Rybka_39 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 jest duże podobienstwo, sliczna dobrze że już ją wyciągłyście!:multi: Quote
agusiazet Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Wygląda podobnie jak moja tymczasowa Jetusia, tylko jest dużo większa. Brawo dziewczyny!!! Czy dopisek Tosia od Gonitwy na AFN-ie może być przy wpłatach? Quote
madzia828 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 super dziewczyny:multi: Tosia jest urocza:loveu::loveu: poprosimy o więcej zdjęć piękności:cool3: Quote
BooBC Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Jak dla mnie to ma coś z BC, i bardzo się cieszę że się udało :D Quote
Marta & Figa Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Śliczna sunia. Faktycznie ma coś z borderka, a charakterek to na 100% z tego co napisałaś ;) Trzymam kciuki za znalezienie stałego domku dla suńki :) I czekamy na więcej zdjęć !! Quote
Alpina Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Ja zrobiłam wczoraj przekaz na osobiste konto Małgosi... Powodzenia! Quote
Dagusia1992 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 śliczna jest ! xD bravo dziewczyny ide zobaczyć czy jest coś fajnego na bazarku ale pod warunkiem że mama się zgodzi mi coś kupić ;/ bo ja bez funduszy... Quote
Gonitwa Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Już pierwszy dzień minął;) Sunia przespała całą noc pod moim łóżkiem- bardzo się drapie- ale to efekt kąpieli, za kilka dni trzeba ją powtórzyć. Tośka nie niszczy nic gdy siedzi z Orientem sama w domu- tylko drapie w drzwi gdy słyszy mnie za nimi.. Chodzi za mną krok w krok, jak spotyka mnie po chwili nieobecności to skacze i piszczy. Nie każdemu daje się pogłaskać- głównie ucieka. Apetyt ma bardzo dobry- dziś zjadła swoje, a potem kradła Orientowi karmę z miski podczas gdy on jadł- Tośka gotowane dostaje, Orient je karmę. Wieczorem powinna przyjść nasza fotografka Rybcia- więc będą zdjęcia- ja postaram się teraz coś na gorąco telefonem pstryknąć. Quote
dariaopole Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 śliczna sunieczka, cieszę się , ze uratowana. Finansowo pomóc nie mogę ale pomyśle nad bazarkiem. Pojade do mamy i zabiorę jej troche bibelotów bo się w nich niedługo zgubi :evil_lol: Quote
madzia828 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 śliczna śliczna;);) Gośka czy moja kaska już dotarła bo wczoraj robiłąm przelew?:cool3: Quote
Gonitwa Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 O 10 jeszcze nic nie było- później nie miałam czasu by sprawdzić- ale zrobię to jutro po drodze do siostry- mijam 2 bankomaty z ing po drodze;) Quote
Colie Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Cudniasta ^^ Ma świetną skarpetę na jednej łapce ;p Czekam na więcej fot i podnoszę. Quote
hop! Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Gonitwa to była szybka akcja. Brawo! Jak przeżyłaś kąpiel, bo ja po szorowaniu Niki padłam a moje ręce były porysowane pazurami do krwi (były trzy kąpiele i przy każdej to samo). Pcheł było dużo, średnio czy mało? A wypróżnienia w czterech kątach czy na zewnątrz? Nie dawaj jej za dużo jeść na raz - raczej częściej i małe porcje. Nie doszukuję się u niej podobieństw do Border collie (popraw w temacie na collie, bo jest Colie), bo mi to niepotrzebne by uznać, że to bardzo ładna sunia. Myślę, że szybko znajdzie domek. W tej chwili finansowo nie mogę pomóc. Chyba, że zmontuję jakiś bazarek. Quote
Reno2001 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Dziewczyny, teraz milion zdjęć i pędem małą w ogłoszenia. Jest taka ładna,że nie powinna długo czekać. Quote
Gonitwa Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 hop! może trudno w to uwierzyć ale nie miała ani jednej pchły, załatwia się na zewnątrz, przy kąpieli próbowała nawiać, ale skoro jestem w stanie namówić do kąpania 40 kg Orienta to 14 kg suczka to dla mnie pestka! Mała jest bardzo zaborcza- o wszystko dosłownie gryzie Orienta- nie mocno, raczej jazgocze niż gryzie... Quote
Rybc!a Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Dziewczyny, byłam u Gosi, sunię widziałam, widziałam jak Orienta po kątach rozstawia, zdjęcia mam-ale narazie ich nie dodam, bo dzisiejszy dzień nie był dla mnie sprzyjający, źle się czuję, załapałam doła, więc proszę zrozumcie mnie... Aaa, zapomniałam zapytać. Tośka jest bardzo zazdrosna o Orienta, pokazuje na niego zęby. Trochę się dzisiaj z Gosią posprzeczałyśmy o to, jak ona powinna na to reagować. I Gosia ma taką taktykę: głaszcze Orienta, większą uwagę skupia na nim. Czy tak powinno być? Quote
wiq Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 faktycznie border! żeście się pospieszyły - nie zdążyłam nic wysłać!:evil_lol: Rybcia, myślę, że Gosia dobrze robi - inaczej Orient mógłby poczuć się odrzucony i zacząć agresywnie reagować na Tosię Quote
Gonitwa Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Jak mnie nie ma w pobliżu to psy nie reagują na siebie w ogóle, to samo jest na spacerach, żadnych sprzeczek. a w domu nawet o kawałek podłogi Tośka Orienta gania;) Quote
Rybc!a Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 wiq napisał(a): Rybcia, myślę, że Gosia dobrze robi - inaczej Orient mógłby poczuć się odrzucony i zacząć agresywnie reagować na Tosię Ja z moimi pannami mam nieco inną taktykę. Jak głaszczę, to obie. Nie ma tak, że jedną całuję, głaszczę, tulę , a druga stoi odrzucona... Quote
Gonitwa Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Ona wcale nie jest odrzucona- tylko w jej obecności większe względy ma Orient- ona też jest głaskana;) Quote
hop! Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Z tego co widzę to wszystkie psiaki zabrane ze schroniska próbują dominować. Nika jest zaborcza i zazdrosna. Timon, którego wzięła tamb też chce być najważniejszy. Kłótnie wybuchają właśnie w domu - m.in. o przysmaki, zabawki, głaskanie. Nie mam uniwersalnej recepty na łagodzenie sporów. Gonitwa - na pewno sama wyczujesz jak reagować w danej chwili. Z tego co napisałaś wnioskuję, że Tośka to anioł.;) Quote
Gonitwa Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 hop! nie było z nią takich problemów jak z Niki i Lulu- nic zupełnie. Na smyczy chodzi prawie przy nodze, samochodów się nie boi- jedynie jak się ciemno robi to zaczyna szczekać jak ktoś się do niej zbliża- poza mną oczywiście. A słyszałam,że psy ze schroniska tak mają- zaborcze są i w ogóle, ale im podobno przechodzi... Mała ma jeden mankament tylko- nie rozumie, że jak ją na podwórko wypuszczę, to zaraz wpuszczę ją z powrotem- tylko drapie w drzwi i na nie skacze. Jak są drzwi na oścież otwarte to wszystko jest w porządku... Aha i dzisiaj próbowała wskoczyć na parapet i przez okno wydostać się na dwór- jak z miasta wróciłam.. Po co czekać aż drzwi otworzę... Quote
BlackSheWolf Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 hihi ale ona ma pomysly :D a co do drzwi i drapania w nie to pewnie sie boi, ze ja wyrzucisz i zostanie sama :( super, ze masz ja w DT!! teraz trzeba jej znalesc domek bo jest pieeeekna :D pozdrawiam :* Quote
Recommended Posts