Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

1) no to jakie te perfumy mają byc?
2) tam było napisane że można pieprzem ręce albo solą posmarowac.

Berek do czego Ty Kasi dałas te linki?
Jakis sklep kosmetyczno spozywczy :razz:

Posted

Wychowanie jednego psa i nauczenie go czystości nie idzie Ci , a Ty myślisz jeszcze o szczeniakach :diabloti:Schroniska i DT są pełne psów do adopcji i nowych domków jak na lekarstwo :shake: Masz jednego psa więc słuchaj dobrych rad doświadczonych psiarzy i stosuj się do nich , wychowuj szczeniaka i nie myśl o nowych :diabloti: Ile ty masz lat dziewczyno?:mad:

Posted

inka55 napisał(a):
Wychowanie jednego psa i nauczenie go czystości nie idzie Ci , a Ty myślisz jeszcze o szczeniakach :diabloti:Schroniska i DT są pełne psów do adopcji i nowych domków jak na lekarstwo :shake: Masz jednego psa więc słuchaj dobrych rad doświadczonych psiarzy i stosuj się do nich , wychowuj szczeniaka i nie myśl o nowych :diabloti: Ile ty masz lat dziewczyno?:mad:

Ej sorry ale nie widze powodu u ciebie ze sie czepiasz.
Wiesz co najpierw przeczytaj wątek albo zdanie o temacie w wątku do konca a potem się wypowiedz :/ :roll::shake::angryy:

Posted

KAsiu, ja mysle ze powinnas udac sie na szkolenie. W tym wieku psiak juz powinien umiec wiele rzeczy. Siad, waruj, do mnie, noga. NA tym powinnas sie skupic i poswiecic minimum 2 x po 30 minut codziennie. Oprócz tego uczysz psa zabaw ukierunkowanych na zabawk,e gryzaczki, pokazujesz mu jakie zabawy są fajne i akceptowane przez Ciebie. Ale nie osiagniesz tego, dopóki nie zaczniesz od codziennej pracy z psem

Posted

Muja Kora umie:
siad
lapa
rownaj
lezec
i zdechł pies
I aportowac umie ale nie do konca bo przynosi piłkę ale nie chce oddac to ja jej wtedy mowię DAJ i jej daje smakołyk a ona mi piłkę :)
Teraz duzo z nią pracuje szczegulnie zeby nie jadła nic na dworze i sie mnie sluchała.
bo na dworze to ona nikogo nie slucha a w domu jest posłuszna jak aniołek.

Posted

Mała uwaga...

Twój pies umie:

siad
lapa
rownaj
lezec
i zdechł pies

- jeżeli wykonuje te polecania w kazdych warunkach, przy licznych rozproszeniach (w postaci przebiegajacych innych psów, normalnego ruchu ulicznego itp).

Jeśli wykonuje to tylko w domu albo w warunkach "sterylnych" (pusta łączka o piątej nad ranem, żadnych psów na horyzoncie) to oznacza że NIE UMIE. Kojarzy komendy, ale do ich wykonywania daleka droga. :evil_lol:

Posted

kaska9141868 napisał(a):
mogą jeździc samochody i przechodzic psy tylko ze nie w komendzie zdechł pies bo ją zaczęłam uczyc tego dopiero przedwczoraj :)

Wiesz to raczej trudno pisac ze umie. Nie da sie zadnej komendy nauczyc w dwa dni tak aby była ona trwała.
Czy komende noga - równaj umie bez smyczy na spacerze?

Posted

kaska9141868 napisał(a):
Tak umie wiem ze jescze nie umie zdechł pies ale juz się Uczy.

No to podaj te komendy które Twój pies umie na pierwsza komende i w kazdym miejscu bez pokazania mu smakołyka

Posted

Wczoraj Kora była w nocy na spacerze z moim ojcem.
Dzisiaj rzyga jakąś pianą białą leży cały czas siqa pod siebie dzisiaj ją zniosłam na dwór żeby zrobiła koope.
Byłam przed chwilą u weta i mi powiedział że ona prawdo podobnie zjadła jakąs trutkę :( :( :( I powiedził ze jak przeżyje do jutra to żeby do niego przyjśc na kolejne zastrzyki!! :( :( :( nie wiem co robic :( :( :( :(

Posted

kaska9141868 napisał(a):
Podnosze!! :( :( :(
Dodam że Koreczek moje kochanie nic nie jje i nie pije :( :(
Ona nie może umrzec!! :(

Kasiu czy sunia dostaje jakies kroplówki? Czy codziennie weterynarz jej cos daje?
CZy robił badanie krwi? Aby okreslic jaka to trutka?

Posted

Inny wet, nawadnianie suki (podskórne lub kroplówy). Pozostało czekać bo wymiotowanie i płukanie żołądka już nic nie da.
Jak najwięcej płynów - raz że suka może zejść z odwodnienia a nie trutki, dwa trzeba sukę wypłukać z tego.