Diana S Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Trzeba mu tymczasu bo inaczej szaro i czarno to widze....jeden Dalmat nie przezył w schronie....:-( Quote
Ulaa Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Jak mi się zwolni miejsce to go wezmę na tymczas, chyba że wcześniej się coś wykombinuje innego. Quote
Diana S Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 [quote name='Ulaa']Jak mi się zwolni miejsce to go wezmę na tymczas, chyba że wcześniej się coś wykombinuje innego. a wiesz ze o Tobie pomyslałam?...tylko cicho siedziałm az do czasu kiedy sie odezwiesz...Ulaa swietna nowina.... mysle ze nic innego sie nie wykombinuje... Quote
:: FiGa :: Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Ulaa przywracasz mi wiarę w ludzi :calus: Quote
Aga_Mazury Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 ...a sisia ze zmianą tutułu znowu się zaniedbuje.... Ulaa dziękujemy....mam tylko nadzieję, że doczeka.... hmmmm...a może mu jakiś kubraczek sprawić ...jak myślicie? Quote
:: FiGa :: Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Jak widzę moje nakrapiane słonko, które na spacerku o 5 rano trzęsie sie jak osika z zimna to mnie się serce kraje jak pomyśle o tych kropach schroniskowych :placz: Agnieszko, a ile by wyniósł koszt takiego kubraczka? Quote
Reno2001 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Napisałam na aukcji allegro Centa, że potrzebuje domku bardzo, bardzo :-(. Quote
sisia0 Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 tytuł zmieniony.. a wy sie tak nie denerwujcie wchodze jak tylko mi neostrada pozwala... co chwile mi nie chodzi, ja i tak sie staram sprawdzac co kilka razy na dzien czy moge sie z dogo polaczyc Quote
Ulaa Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Dziewczynki kochane, ale ja nie obiecuję :shake: mam niestety troszkę problemu z tymczasami ostatnio, więc nie gwarantuję, że się uda :-( Jakieś 55% szans jest (i listopad) Quote
Aga_Mazury Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ja nie mam pojęcia ile takie cudeńko sweterkowe kosztuje i czy w ogle to jest praktykowane?...oczywiście jsli byłby na boksie to nie...bo nie spełniałoby zupełnie zadania....zamokłoy w błocie...i jeszcze gorzej by było....ale teraz gdy jest na budynku i choruje....i jest mu tak zimno... Quote
Ulaa Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Aga_Mazury napisał(a):Ja nie mam pojęcia ile takie cudeńko sweterkowe kosztuje i czy w ogle to jest praktykowane?...oczywiście jsli byłby na boksie to nie...bo nie spełniałoby zupełnie zadania....zamokłoy w błocie...i jeszcze gorzej by było....ale teraz gdy jest na budynku i choruje....i jest mu tak zimno... :placz::placz::placz::placz::placz: ja nie mogę teraz Cię zabrać!!!!!! mam 5 psów :placz: malutki wytrzymaj BŁAGAM :placz: Quote
znikam Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 dzwonili moi państwo, których ogłaszałam na PwP, że chcą dalmata. będę gorąco polecać Cencika! powiedzcie mi, jak mam im go opisać? (będę wysyłać maila, póki nie odbędziemy spotkania - a już jesteśmy umówieni - nie zdradzę, gdzie przebywa pies. powiedziałam tylko na razie że na północnym wschodzie) Quote
Ulaa Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 znikam napisał(a):dzwonili moi państwo, których ogłaszałam na PwP, że chcą dalmata. będę gorąco polecać Cencika! powiedzcie mi, jak mam im go opisać? (będę wysyłać maila, póki nie odbędziemy spotkania - a już jesteśmy umówieni - nie zdradzę, gdzie przebywa pies. powiedziałam tylko na razie że na północnym wschodzie) A czy ci państwo zdają sobie sprawę z charakteru dalmata i jego potrzeb? Bo była już jedna osoba, która "chciała" Centa, niestety w tym wypadku chcieć nie znaczy móc. Lepiej sprawdzić dom ZANIM pies pójdzie do adopcji. Przez telefon często jest ładnie pięknie, a w rzeczywistości wychodzi szydło z wora na wizycie przedadopcyjnej. Quote
znikam Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 mieli już jednego dalmatyńczyka, niestety po kilkunastu latach odszedł - po długiej walce z chorobą. myślę, że dobrze sobie zdają sprawę z potrzeb tej rasy. jeżeli mi się nie spodobają podczas wizyty to ani myślę wydawać psa. najpierw wyślę zdjęcia z opisami, potem wizyta, potem papiery a potem pies (żeby się nie okazało, że przywozimy im psa do Warszawy, a oni odmawiają - jest, baaardzo mała, ale jest taka szansa - dlatego lepiej papiery mieć w ręku.) no chyba, że okaże się, że mogą sami pojechac do Ostródy. nie znam osobiście Centa, nie wiem, czy nadaje się do warunków, które mi przedstawili, dlatego proszę o opis. Quote
znikam Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 poprzedni pies był chyba chory na nerki, ale już nie pamiętam - nerki czy wątroba... facet pracuje, babka - nie codziennie i na pewno nie na pełen etat, pies na pewno nie zostawałby długo sam w domu. Wysłałam im zdjęcia czterech psów, ze zdawkowymi (póki co) opisami. Gdy się spotkamy,obejrzę ich sobie dokładnie :diabloti: i jeżeli zasługują na psa i oferują mu dobry dom, postaram się zrobić wszystko, aby jeden kropek znalazł się u nich. Quote
Aga_Mazury Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Kropczkowicze Kochani... pomózcie mi...zdecydować który z golfików na krakvet jest dobry dla dalmatyńczyka? http://www.krakvet.pl/akcesoria-ubranka-c-23_44_136.html?page=1&sort=1a bo wiadomo, że za luźny nie spełni roli, żeby troszkę ciepłem utulić...a za mały nie wejdzie :( Quote
sisia0 Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 [quote name='Aga_Mazury']Kropczkowicze Kochani... pomózcie mi...zdecydować który z golfików na krakvet jest dobry dla dalmatyńczyka? http://www.krakvet.pl/akcesoria-ubranka-c-23_44_136.html?page=1&sort=1a bo wiadomo, że za luźny nie spełni roli, żeby troszkę ciepłem utulić...a za mały nie wejdzie :( Aga ale tobie chodzi o sweterek tak ... bo w pewnym numerze MP nie pamietam w ktorym ale byla tam Ewa Minge ktora moila ze ortalionowe plaszyczyki podrazniaja delikatny sluch psów... o tym sweterku tez myslalam dla czili na zime...ale gdy on zmoknie to by bylo jeszcze gorzej jak sama wspomnialas... Cen co prawda jest w budynku wiec mozna by bylo. przedewszystkim mysle ze trzeba by bylo go zmierzyc. a co do zamowienia to zamow z mateuszem bo on chcialz zamawiac karme i jak byscie razem zamowili to by wam koszty przesylki wyszly za darmo ( bo zamowinie ponad 100), no chyba ze mateusz zamoil juz karme ,,, najlepiej sie ugadaj z nim Quote
Diana S Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 znikam sa jakies wiesci w sprawie Centa? Quote
znikam Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 jeszcze nie, ale dzisiaj znów będę rozmawiać telefonicznie z chętnymi (podobno facet dzwonił, ale akurat mnie jeszcze nie było) Quote
znikam Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 właśnie rozmawiałam z nim przed chwilą. jest zainteresowany dwoma psami - centem i Barrym z Warszawy. serdecznie proszę o szersze opisanie Centa - i co mu dokładnie w tej chwili jest, na co jest chory? proszę szczerze - pan bardzo przejął się jego losem i chyba będzie chciał "wyciągać go ze schronu"!! czy Cent będzie dobrze czuł się w mieszkaniu (to duże mieszkanie w drogiej dzielnicy), czy raczej polecać Barrego? teraz tak: po wizycie, którą zamierzam odbyć NA PEWNO (nalegał na telefony, ale byłam twarda :diabloti:), chciałby pojechać po Centa do Ostródy (on wie tyle, że przytulisko jest niedaleko Olsztyna) - jeżeli tylko się zdecyduje (kciuki trzymać!). czy lepiej załatwić papiery wcześniej (czy jesteście w stanie mi przesłać Ostródzkie papiery?), czy lepiej, żeby je podpisali, jak sami pojadą? ja jestem bardziej skłonna ku pierwszemu wariantowi, ale decyzja zależy od schroniska i jego zaufania do wolontariuszy... podkreślę tylko, że nie podam ani miejsca jego przebywania, ani telefonów kontaktowych przed moja wizytą. ale widziałabym to tak, że odwiedzam ich, podpisuję z nimi papiery, wysyłam je do Was (do Ostródy), schronisko zostaje uprzedzone, kiedy przyjadą "adopcyjni", i moi Państwo wyruszają sobie po psa... :cool3: wszystko zależy teraz od waszych propozycji. i ponawiam prośbę o dokładny opis :) Quote
znikam Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 halo halo, nikt się Centem nie interesuje? :( proszę o pomoc! Quote
bea_m Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Oj ciotki. Potencjalny domek się szykuje a tu taka cisza. Quote
znikam Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 jak myślicie mogę zadzwonić na komórkę do Agi_Mazury? :oops: chciałabym ładnie Centa Państwu zaprezentować i zapytać, jak to będzie z papierami adopcyjnymi i samą adopcją... Quote
Recommended Posts