ligea Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Jak zabezpieczaliście przed szczeniakiem? U nas na razie poszły dwa od głośników przy kompie :diabloti: Quote
fridaoo Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 [quote name='ligea']Jak zabezpieczaliście przed szczeniakiem? U nas na razie poszły dwa od głośników przy kompie :diabloti: Ja osobiście super recepty Ci nie dam,ale u mnie takie kable typu- od komputera czy głośników, czyli te, które były na wierzchu i na ziemi- to przykrywaliśmy je po prostu kocem. Chociaż Frida do 6- ciu miesięcy specjalnie nie gryzła, ale za to kiedyś całkiem niedawno wygryzła ze ściany kabel od internetu i to dwukrotnie. Tak sobie małpa poradziła. Także wydaje mi się, że super sposobu nie ma, przynajmniej ja go nie posiadam. Myślę, że jak będą się chciały do czegoś dobrać- to nic im nie przeszkodzi, no chyba,że kompletnie nie będą miały do czegoś dostępu. No niestety- ze szczeniakami tak jest, chociaż mówię, moja do 6 mies. praktycznie żadnych szkód nie zrobiła. Za to teraz z nudów to sobie sama potrafi otworzyć szafę typu komandor- i wtedy to ma atrakcję- ile bucików do wyboru, że hej.:evil_lol: pozdrawiam:multi:i powodzenia, oby jak najmniej broił Twój pupil. Quote
Kenzo Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 U mnie jakoś obyło sie bez strat-pomijając dziure w scianie, którą Kenzo sobie "wykopał"-jak podchodził do kabli to dawałam mu w tyłek zwinieta gazeta i mówiłam nie wolno-dało to rezultaty. Quote
BBeta Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 U mnie wszystkie kable są pod listewkami po ścianą, więc pies nie miał jak się do nich dostać przynajmniej tak mi się wydawało, ale moja bestia wyczaiła sobie jedno miejsce gdzie kabel od kablówki nie był zakryty i któregoś pięknego dnia zaczęła się do niego dobierać, chwila nie uwagi i mieliśmy telewizje bezprzewodową :cool3: Musiało to jednak nie być dla niej zbyt przyjemne, bo od tamtej chwili kablami się nie interesuje ;) Quote
AjriszZona Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Irish gryzła różne kable, od wieży, wszystkie możliwe od komputera (zabezpieczałam je ale niestety nie każdy człowiek z otoczenia o tym pamięta). Trzeba po prostu tak je zakryć, żeby pies nie mógł spróbować tej 'zabawki' dodam jeszcze, że kable były pogryzione tylko wtedy, gdy były odłączone od prądu. wyczucie czy przypadek? Quote
Recommended Posts