Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczna sunia. Czy wiadomo jaki jest jej stosunek do innych psów, kotów?
Ogólnie jaka jest, czy lgnie do ludzi, czy nadal jest przerażona?
Czy macie jakieś jej zdjęcie bez kołnierza?

Posted

No więc, Saba raczej bez zmian:shake:

Dalej się boi, co do garnięcia się do człowieka "jest różnie". Widać że bardzo chiałaby zaufać, ale niestety przeżyła poważne rozczarowanie. Czasami chce żeby ją pogłaskać, czasami się chowa. Jest to tzw trudny przypadek - tak jak opisała Mada na pierwszym poście.

Jednak na pewno nie będzie się opierać za długo zdeterminowamu miłośnikowi zwierząt - Ona już raz pokazała jak potrafi się przywiązać i pewnie jeszcze to pokaże:loveu:

Saba jest w boksie z inną wysterylizowaną suczką i psem - bez problemu się z nimi dogaduje. Niestety nic nie wiadomo o stosunku do kotów, nie było okazji tego zaobserwować. Ale jakoś sobie nie wyobrażam jej goniącej kota...

Tyle dowiedziałam się z dzisiejszej rozmowy telefonicznej. Zdecydowanie najwięcej wie p. Grażyna, może jak będzie mieć czas to nam opowie;)

Posted

Niestety w sobotę Saba odmówiła pozowania...:-(

Był to bardzo smutny widok. Wszystkie psy zwąchawszy kogoś nowego, rzuciły się na mnie, szczekając że prawie ogłuchłam...a cały boks z Sabą na czele ze stra:-(chu czmychnął na drugą stronę... nawet jej nie widziałam:-(:-(:-(

Pozostał tylko jej numerek na kratach...

Posted

Dziewczyny, czy możecie jej zrobić kilka zdjęć bez kołnierza i jeśli to możliwe bez krat? Wiem, że poprzednia sesja się nie udała:(. Może Saba jest mixem akity. Oprócz wyglądu świadczyć o tym może fakt, że wróciła sama do domu z którego jej się pozbyto. Akity bardzo mocno przywiązują się do swojego właściciela.
Zatem podsumowując- jeśli okaże się być mixem akity to wstawimy ją na stronę Akit w Potrzebie (link w moim podpisie). To jeszcze jedna szansa na znalezienie domku. Ale muszę mieć zdjęcia.