki. Niestety, ludzie od których zależna jest Gonitwa postanowili, że suczka nie zostanie w tym domu. Proszę o pomoc. Niunia musi zniknąć. Wyjaśnienia, prośby i sposoby nic nie dadzą, niestety. Narazie myślimy co dalej ? Gdyby Tosia lubiła koty, dom miałaby na już. Istnieje jeszcze możliwość oddania Tosi na wieś- dobrzy ludzie, byłaby sterylka- ale niestety spanie w budzie, co mi zdecydowanie nie odpowiada. Pomóżcie Tosi. Quote
Gonitwa Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Sytuacja chwilowo opanowana- ludzie chwilowo ugłaskani- nie wiem jak długo to potrwa ale narazie nikt się nie czepia... Pogadałam z nimi, przemyśleli co nieco i trochę się uspokoili. A swoją drogą Tośka zeżarła mi pół domu przez 2 godziny... Nie wiem jak to będzie- nikt takiego psuja nie będzie chciał! Szukamy domu- proszę wszystkich o ogłosznia- na moje dane. Suczka ogłoszona na kupsprzedaj, 4lapy, portel, krakvet. moje dane gg:7562027 GSM691804272 mail orientes@o2.pl Quote
bea_m Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Gonitwa trzeba po prostu dostosować dom do potrzeb psa. Ja mam psuja w domu. Też mi zeżarł i podrapał co się dało. Dom dostosowany. Straty w tej chwili mizerne. Quote
Recommended Posts