Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś miałam zaszczyt poznać sobowtóra Cudaka ;)
Cudaczek ma około 4 lat. Jest kosmaty, miękki w dotyku, bardzo przytulaśny, łagodny, łasy na smakołyki, piękny i wesoły. Do tego uwielbia się bawić.
Los skazał go na schronisko w wieku 12 miesięcy. Na szczęście znalazł się wśród ludzi kochających psy. Nie siedzi w ciasnym boksie. Ma wstęp "na pokoje", wychodzi na spacery, nie szczędzi się mu miłości. Być może dlatego jest taki otwarty na człowieka i wydaje sie być pogodzony ze swoim losem jednego z wielu. Ale smutno się robi na sercu na myśl, że miałby przeżyć swoje życie bez człowieka na wyłączność...On też chciałby mieć swój dom, swoje legowisko (najlepiej łóżko ;) ) i miskę pełną strawy. Chciałby biegać po łąkach, kąpać się w jeziorze, chciałby przynależeć i służyć swojemu Panu. Chciałby rozdawać buziaki, lizać po rękach, spać przytulony, chciałby sie bawić, wreszcie chciałby być chciany.
Spójrzcie:

• Replies 712
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Donvitow napisał(a):
Ładniusi. Zaraz cudaczek. Jak sunia to księżniczka. Jak facecik to Cudaczek:mad:
No bo księżniczek jest wiele, a szukać księcia, to jak szukać igły w stogu siana. Za to cudaków od liku :diabloti:

Posted

Ja też znam osobiście Cudaczka vel Murzynka. Miałam zamiar go poogłaszać, ale w tym schronisku jest ponad setka psów:placz: - nie wiadomo w co ręce włożyć... no i zawsze tak jakoś nie starczyło czasu na obfotografowanie Cudaczka:oops: :oops: :oops:

Także miał chłopak szczęście, że go Gonia wypatrzyła... teraz żeby domek się znalazł...

A żeby się znalazł, ogłoszenia potrzebne:roll:

Czy ktoś mógłby powystawiać go na innych portalach, nie tylko na allegro?

Ja nie umiem:oops:

Posted

tak Cudaczke jest piekny...
i taki przylepa-malo brakowalo a pod pache bym go zawinela i juz by u mnie siedzial....
ale niestety-zjadl mi serce tym swoim spokojem i delikatnoscia, ale nie moglam go zabrac:( zreszta u p.Wandy ma b.dobrze- milosc i przytulanie...szkoda tylko ze tak piekny pies - malutki wesoly przytulasny-skazany jest na zycie bez wlasciciela:(

MUSIMY TO ZMIENIC...

Posted

GoniaP napisał(a):
No bo księżniczek jest wiele, a szukać księcia, to jak szukać igły w stogu siana. Za to cudaków od liku :diabloti:

Powiem Ci na ucho jak to jest z tymi księżniczkami. Tu nie mogę bo zgorszę sikorki:diabloti:

Posted

[quote name='kaLOlina']szkoda tylko ze tak piekny pies - malutki wesoly przytulasny-skazany jest na zycie bez wlasciciela:(
MUSIMY TO ZMIENIC... No właśnie, Cudeńko czeka na dom!!