hop! Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Gonitwa napisał(a):Dumna? Nie ma z czego! Ja jestem dumna z Orienta że tą małą mendę znosi;) I to ma być zachęta do adopcji Tośki?!;) Quote
Gonitwa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Ale to takie pieszczotliwe określenie... Mała spuszczana ze smyczy wraca na wołanie i nie odbiega zbyt daleko;) Ciągle się drapie... Chyba do weta pójdziemy z tym drapaniem bo mnie krew zalewa! Quote
hop! Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Gonitwa moje trzy brzydactwa też się drapią. Pytałam wetki. Podobno przy tych upałach kudłate psiaki cierpią na bezprzyczynowy, upierdliwy świąd. No chyba, że Tośka ma jakieś zmiany na skórze - zaczerwienienia, łysinki, "łupież", wypryski itp. Quote
Gonitwa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Łupież ma ale od razu po schronie byliśmy na konsultacji u weta i mówił że wszystko jest ok... Kurde może chociaż zastrzyk na swędzenie dostanie... Bo mi się bidula zadrapie! Quote
hop! Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 To może faktycznie zajrzyj z nią do weta... A teraz zamiast siedzieć przy kompie zafunduj jej solidne szczotkowanie - jeżeli pozwoli oczywiście.:p Quote
Gonitwa Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Pozwala, pozwala szczotkuję ją co chwilę prawie. Jak nie ma kołtunów to daje się czesać bez problemu- gorzej było z kołtunami. Jeszcze dzisiaj czeka nas spacer ale mi się już wyłazić z nimi nie chce;) Quote
wiq Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 może faktycznie zajrzyj do weta.. nie cierpię chorób skóry, totalny syf.. a jak stoją finanse? moje obecne bazarki powoli się kończą, więc postaram się wkrótce coś dla Tosi zmontować;) Quote
Gonitwa Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Póki co dajemy radę- muszę w jakieś zabawki zainwestować bo młoda Orientowi już wszystko zeżarła;) A na weta jeszcze wystarczy póki co. Quote
dariaopole Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 a może się drapie bo po prostu ma alergię ??/ czasem psy maja alergie po podaniu leków lub pokarmową ?? no albo na pyłki- tak tez może być !! Quote
Gonitwa Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Całkiem możliwe- Orient ma alergię na pyłki i na wodę jeziorną... Skoczym do weta to się wyjaśni- tylko nie dziś bo taka pogoda, że młoda się na dwór nie daje wyciągnąć- burza od samego rana.... Quote
Gonitwa Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Śpi mokra na moich ciuchach;) Dzisiaj była ogromna burza- ale Tośka spała pod moim łóżkiem i nie wyglądała na zbyt wystraszoną... Quote
Gonitwa Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Pewnie! Gosiapk doszły pieniążki- dzisiaj lub jutro pójdziemy do weta z tym swędzeniem. Ewentualnie spróbuję ją jeszcze raz wykąpać w hipoalergicznym szamponie- drapie się jakby ciut mniej... Quote
Rybka_39 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 No widzę że sunieczka się zaklimatyzowuje ;):cool3: Quote
Gonitwa Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 No czuje się jakby mieszkała z nami od zawsze;) Quote
wiq Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 bardzo mi przypomina Bystrą sprzed paru lat.. tylko, że rudej przez rok nie mogłam spuścić ze smyczy :evil_lol: Quote
Gonitwa Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Tośka bez smyczy lata i słucha się bardziej niż Orient;) Tylko ta agresja... Martwi mnie to... Quote
wiq Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 a kiedy się objawia? na odległość trudno radzić co prawda, ale.. Quote
Gonitwa Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Jak sobie biega luzem po podwórko i facet wchodzi- nawet do tych których poznała po przyjeździe... Podbiega skulona i cap za łydkę... I warczy i szczeka... Quote
wiq Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 można by przeszkolić ekipę, która zlewa psa/CSuje mu i podaje żarcie. ew. Ty zacznij podawać żarcie kiedy ktoś wchodzi i chwal za spokój Quote
Helga&Ares Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 no najlepiej wtedy odwrócić odwagę, zabawką, smakołykiem a jak będzie spokojna nagrodzić czymś co uwielbia Quote
Recommended Posts