Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie taka tubka to ma 3,5 kg.
I ja kupiłam tą najdroższą-bo pewnie najlepsza :D
Ale teraz będę kupowac taką po 9.99
A części kurczaka to udka i pierś.
Dzięki,dzięki taki sukces to już coś dzisiaj powtórka-nie nasiusiała :D :D :D

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję, że nie naciągają, i że te części udek to nie sama skóra.
Przeliczmy proporcje, które podałaś:
80% kurczaka razy 3,5kg to wychodzi 2,8 kg kurzęcego mięsa (teoretycznie)
U nas udka kosztują 5,70 za kg, co czyni:
2,8 kg x 5,70 = 15,96 zł plus ryż - wychodzi prawie taka sama cena (nie wliczając kosztów gotowania i pomijając wagę kości oczywiście), a przynajmniej jesteś pewna, co masz w garnku.
Jeśli natomiast twój pies uwielbia to jedzenie, czuje się po nim dobrze, dobrze wygląda, to czemu nie ;)

PS. Zapomniałam pogratulować udanego nie nasiusiania w domu.

Posted

Zawsze są górki i dołki - czasem piesek się podekscytuje i naleje, czasem się zapomni wynieść na dwór na czas, ale generalnie powinno się to zdarzać coraz rzadziej :-)

Nasza Aira też miała 3 dni bez kałuży, a dziś rano ups! nalane :eviltong:

Posted

kaska, niestety, ale nauka czystości trochę musi potrwać.. jak się mieszka w bloku to pewnie dłużej bo nie można migiem psa wypuścić do ogrodu, tylko siebie ubrać i zejść ;)u mnie tak definitywnie posikiwanie w domu zakończyło się w okolicach 5 miesiąca życia psa :)
bardzo ważne jest nagradzanie na dworze, i NIE KARANIE za nasikanie w domu!

Posted

Otóż to. Widzisz, masz tu tyle przykłądów na to co skutkuje, jeśli mój maluch od 3 miesiąca życia nie załatwia się w domu, to coś w tym musi być, nie? A wbrew pozorom czekanie przed windą jest niezrozumiałe dla psa, i chce tam nasiusiać, w końcu to nie mieszkanie, nie? Już lepiej chodzic po schodach, jak pies jest w ruchu.

Tak czy inaczej, pisz jak postępy.

Posted

[quote name='kaska9141868']Masz szczeniaczka????

Szczeniaczka TEŻ ;)

U mnie to samo miałam 3 dni bez siusiu a teraz znowu-rano kałuża a jak rano to wszystko od nowa teraz po wstaniu sekundę idzie lac. :(

Może jak już siknie, to potem wyczuwa że się wkurzacie i dlatego leje.

Posted

Szarik napisał(a):
Otóż to. Widzisz, masz tu tyle przykłądów na to co skutkuje, jeśli mój maluch od 3 miesiąca życia nie załatwia się w domu, to coś w tym musi być, nie? A wbrew pozorom czekanie przed windą jest niezrozumiałe dla psa, i chce tam nasiusiać, w końcu to nie mieszkanie, nie? Już lepiej chodzic po schodach, jak pies jest w ruchu.

Tak czy inaczej, pisz jak postępy.

aaa właśnie właśnie.. mojemu trochę zajęło załapanie gdzie dokładnie już wolno, a gdzie jeszcze nie ;) kilka razy myłam podłogę na korytarzu bo jeszcze nie wiedział że tu raczej nie.. a póki był w miarę mały to najczęściej go wynosiłam :)

Posted

Wiesz, mój w wieku 3 miesięcy ważył 12 kg, więc nie miałam jak go wynosić ;) Ja bardzo często myłam podłogę.

A ostatnio zrobił mi niespodziankę, bo o 3:30 rano piszczał pod drzwiami. Potem szedł przez korytarz i chciał przykucnąć co chwilę. Ja nie wierzyłam, że chce się załatwić, więc szłam dalej, w końcu jak czekaliśmy przy windach to zasmrodził korytarz... Akurat sąsiad szedł do pracy. Nic, pojechałam na dół, załatwił się, smakołyk, do domciu spac, a pańcia robiła dezynfekcję korytarza o 4 rano...

Ale przecież brzusio go bolał, zjadł coś złego, bo potem biegunkę miał, więc żadnych pretensji nie mam. I bierz przykład z mojej anielskiej cierpliwości ;) ;) ;)

Posted

Właśnie, jeśli śpi, to robisz źle, a jeśli wstaje sam, to jak najbardziej dobrze, potem poprostu opóźniaj wyjście, o 5 minut itd., aż w końcu wytrzyma do 6 rano na pierwszy spacerek.

A o której wychodzisz z Nia ostatni raz?

Posted

kaska9141868 napisał(a):
Ona sama wstaje i mnie budzi.
Wcześniej na 1 spacer wychodziłam o 6.10
Tylko teraz coś jej się przestawiło.
A na ostatni około 22.

no to jak cię sama budzi to myślę, że dobrze że ją bierzesz.. robi na tym nocnym spacerze komplet?:)ale zołza ci się trafiła.. bo mój to robił pobudkę na toaletę koło 6 dopiero.. a potem przestał robić pobudki i rano zastawałam komplet :/nauka trwa, ale trzeba byc wytrwalym i konsekwentnym.. moj ma 7,5 miesiaca i juz wystarcza mu 4 spacery, czyli tyle ile doroslemu psu. a ja sie obawialam, ze dluzej zajmie taka minimalizacja i bede latala co godzine, poltorej, do srodka zimy ;)

Posted

kaska9141868 napisał(a):
Dzisiaj jak chciała na dwór to albo drapała do drzwi albo piszczała. Nie wiem jak to zrobiłam ale mi się to podoba heh

Super :-) To znaczy że załapała :-)
Chwal ją nadal koniecznie jak zrobi na dworze - niech się utrwala :-)

Posted

Szczęściary :evil_lol: Moja suka dopiero w wieku kilku lat nauczyła sie prosić o wyprowadzenie - kiedy np. miała problemy z żołądkiem. Ale jako młody psiak po prostu lała, kiedy przyszła pora spaceru. Jeśli wychodziłam regularnie, często, o stałych porach - dostosowywała się i siusiała na dworzu. Ale jeśli jej się chciało, a akurat nie wyszlam - lała bez ostrzeżenia :evil_lol: Do 4-tego miesiąca nie wytrzymywała całej nocy (7-8 godzin). Jak jej się zachciało, a ja nie wstałam sama z siebie jej wyprowadzić, to lała i koniec. Nawet jej do głowy nie przyszło mnie obudzić :shake:

Posted

Ba :) Zaznaczam, że nie stosowałam żadnych brutalnych metod ani nie karciłam za sikanie (czasem pomamrotałam pod nosem jak scierałam jezioro z podłogi) - raczej chwaliłam za sikanie na dworzu, a złapaną "na gorącym uczynku" szybciutko wyprowadzałam na dwór. Dopiero jak suńka miała koło 7 miesięcy, odważyłam się położyć z powrotem dywan ;)
Z tym że to nie było tak, że na okrągło lała w domu (bo regularnie ją wyprowadzałam), tylko po prostu kiedy jej się zachciało. to nie miała zupełnie odruchu dawania mi o tym znać.