Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

quasimodo napisał(a):
Jutro to jutro, czy już dzisiaj (bo nocą pisałaś)?

PLAN B :)
Nie zapowiada sie,ze Kubuś zostanie zaadoptowany w Polsce,a z uwagi na wiek-nie ma czasu na czekanie.Do tego czekanie w zimie :shake:
Tundra umiesciła go na stronach adopcyjnych.Pomoze nam w szukaniu domu dla staruszka-pieska.Dziekuje!!!!!
9 listopada Tundra prawdopodobnie bedzie w Polsce i moze uda sie załapac Kubusiowi na wyjazd, (a raczej-zrobie wszystko,zeby pojechał).

Czyli za dwa tygodnie Kubus nie byłby juz w schronisku.:loveu: Piekna mysl,prawda?

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to dzis dostalam kolejne mile zapytanie.
Ludzie maja dom z ogrodem i mieszkaja, co prawda w duzym miescie, ale w zielonym okregu. Szukaja po prostu starszego malego pieska.
Ale maja dwa koty( 5 i 6 lat), ktore nie mialy doczynienia z psami- choc podobno drugi urodzil sie w momencie kiedy stracili psa- border colli.
I tu jest pytanie-
jak Kuba reaguje na koty?

Za nim ich podpytam o wiecej,
to co im moge na to odpowiedziec?

Posted

To pokojowe stworzenie. Na pewno realnym zagrozeniem dla kota nie jest,bo te ząbki niczego nie ugryza.Oczywiscie sprawdze jego nastawienie,moze nawet jutro mi sie uda.
Zyje juz mysla,ze Kubus opusci schronisko.On ma w sobie wyjatkowa pogode ducha.Wszyscy go lubia.To najlepsza rekomendacja :)

Posted

no tak...to za dzien,dwa,trzeba bedzie starac sie o transport Kubusia i dopinac wszystko na ostatni guzik.Cioteczki mafijne,mobilizowac siły prosze :cool3: ,przed nami akcja.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Wiesz,Gabi,ja tam wybiore takie zakapiory,co jak tylko spojrza,to psy sa grzeczne :diabloti::lol:

W tym szaleństwie jest metoda...:evil_lol:
Kubuś to mądry psiak, wie o co chodzi...

Posted

Kubus potwierdził,ze jest madry :)
Puszczony luzem koło kociarni udawal,ze kotow nie ma :) czyli rokuje dobrze na mieszkania domow z kotem,byle tylko kociaki nie zrobiły mu krzywdy :cool3:

Posted

Moja Fiona tez byla "testowana" przez Wiole przy kotach, bo chcialam wiedziec, poniewaz mam w domu takiego kociego osobnika, ktory jest wyjatkowym indywidualista i naturalnie "krolem", bo dotychczas byl sam. Na poczatku nie byla to wielka milosc i wlasciwie do dzisiaj nie jest - ale zwierzeta sie wspaniale toleruja. Nie powinniscie sie martwic, Kubus przyjdzie do nowego domu i napewno bedzie sie bardzo staral a koty beda z pewnoscia mialy nowe zajecie, bo sa to ogromnie ciekawskie zwierzeta i na poczatku beda go tylko obserwowac. Fiona do dzisiaj marszczy nos, kiedy kot probuje ja zaczepiac lapa, czasem nawet na niego szczeknie ale nigdy go nie ugryzla. Co to za organizacja, ktora posredniczy w przewozeniu psow do Niemiec? Pozdrowienia!

Posted

Tak to wlasnie jest- ludzie chca wiedziec juz przed adopcja czy pies nadaje sie do kota. Ja mam 2 koty i wiele moich " przechodnich" podopiecznych juz na nich przetestowalam, ale szczerze powiem, ze i tak nie mam przekonnia do takich testow.
To czy pies z kotem sie dogadaja zalezy od kota ( bo on juz jest) i ludzi na ile beda miec cierpliwosci i zdrowe podejscia do obu zwierzat.
Choc oczywiscie bywaja psy, ktore z miejsca potrafia pokazac, ze kot nigdy nie zostanie jego przyjacielem.
A wiec robi sie takie testy, w miare mozliwosci, aby nie zaprzepascic, byc moze " tej" szansy.

A swoja droga z naszych obserwacji wynika, ze jesli mamy do adopcji psa, ktorego udalo sie jeszcze do tego ladnie= w wielkiej komitywie z kotem sfotografowac, to ustawiaja sie po niego tlumy...

Posted

A o pani zainteresowanej Kubusiem
( moze na razie bez przedwczesnego entuzjazmu, bo musze ja jeszcze poznac osobiscie, no i mamy przed soba 2 tyg.)
moge napisac juz ciut wiecej.

Zadwonila do mnie, wiec podtrzymuje kontak, a ja to lubie, i milo pogadalysmy chyba z pol godz.
Mieszka w domu z ogrodkiem w zielonej czesci duzego miasta.
Sa we dwie z 14-letnia corka i 2 kotami. Maz mieszka w Anglii, gdzie i ona dlugo mieszkala i gdzie planuja wrocic, kiedy corka skonczy edukacje(?).
Dlatego piesek starszy, takie planowanie w przyszlosc. Miala kiedys w Anglii border colli, ale odszedl z powodu wieku i choroby, w momencie kiedy pojawil sie drugi kot. Tzn. koty z nia po swiecie wedruja, z psem zwlaszcza w druga strone jest chyba troche trudniej, nie znam sie, ale tak to sobie dointerpretowuje.
Pani ma pod swa opieka starszych rodzicow, do ktorych codziennie dojezdza(20 min), Kubus tu by jej towarzyszyl.
Wyglada to dobrze, ale ja zawsze do konca jestem ostrozna...

Kubus jest pod opieka
www.tsv-neuss.de

Posted

Masz racje z ta ostroznoscia. Czy ta Pani mowila, kiedy mniej wiecej wybiera sie do Anglii? Z tego, co wiem trzeba wypelnic bardzo duzo formalnosci zanim pies dostanie zgode na wjazd do tego kraju. Kiedys czytalam o tym artykul. To sa pewne koszty i nie wiem dokladnie, czy nie obowiazuje takze kwarantanna.

Posted

To ładnie,ze wybiera wobec tego starszego psiaka.Kubus ma 13 lat....
Anna222,to dzieki Tundrze nasze poprzednie psiaki,ktore nie mogły znalezc domu w Polsce -zwykle z powodu kalectwa-znalazły go w Niemczech.Kubus pojechalby jako pierwszy zdrowy (choc tym razem wiekowy) piesek.
Kubus kotow unika,nie chce sie z nimi bratac,ale krzywdy nie zrobi-zreszta...czym :roll:
Tundra,Kubus ma byc 9tego listopada w Warszawie,tak? o ktorej godzinie?
Jak tylko bedziesz wiedziala,daj prosze znac,musimy organizowac transport.
Nie lubi gotowanego,za to uwielbia suche.