Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bea_m napisał(a):
Ula dodzwoniła się do Pani. Umówiły się na poniedziałek (pani na weekend wyjeżdżą). Reszte dopisze Ula :)

och...wreszcie...
bardzo się cieszę...
a ja tu zalatana też jestem...
dopiero do Poznania dojechałam...

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sisia0']przyłaczam się . i mocno trzymam kciuki !!

no sisa0 powinna lanie porządne dostać!:diabloti:
swoich wątków się pilnuje...
pamiętaj,jak je zakładasz...że bierzesz na siebie obowiązek
korespondowania z potencjalnymi właścicielami...

Posted

[quote name='sisia0']no tak wiem.. ciociu never tylko nie bij:mad: . wiem tylko niestety mam coraz mniej czasu na dogo ale obiecuje poprawe :)

każdy ma mało czasu....
ale to nie jest usprawiedliwienie...
proszę się poprawić...
:cool1:

Posted

Ulka byłaś u Pani? Jak tam? Mam nadzieję że Pani Cent się spodobał :) Mam nadzieję że Pani rówinież zdaje sobie sprawe z tego co oznacza posiadanie dalmatynczyka.
Chyba mówiłaś że dalmaty sieją sierścią której nie można ściągnać z mebli tapicerowanych i dywanów odkurzaczem. I to całym rokiem na okrągło! I dywany trzeba wyrzucić! I że często chorują na alergię? i Trzeba dużo kasy wyłozyć co roku na to schorzenie? A zapalenie uszu jest nagminne! Wogoóle to sa chorowite psy które bardzo dużo kosztują :( Że to są psy gończe które nie lubią miejszych zwierzątek np. kotów! I trzeba z nimi wyjeżdząc za miasto żeby zrobiłły ok 30 km dziennie bo w przeciwnym razie zjedzą dom? I że spuszczone na smyczy uciekają w pogoni za zwierzyną!
Ja wiem że dalmaty są piękne! Ale trzeba zapewnić im idealne warunki ruchowe! Trzeba mieć ogromną cierpliwość! Potrafią się tak szarpać za innymi psami że człowiek nie jest w stanie ich utrzymać. I potrafią każdy płot przesadzić!
Piszę to bo mam dalmata i wiem jakie są. Życie moje toczy się koło niego. A i tak mam wrażenie że to nie wystarcza!
Ulka mam nadzieję że uprzedziłaś o tym panią!!!

Posted

O połowie rzeczy zapomniałam. Skupiłam się raczej na trudnym charakterze, ADHD i ooogromnej potrzebie ruchu oraz skłonnościach sexualnych skierowanych na człowieka.
O problemach ze zdrowiem zapomniałam :roll:

Posted

Mam wiadomośc. Cencik narazie nie nadaje się do adopcji poniewaz mamy w planach co jeszcze nie jest pewne - jego kastrację. Więc narazie wszystkie plany na bok.

Posted

sisia0 napisał(a):
Mam wiadomośc. Cencik narazie nie nadaje się do adopcji poniewaz mamy w planach co jeszcze nie jest pewne - jego kastrację. Więc narazie wszystkie plany na bok.

jakos nie widzę sensu zaprzestania poszukiwań domu ze względu na rzekomy, jeszcze nie w pełni pewny zabieg. Moim zdaniem można planować zabieg i szukać opiekunów jednocześnie po prostu zaznaczyć, że pies będzie do odebrania po kastracji.
Zdecydujcie się czy chcecie go wyadoptować czy nie.

Posted

spokojnie, spokojnie.......

oczywiście, że Cencik idzie do adopcji...i szuka domku....

kastracja swoją drogą....albo u nas albo w domu docelowym...

Mamy jak narazie inny drobny problem....minimum dwa tygodnie Cencik jeszcze musi zostać w schronisku....

dzisiaj z mojej głupoty....troszkę zbyt łapczywie potraktował moją rekę....z kiełbachą ;)...

i w związku z tym...wiadomo....dostałam na pogotowiu zastrzyk na tężęc...w poniedziałek mam się zgłosić do szpitala zakaźnego w celu konsultacji....i niestety....Cencik...został przyblokowany przez moją nieostrożność :(