Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ulaa']Jak mi się zwolni miejsce to go wezmę na tymczas, chyba że wcześniej się coś wykombinuje innego.

a wiesz ze o Tobie pomyslałam?...tylko cicho siedziałm az do czasu kiedy sie odezwiesz...Ulaa swietna nowina....
mysle ze nic innego sie nie wykombinuje...

Posted

Jak widzę moje nakrapiane słonko, które na spacerku o 5 rano trzęsie sie jak osika z zimna to mnie się serce kraje jak pomyśle o tych kropach schroniskowych :placz:

Agnieszko, a ile by wyniósł koszt takiego kubraczka?

Posted

tytuł zmieniony.. a wy sie tak nie denerwujcie wchodze jak tylko mi neostrada pozwala... co chwile mi nie chodzi, ja i tak sie staram sprawdzac co kilka razy na dzien czy moge sie z dogo polaczyc

Posted

Dziewczynki kochane, ale ja nie obiecuję :shake: mam niestety troszkę problemu z tymczasami ostatnio, więc nie gwarantuję, że się uda :-(
Jakieś 55% szans jest (i listopad)

Posted

Ja nie mam pojęcia ile takie cudeńko sweterkowe kosztuje i czy w ogle to jest praktykowane?...oczywiście jsli byłby na boksie to nie...bo nie spełniałoby zupełnie zadania....zamokłoy w błocie...i jeszcze gorzej by było....ale teraz gdy jest na budynku i choruje....i jest mu tak zimno...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Ja nie mam pojęcia ile takie cudeńko sweterkowe kosztuje i czy w ogle to jest praktykowane?...oczywiście jsli byłby na boksie to nie...bo nie spełniałoby zupełnie zadania....zamokłoy w błocie...i jeszcze gorzej by było....ale teraz gdy jest na budynku i choruje....i jest mu tak zimno...

:placz::placz::placz::placz::placz:
ja nie mogę teraz Cię zabrać!!!!!! mam 5 psów :placz:
malutki wytrzymaj BŁAGAM :placz:

Posted

dzwonili moi państwo, których ogłaszałam na PwP, że chcą dalmata. będę gorąco polecać Cencika!

powiedzcie mi, jak mam im go opisać? (będę wysyłać maila, póki nie odbędziemy spotkania - a już jesteśmy umówieni - nie zdradzę, gdzie przebywa pies. powiedziałam tylko na razie że na północnym wschodzie)

Posted

znikam napisał(a):
dzwonili moi państwo, których ogłaszałam na PwP, że chcą dalmata. będę gorąco polecać Cencika!

powiedzcie mi, jak mam im go opisać? (będę wysyłać maila, póki nie odbędziemy spotkania - a już jesteśmy umówieni - nie zdradzę, gdzie przebywa pies. powiedziałam tylko na razie że na północnym wschodzie)

A czy ci państwo zdają sobie sprawę z charakteru dalmata i jego potrzeb? Bo była już jedna osoba, która "chciała" Centa, niestety w tym wypadku chcieć nie znaczy móc.

Lepiej sprawdzić dom ZANIM pies pójdzie do adopcji. Przez telefon często jest ładnie pięknie, a w rzeczywistości wychodzi szydło z wora na wizycie przedadopcyjnej.

Posted

mieli już jednego dalmatyńczyka, niestety po kilkunastu latach odszedł - po długiej walce z chorobą. myślę, że dobrze sobie zdają sprawę z potrzeb tej rasy.

jeżeli mi się nie spodobają podczas wizyty to ani myślę wydawać psa. najpierw wyślę zdjęcia z opisami, potem wizyta, potem papiery a potem pies (żeby się nie okazało, że przywozimy im psa do Warszawy, a oni odmawiają - jest, baaardzo mała, ale jest taka szansa - dlatego lepiej papiery mieć w ręku.) no chyba, że okaże się, że mogą sami pojechac do Ostródy.

nie znam osobiście Centa, nie wiem, czy nadaje się do warunków, które mi przedstawili, dlatego proszę o opis.

Posted

poprzedni pies był chyba chory na nerki, ale już nie pamiętam - nerki czy wątroba... facet pracuje, babka - nie codziennie i na pewno nie na pełen etat, pies na pewno nie zostawałby długo sam w domu.

Wysłałam im zdjęcia czterech psów, ze zdawkowymi (póki co) opisami. Gdy się spotkamy,obejrzę ich sobie dokładnie :diabloti: i jeżeli zasługują na psa i oferują mu dobry dom, postaram się zrobić wszystko, aby jeden kropek znalazł się u nich.

Posted

[quote name='Aga_Mazury']Kropczkowicze Kochani...

pomózcie mi...zdecydować który z golfików na krakvet jest dobry dla dalmatyńczyka?

http://www.krakvet.pl/akcesoria-ubranka-c-23_44_136.html?page=1&sort=1a

bo wiadomo, że za luźny nie spełni roli, żeby troszkę ciepłem utulić...a za mały nie wejdzie :(

Aga ale tobie chodzi o sweterek tak ... bo w pewnym numerze MP nie pamietam w ktorym ale byla tam Ewa Minge ktora moila ze ortalionowe plaszyczyki podrazniaja delikatny sluch psów... o tym sweterku tez myslalam dla czili na zime...ale gdy on zmoknie to by bylo jeszcze gorzej jak sama wspomnialas... Cen co prawda jest w budynku wiec mozna by bylo. przedewszystkim mysle ze trzeba by bylo go zmierzyc. a co do zamowienia to zamow z mateuszem bo on chcialz zamawiac karme i jak byscie razem zamowili to by wam koszty przesylki wyszly za darmo ( bo zamowinie ponad 100), no chyba ze mateusz zamoil juz karme ,,, najlepiej sie ugadaj z nim

Posted

właśnie rozmawiałam z nim przed chwilą. jest zainteresowany dwoma psami - centem i Barrym z Warszawy. serdecznie proszę o szersze opisanie Centa - i co mu dokładnie w tej chwili jest, na co jest chory? proszę szczerze - pan bardzo przejął się jego losem i chyba będzie chciał "wyciągać go ze schronu"!! czy Cent będzie dobrze czuł się w mieszkaniu (to duże mieszkanie w drogiej dzielnicy), czy raczej polecać Barrego?

teraz tak: po wizycie, którą zamierzam odbyć NA PEWNO (nalegał na telefony, ale byłam twarda :diabloti:), chciałby pojechać po Centa do Ostródy (on wie tyle, że przytulisko jest niedaleko Olsztyna) - jeżeli tylko się zdecyduje (kciuki trzymać!). czy lepiej załatwić papiery wcześniej (czy jesteście w stanie mi przesłać Ostródzkie papiery?), czy lepiej, żeby je podpisali, jak sami pojadą?
ja jestem bardziej skłonna ku pierwszemu wariantowi, ale decyzja zależy od schroniska i jego zaufania do wolontariuszy...

podkreślę tylko, że nie podam ani miejsca jego przebywania, ani telefonów kontaktowych przed moja wizytą. ale widziałabym to tak, że odwiedzam ich, podpisuję z nimi papiery, wysyłam je do Was (do Ostródy), schronisko zostaje uprzedzone, kiedy przyjadą "adopcyjni", i moi Państwo wyruszają sobie po psa... :cool3:

wszystko zależy teraz od waszych propozycji.

i ponawiam prośbę o dokładny opis :)

Posted

jak myślicie mogę zadzwonić na komórkę do Agi_Mazury? :oops: chciałabym ładnie Centa Państwu zaprezentować i zapytać, jak to będzie z papierami adopcyjnymi i samą adopcją...