Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyno, ja rozumiem że świetnie się na tym forum bawisz ale trochę weź na wstrzymanie.
:angryy:
Jak na razie z twoich wypowiedzi wynika że jeśli się suce zdarzy nie nasikać to już zakladasz że to tak będzie zawsze.
A potem złośc - bo "znowu kaluża".

Weź się dziecko do porządnej roboty z tym psem zamiast tylko o tym gadać.
:mad: Jak na razie udało ci się go dość wystraszyć i wiele więcej nie uzyskałaś.
Więc może spróbuj przeczytać wszystkie wypowiedzi forumowiczow i trochę się nad nimi pozastanawaić, zamiast marnować klawiaturę na kolejne "heh" czy "hihihi".
:cool1:

Posted

"po 2 ucze psa i sie niezloszcze na niego jak naszczy raz czy 2 na dzien w domu tylko jak sika ,,ciagle,"

Dziecko, już sam fakt że piszesz coś takiego świadczy albo że nie przeczytalaś porad dawanych ci przez uczestników dyskusji, albo że ich nie zrozumiałaś.

:roll:

P.S.
Być może nikt cię nie uświadomił że "szczanie" jest dość wulgarnym wyrazem. Bądź łaskawa go nie używać, dobrze? Są inne ktore oznaczają tę samą czynność a nie są tak - jakby to rzec - przykre w odbiorze.

Posted

Wychodź z nia co 2 godzinki ja ze swoja chodziłam często za dnia byłam z siedem razy jak trzeba było. Na początku tez nie dawała znaku że chce i w trakcie zabawy kucała i sikała ale ona była jeszcze mała 3 miesiące lub nawet 5 miesięcy może zdazyc się że nasika , ale to nie znaczy że Twoja będzie sikać do 5 miesięcy czy nawet poźniej.
Wychodź z nią CZĘSTO a zobaczysz ze się nauczy i nagradzaj ją zawsze smakołykami jak zrobi siku czy kupke to w tym czasie daj jej smakołyk żeby wiedziała że dobrze zrobiła albo kliker i klikaj ją zawsze za dobre zachowanie. Sika K/S Nie bij jej za to że się załatwiła tylko nakrzycz na nią NIE WOLNO zobaczycz nauczysz ją głowa do góry a tata niech się uzbroi w cierpliwość bo to szczeniaczek przecież ;)

Posted

Myślę, ze przed kupieniem psa powinnaś wiedzieć, że krzyczenie na psa za załatwienie się w domu, to najgorsze co możesz zrobić, tym bardziej bicie go. To tak jakbys pojechała nagle do innego kraju, i ktoś zacząłby Cie bić za to, ze oddychasz... A Ty nie wiesz o co im chodzi. Więc oddychasz, kiedy nikt nie widzi, bo musisz.

Nie słyszałaś nigdy o smakołykach, nagrodach? Klepanie po pupie, to dla szczenięcia nie duża nagroda, ono musi chciec to powtórzyc drugi raz, za klepanie raczej się tak nie poświęci!

Szarik ma 4 m-ce i od ok 1,5 nie załatwił się w domu. Bo od kiedy tylko przyszedł, w deszcz, burzę, wiatr, czy cuś, wychodziłam z Nim, mając go pod bluzą i dawałam mięsko, lub ciasteczka za załatwianie się. A w domu nie dostawał. Myślisz, że jak to sie powtórzyło parę razy, to gdzie wolał się załatwić? A dodam, ze mieszkam na 6 piętrze, co do najłatwiejszych nie należało. Do dziś załatwia się jak sie z kimś wita, myślisz, że się za to złoszczę? To naturalne u szczeniąt, podchodzę zawsze ze szmatka, i tyle, zero krzyku.

Rób jak chcesz, ale nie panikuj dlatego, ze to Ty źle psa nauczyłaś. I gdybys pisała ładniej i składniej, to bym nie miała problemów z czytaniem. A klawiaturę jak chcesz, to marnuj, ale nie każ Nam tego czytać.

Posted

Czytac nie kaze.
jak mieszkasz na 6 piętrze to masz winde :)
A tak wogle to co napisalas w moim przypadku nawet na początku niebyło by szans,bo niekazdy pies bez skarcenia bedzie biegał za szyneczką bo ją lubi.Moj pies po jedzeniu nic niechce jako smakołyk więc po co mam mu wpychac.
Moja Kora niezałatwia sie w domu tylko siusia , a wczoraj zrobiła to tylko 1 raz w lazience :lol: :lol:
ps. w łazience, oczywiscie na podłogę.

Posted

Marta i Wika napisał(a):
A czym ją karmisz?
Moim zdaniem szczeniak powinien być w miarę chudy - tak jest lepiej dla jego stawów i w ogóle rozwoju kośćca.

karmą czapi lub pedigri czasmia roial.
I czasami dodaje do tego hamburgera parowkę rybę, lub kurczaka.
On niejes chudziuki tylo trochę chudy.

Posted

Chappi i Pedigree to nei są zbyt dobre karmy dla psa, reklamy nie mówią całej prawdy. Jeśli już kupujesz karmę w sklepie, to kupuj coś Puriny.

HAMBURGER, PARÓWKA, są PRZYPRAWIANE, tego pies jest NIE MOŻE. Nawet nie nie powinien, a nie może! Poza tym to jest szczeniak, nie zmieniaj mu karm! on nie może jeść raz Chappi, raz Pedigree, a potem nagle Royala. Poza tym jeśli dawałas mu Royala, to czemu dalej tego nie robisz? Ja wiem, ze to jest droga karma, więc jeśli kogoś nie stać, to kupuj własnie Purinę. Jeśli jest 'trochę chudy' to dobrze.

Poza tym nie uwierzę, ze nie zjadłaby kawałka świeżego kurczaka, lub surowej wołowinki, gdybyś jej dała pod nosek. Szalałaby z radości!

A co, może lepszym sposobem jest wsadzanie jej pyszczka w odchody!? Zapytaj taty, czy jak byłas mała, to Ci wsadzał twarz w pieluchę, czy pampersa...

Posted

To jest na dworze :D
a tata mi nosa niewsadzal w pieluche !!
Royala kupiłam tylko 1 paczke i niechciala jesc tej karmy.
a teraz jje tylko chapi.A purine jak juz bym miala kupowac to na zamuwienie :/

Posted

[quote name='kaska9141868']To jest na dworze :D
a tata mi nosa niewsadzal w pieluche !!
Royala kupiłam tylko 1 paczke i niechciala jesc tej karmy.
a teraz jje tylko chapi.A purine jak juz bym miala kupowac to na zamuwienie :/

Co jest na dworze? Załatwianie się? Czyli rozumiem, że mięso za ciężkie, żeby zabrac psu na dwór?

Jesli Ci tata nosa nie wsadzał w pieluchę, to niech nie wsadza psu w odchody. Wiesz co może być z takiego zachowania? Niespodzianka. Pies nie będzie się załatwiał na dworze, tylko wróci do domu i się załatwi. Bo się będzie zwyczajnie bał załatwiać przy Tobie, czy Tacie, skoro go za to bijesz, to dopiero będzie ulga, nie?

Teraz mówię poważnie: jeśli stać Cię na karmy pokroju Royala, to kup np. Eukanubę, dla szczeniąt jest o smaku Jagnięciny z Ryżem bodajże, więc powinna zasmakować.

Dlaczego Purine na zamówienie? :crazyeye:

Posted

No i widzisz, nawet posta nie umiesz dobrze przeczytać. Gdzie napisałam, że offtopujesz?

To pierwsze 'zdanie' to było pytanie? No to duża litera i znak zapytania proszę. Dałam Ci linka, wejdź sobie wcześniej, może znajdziesz na liście inne smaki. A to jest z kurczakiem, z tego co widzę. Masz taki sam dostep do tej strony co ja, nie pytaj mnie, ja nie używam tej karmy. A jak się nie podoba coś, to masz taki sam dostęp do google, co ja, znasz nazwę, więc nie widzę problemu.

Odpowiadam na następne pytanie: Kilogram kosztuje 25 zł / 3. A pół kilograma, to wtedy wynik dzielisz jeszcze na 2.